Zwangerschap

Alles wat te maken heeft met: zwangerschap en vruchtbaarheid

Lees meer over (on)vruchtbaarheid.
Kijk op deze pagina voor informatie hierover
—–

Kijk op deze website voor informatie over een ‘gezonde zwangerschap
—–

DE NAVELSTRENG NIET GELIJK DOORKNIPPEN:
Het is belangrijk om te weten dat de navelstreng niet meteen doorgeknipt moet worden  bij de geboorte zoals ze doorgaans doen in ziekenhuizen, want er moet normaal gezien nog bloed stromen van de placenta naar de baby via de navelstreng en indien te vroeg afgeknipt, dan verliest het kind veel belangrijke voedingsstoffen.

van deze site:
De voordelen van het laten uitkloppen van de navelstreng zijn niet gering. Er is sprake van de al genoemde ‘extra’ bloedtoevoer. Dit heeft de volgende voordelen:

1. De baby krijgt een grote hoeveelheid ijzer binnen. Hierdoor kan bloedarmoede in de eerste levensperiode worden voorkomen.
2.Bij prematuren kan de ‘extra’ bloedtoevoer er verder voor zorgen dat een bloedtransfusie wordt voorkomen.
3.Ook krijgt het kindje een grote hoeveelheid witte bloedcellen en antistoffen binnen die ontstekingen bestrijden.
4.Er is een grotere hoeveelheid bloedplaatjes, die deeltjes die zorgen voor het stollen van het bloed.
5.Heel belangrijk: De baby krijgt via het navelstrengbloed haar eigen stamcellen binnen, cellen met een grote waarde voor de gezondheid waarvan de betekenis nog steeds niet helemaal wordt begrepen.
Mocht je stamceldonatie overwegen: Dit is niet mogelijk in combinatie met het laten uitkloppen van de navelstreng en het ontneemt het kindje dus de kans om haar eigen stamcellen binnen te krijgen.
6.Het laten uitkloppen van de navelstreng wordt geassocieerd met betere bloedcirculatie in de eerste paar uur
7.Ook wordt de lichaamstemperatuur van de baby beter gereguleerd.
8.Er is een verband aangetoond tussen vitamine k tekort en het vroegtijdig doorknippen van de navelstreng. Het is dus zeer de vraag of het noodzakelijk is om vitamine k als supplement toe te dienen aan baby’s van wie de navelstreng goed is uitgeklopt.
Stamceldonatie is dus totally wrong, dokters hebben dus weet van de belangrijke stoffen die erin zitten, maar stelen die liever van pasgeborenen, om meer geld te verdienen!
———-

ZWANGERSCHAP
De reden waarom inheemse vrouwen pijnloos baarden heeft niets te maken met de atlas, maar met het feit dat ze brede heupen hadden. Natuurvolkeren hadden de wijsheid dat er 3 jaar tussen zwangerschappen moest zitten om de moeder aan te laten sterken. Verder werden de zwangerschappen gepland in vruchtbare seizoenen en kregen zowel de vader als de moeder voorafgaand aan de verwekking een speciaal vruchtbaarheidsdieet. De moeder kreeg daarna nog een speciaal zwangerschapsdieet en borstvoedingsdieet. Ook kregen de kinderen 3 jaar of langer borstvoeding.

Wij westerlingen doen maar wat. We plannen onze zwangerschappen niet waardoor ze vaak veel te kort achter elkaar vallen, moeders eten suiker, roken en drinken koffie voorafgaand en tijdens de zwangerschap en tot overmaat van ramp worden ze uit angst weggehouden van voedzame producten als rauwmelkse zuivel, lever en vis vanwege vermeende vit. A-vergiftiging en de lysteriabacterie. Het gevolg is dat de moeder al mineralen tekorten heeft tijdens de zwangerschap waardoor er al in het stadium van de foetus niet alleen geleend wordt van de skeletstructuur van de moeder (bekkenverz(w)akking, cariës!), maar de natuur ook een compromis moet treffen inzake de fysieke ontwikkeling van de foetus, eveneens op basis van mineralen tekorten. Tel daarbij nog moeizame en pijnlijke bevallingen (smalle heupen!) en het feit dat het babyhoofdje nog volledig zacht is en een verdere versmalling van het pasgeboren lichaam kan plaatsvinden omdat het geboortekanaal te smal is en de baby zich hier qua vorm aan aanpast. Dit is ook de reden waarom er meer jongens doodgaan bij miskramen dan meisjes, het hoofd van jongens is breder.

Het draait dus allemaal om een brede lichaamsstructuur. Weston Price constateerde dat als er sprake was van een versmalling van de gezichts- en kaakstructuur er ook sprake is van een verdere versmalling van de skeletstructuur, waaronder smalle heupen en een langere, dunnere bouw. Let daar maar eens op bij jezelf en de mensen om je heen. Ga maar eens naar buiten en observeer willekeurige voorbijgangers en je zult zien dat het bewijs van de theorieën van Price elke dag om je heen zichtbaar is. We zijn het alleen ‘normaal’ gaan vinden. In zijn boek spreekt Price zelfs van misvorming. Hij bedoelt dit in de letterlijke zin des woords: niet goed gevormd.
Mike
——–

Wim Hof Methode
Een therapie die je niets kost maar veel kan betekenen voor je gehele lichaam is de ‘Wim Hof Methode’. Je kunt het in je eigen tempo en huis doen.
De methode bestaat uit 3 pijlers: ademhalingen, koude training en mindset. Ga het gewoon doen en kijk wat het voor je betekenen kan. Wat heb je te verliezen.
lees hier meer…..
——

Een vraag op het forum: ”Is het niet zo dat als je je kinderen zo lang borstvoeding geeft, je al het goede steeds weggeeft en dat je zelf op den duur ernstige tekorten hebt??”

Antwoord:
Jazeker wel. Daarom ook was de bevinding van Weston Price dat inheemse volkeren rekening hielden met de tijd die er tussen zwangerschappen hoort plaats te vinden (3-4 jaar) en zowel de vader als de moeder op een supergezond en voedzaam vruchtbaarheidsdieet zetten (en ze aten al belachelijk gezond!). Moderne moeders beseffen te weinig dat ze moeten eten voor twee. Het Irritatiebureau vertelt hen ook doodleuk dat dit helemaal niet waar is, wat een grove leugen!

Als de moeder onvoldoende voedingsstoffen beschikbaar heeft, zal de natuur (letterlijk: geboorte) de voorkeur geven aan het jonge leven. Dit betekent dat de vrucht al IN DE BAARMOEDER zich parasitair gaat gedragen door de moeder volledig leeg te trekken. Price beschouwde de zwangerschap, de zoogperiode en de groeiperiode van jonge kinderen als ‘belastende periodes’, waarmee hij bedoelde dat er dan extra voedingsstoffen vereist zijn voor zowel moeder als kind. De basis voor gezondheid (of ongezondheid) wordt al in de baarmoeder gelegd en gaat verder bij het zogen en de groeiperiode(s) van kinderen.

De natuur heeft nooit bedacht dat (ongeboren) kinderen zouden moeten parasiteren van de moeder, maar het gebeurt helaas maar al te vaak, waardoor de moeder bij iedere volgende zwangerschap (die vaak veel te kort na de vorige plaatsvindt) als een alsmaar legere huls wordt achtergelaten. Sorry voor het plastische taalgebruik, maar het is SUPERBELANGRIJK dat we dit gaan inzien!

Borstvoeding is ALTIJD beter dan geen borstvoeding. Het kan echter zijn dat de borstvoeding dermate vervuild is dat je het kind er meer kwaad mee doet dan goed (jawel, in zo’n wereld leven we inmiddels!). In dat geval is het verstandig om de vervangende formule te gaan maken die de WAPF adviseert:

eigengemaakte babyvoeding en hier is het door Gerrit van het forum in het NL uitgewerkt.
Mike

Nawoord van Lia: Dit wil niet zeggen dat lang borstvoeding geven niet goed is maar het is super belangrijk dat je goed en gezond moet eten/drinken. Eigenlijk al voordat je zwanger wilt worden, tijdens je zwangerschap en tijdens de borstvoedingperiode. Dit geldt ook voor de (aanstaande) vader.
Ik hoop binnenkort de Nederlandse vertaling van de eigengemaakte babyvoeding hier te kunnen plaatsen.
De engelse handleiding is in het Nederlands door Gerrit op het forum van Weston Price geplaatst.
—–

Zwanger zijn, kindertjes die geboren worden, en dan……
Wel of niet vaccineren, that’s the question.
Lees de informatie in ‘vaccinaties’.

———-
Hoe een bevalling hoort te gaan:
”Een meisje wordt begeleid en geholpen bij de geboorte van een kind bij haar eerste baby, maar daarna niet meer. De aanstaande Eskimomoeder moet alleen zijn (uitgezonderd de eerste keer) in een kleine woning die apart staat en zonder enigerlei hulp  Tegen de geboorte ziet men zonder enigerlei angst op en men ziet het meer als een kleinigheid. Ik ben bekend met een geval van een echtpaar dat samen op reis was op hun slee, midden in hartje winter, toen de vrouw opeens het kind moest baren. De mannen stopten de reis en maakten haastig een schuilplaats uit sneeuw klaar. De vrouw rustte daar, ging daar een tijdje liggen, en legde vervolgens haar nieuwgeboren kind in een doek, kwam terug naar de slede en vervolgde de reis. Een lange dagreis later kwam ze aan in het dorp waar naartoe ze op reis was en al vlug liep ze daar weer net zo sterk en gezond rond als tevoren.“
Lees hier verder…….
———-

BIJNA ALLE BABY’S DRINKEN ZONNEBRAND:
In maar liefst 85 procent van de borstvoeding die vrouwen geven, zitten de scheikundige resten van cosmetica. UV-filters, de werkzame bestanddelen van zonnebrandcrèmes komen vooral vaak voor.

Onderzoekers van het ziekenhuis van Basel in Zwitserland ontdekten dit.

Afgekolfde moedermelk
Zij deden toxicologisch onderzoek naar honderden stalen van afgekolfde moedermelk. Dit werd verkregen bij vrouwen die in de zomer of herfst van 2004, 2005 en 2006 een kind kregen in het ziekenhuis van Basel.

De onderzoekers testten de melk op de aanwezigheid van tientallen cosmetische bestanddelen. Vrouwen waarbij UV-filters werden gevonden, bleken inderdaad zonnecrème te gebruiken. Blijkbaar komt een gedeelte daarvan dus in het lichaam van de vrouw en vervolgens in de moedermelk terecht.

De onderzoeksresultaten worden gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Chemosphere.
Stuk vermeldt in de Volkskrant.
——–

BEKKENINSTABILITEIT:
Bekkeninstabiliteit komt doordat het lichaam mineralen rooft van zijn eigen skeletstructuur. Door voedingstekorten bij de moeder ‘parasiteert’ het kind als het ware van de moeder, in een ware concurrentieslag om dezelfde mineralen. De natuur kiest altijd voor het jonge leven en dus gaat dit ten koste van de moeder.

Zij heeft dus mineralen nodig, in de vorm van grote hoeveelheden Keltisch zeezout. Sole-therapie werkt sneller en effectiever. Om de mineralen goed opneembaar te maken zijn er ook grote hoeveelheden verzadigd vet vereist, boordevol vetoplosbare vitamines (A, D, E en K). Vet en zout dus.
Mike
———

VERKALKING VAN DE PLACENTA: (Uit ‘voeding en fysieke degeneratie’ van Weston Price)
Dr. Wayne Brehm, die is verbonden aan twee ziekenhuizen in Columbus in Ohio, heeft recentelijk de resultaten gepubliceerd van het effect van de behandeling van 540 verloskundige gevallen. Deze werden in zes groepen van negentig personen verdeeld op basis van de mate waarin hun voeding werd aangevuld, om zo de relatieve effecten van de verschillende behandelingen te bestuderen.

De verrijking van het voedingspatroon bestond in groep 1 uit het innemen van calcium en synthetische vitamine D in de vorm van viosterol. Groep 2 kreeg alleen calcium. Groep 3 kreeg alleen viosterol. Groep 4 kreeg calcium en levertraan. Groep 5 kreeg alleen levertraan en bij groep 6 werd de voeding helemaal niet aangevuld.

Bij de groep die calcium en viosterol toegediend kreeg, was er sprake van verregaande verkalking van de placenta, een duidelijke verdichting van de fontanel (de normale opening bovenin de schedel van de baby) en duidelijke nierverkalking.

De groep die alleen op calcium werd geplaatst, had geen verkalking van de placenta, slechts een lichte verdichting van de fontanel en geen nierverkalking.

Groep 3, die viosterol kreeg, had lichte tot zware verkalking van de placenta, een lichte verdichting van de fontanel en geen nierverkalking.

Zij die uitsluitend aan de levertraan zaten, hadden zeer weinig verkalking van de placenta, een zeer lichte verdichting van de fontanel en geen nierverkalking.

De groep die geen supplementen kreeg, had zeer lichte verkalking van de placenta, een normale verdichting van de fontanel en geen nierverkalking.

Het effect op de moeders in groep 1 was langere weeën en bij de geboorte was het hoofd van het kind minder goed gevormd, omdat het zich had aan weten passen aan de vorm van het geboortekanaal. Deze kinderen zagen er te groot uit, alsof ze te laat geboren waren. Hieruit blijkt eens te meer de wenselijkheid voor natuurlijke voeding in plaats van moderne, synthetische alternatieven.
———-

OVER EEN GEBOORTE VAN EEN MEISJE OP HET FORUM MET EEN MOOI BREED GEZICHT EN EEN SUPERSNELLE BEVALLING:

Onze 3e dochter is inmiddels geboren na 39wkn zwangerschap. Wat een prachtig kind ! Ze heeft een mooi breed gezicht 

Gedurende de zwangerschap heeft mijn partner zoveel mogelijk geleefd volgens de WAPF-richtlijnen. Ik kan nu dus uit eigen ervaring zeggen dat veel rauwe melk, gefermenteerde levertraan met boterolie, verzadigd vet van goede kwaliteit, vlees van grasgevoerde dieren etc etc. zeer bevorderlijk is geweest tijdens de zwangerschap.

Het was wel echt een spoedbevalling want binnen een half uur was ze er. De verloskundige was nog niet eens aanwezig. We hebben het dus samen moeten doen. Geweldig toch, de natuurvolkeren zouden trots op ons zijn geweest. Vroeger was dit natuurlijk heel normaal.

Onze dochter krijgt momenteel borstvoeding, maar omdat dit nog op gang moet komen en omdat ze teveel afvalt in korte tijd is vandaag besloten dat er tijdelijk bijgevoed moet gaan worden totdat de ‘melkproductie’ voldoende op gang is gekomen. Gelukkig waren we hier op voorbereid doordat ik alle ingrediënten voor bovengenoemde formule al in huis had. Vanochtend heb ik de eerste batch hiervoor gemaakt en moet zeggen dat het inderdaad niet veel werk is. Geweldig ook om de reactie van de kraamhulp te zien!

Een reactie van iemand daarop:
Gefeliciteerd met je dochter en de fijne bevalling!
Maar alsjeblieft ben voorzichtig met bijvoeden, zorg dat je hulp krijgt van een lactatiekundige want bijvoeden is áltijd afbouwen van de borstvoeding. Het is vraag en aanbod en als je die vraag gaat beantwoorden met bijvoeding ben je dat mechanisme aan het verstoren. Er zijn veel redenen waarom een pasgeboren baby veel kan afvallen, er zijn ook redenen waardoor het gewichtsverlies meer kan lijken dan het in feite is. Je moet vooral kijken naar de luiers, dat is de enige echte indicatie die je hebt om te weten of het goed gaat met je kind. Als de borstvoeding écht niet goed op gang komt moet je de reden daarvan zoeken, ligt de baby goed aan, is ze niet geel en daardoor sloom waardoor ze niet effectief genoeg drinkt. Evt tongriempje. Andere voedingshouding.
Bovendien is alles wat je extra geeft bijvoeding wat een aanval is op de darmen van zo´n kleine baby die gemaakt zijn voor uitsluitend moedermelk. Als bijvoeden echt nodig is kun je ook nog een oproep doen voor donormelk, er is altijd wel iemand in de buurt die je dat kan geven.
als je toch bijvoeding geeft gebruik je best een cupje of een borstvoedinghulpset of gewoon een klein glaasje. Zo gauw je met de fles begint kun je tepel/speenverwarring krijgen, heel veel kinderen willen niet meer aan de borst moeite doen als ze de gemakkelijke fles gewend zijn en dat kan heel snel gaan, zeker heel jonge babies kunnen heel gemakkelijk hun techniek aan de borst verleren door de fles.
Een pasgeboren baby hoort eigenlijk dag en nacht op de blote huid van moeder te liggen en contstante toegang te hebben tot de borst. Een borst is nooit leeg, de melk wordt gemaakt terwijl de baby drinkt, elke druppel telt, een babymaagje is maar een paar druppels groot. Huid op huid is zeer efficient om borstvoeding op gang te krijgen, in bed kruipen, en baby laten drinken en moeder verwennen! Veel succes!
LLL kan je altijd gratis bellen voor borstvoedingshulp, ook in het weekend. www.lalecheleague.nl

De kersverse vader schreef nog:
Ze was bijna 370 gram afgevallen in twee dagen tijd (van 3750 gram naar 3380 gram). Volgens de kraamhulp en verloskundige was dit wel erg veel en hebben ze daarom geadviseerd om te gaan bijvoeden.

Hier vind je een advies voor baby/kindervoeding plus een overzicht om zelf flessenvoeding te maken.

Daar kwam als antwoord op:
Het ligt niet alleen aan gewichtsverlies, baby’s worden geboren met extra vocht, sommige baby’s lijken dus in de eerste dagen heel veel af te vallen, terwijl het alleen dat vocht is dat er ook om die reden was. Kinderen die met de fles gevoed worden vallen evengoed af de eerste dagen. Is ze ook alle keren met dezelfde weegschaal gewogen want ook dat kan heel veel uitmaken.
Je moet de luiers in de gaten houden, plast ze? hoe vaak? poept ze, en hoeveel? welke kleur is de ontlasting? zwart groen? of geel mosterdmetpitjes achtig? Ik zeg niet dat het niet kán dat ze te veel afvalt, maar alleen op basis van gewichtsverlies kun je niet zeggen dat een baby bijvoeding nodig heeft. Is er melk, hoe vaak drinkt ze, heeft je vrouw stuwing etc etc zijn allemaal indicaties of er melk is of niet, en als er melk is zou ik iemand mee laten kijken die er verstand van heeft of ze echt goed aan ligt en effectief drinkt. Ik heb zelf de oudste 3 jaar gevoed en bij de jongste dacht ik dat ik wel wist hoe het moest, maar toch kon de vroedvrouw me nog wat handige tips geven, het aanleggen van een 3jarige was toch heel wat anders als weer een kleine pasgeborene.
Ik ben het wel met je eens dat 10% lichaamsgewicht op 2 dagen veel is. Een baby ´mag´ normaal 10% van zijn lichaamsgewicht verliezen. Maar als er melk is, ze goed drinkt en plast en poept dan zou ik persoonlijk me geen zorgen maken. Ze is ook met 39 weken al geboren, dat kan ook nog meespelen.
Mijn oudste viel ook heel erg af de eerste dagen en werd ook heel erg geel (lange zware bevalling) hij heeft nooit bijvoeding gehad maar ik heb wel hele goede begeleiding gehad. Mijn melk kwam ook niet meteen zo heel overvloedig op gang en bij een gele baby is het wel van belang dat ze volume binnen krijgen. Maar bijvoeding is evengoed een belasting van het hele systeem en ze moeten het maar kunnen verwerken en er dan ook nog van groeien.
Het is jammer maar er is veel ontstellend slechte borstvoedingskennis, ook bij verloskundigen en kraamverzorgsters, vaak hebben die zelf hun eigen kinderen niet gevoed etc. Daarmee dat ik al rap op mijn achterste benen sta excuses daarvoor. Ik weet ook niet of je een tut gebruikt? Dat zou ik ook ten zeerste afraden, ze moet haar krachten niet verspillen op een stuk plastic
—–

Weston Price benadrukte dat pasgeborenen niet gewassen moeten worden:

De primitieve verzorging van een pasgeboren kind is veelvuldig bekritiseerd door moderne mensen, vooral door mensen die zich onder hen hebben begeven om ze moderne manieren van kinderverzorging bij te brengen.

Het is een algemeen gebruik onder veel primitieve stammen om het pasgeboren kind te wikkelen in mos, dat dagelijks vervangen wordt. Een pasgeboren kind krijgt pas enkele weken na de geboorte complete lichaamsbaden. Hoewel deze methode normaal is voor de inheemsen, wordt deze door de meeste moderne mensen afgedaan als een zeer wrede en schandalige behandeling.

Dr. William Forest Patrick uit Portland in de staat Oregon maakte zich ernstig zorgen over de veel voorkomende huiduitslag die pasgeboren kinderen krijgen kort nadat zij voor het eerst gewassen en verzorgd zijn. Hij vermoedde dat de natuur een manier had om dit tegen te gaan.

In 1931 liet hij het oorspronkelijke vetlaagje van verschillende baby’s twee weken intact, zonder het gebruikelijke wassen en insmeren met zalf. Hij kwam erachter dat ze volledig vrij waren van huidirritaties en infecties die gepaard gaan met de moderne behandeling.

Deze methode werd ingesteld door het Multanomah County Hospital in Oregon. Zij geven aan dat er slechts twee gevallen met huidinfecties waren van de 1.916 ongewassen en niet ingezalfde baby’s.

Zij vermelden dat de baby’s iedere dag nieuwe kleren kregen en de billen werden gewassen met warm water, zonder zeep. Verder werden de baby’s niet behandeld.

Dr. Patrick vermeldt dat de natuurlijke beschermlaag van de huid van de pasgeborene binnen twaalf uur na de geboorte volledig is verdwenen als de baby’s moderne verzorging krijgen.
———

KOKOSOLIE EN BORSTVOEDING
Onder al het voedsel dat er in de natuur aanwezig is bestaat er een voedingsmiddel dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt, dat voedsel is moedermelk. Melk is door de natuur ontworpen om in alle voedingsstoffen te voorzien die een baby in het eerste levensjaar nodig heeft voor optimale groei en ontwikkeling. Het bevat een perfecte mix van vitaminen, mineralen, eiwitten en vetten. Borstvoeding is zonder twijfel een van de wonderen der natuur. 

Kinderen die borstvoeding krijgen halen niet alleen belangrijke voedingsstoffen uit de melk maar krijgen ook antilichamen en andere stoffen binnen die ze nodig hebben om zich op latere leeftijd tegen kinderziekten zoals oorontstekingen te beschermen. Kinderen die borstvoeding hebben gehad hebben een betere ontwikkeling van tanden en kaakbeenderen, zijn minder bevattelijk voor allergieën, hebben een betere spijsvertering en zijn beter in staat om infectieziekten af te weren.

Wel is het belangrijk dat de moeder zelf gezond eet en drinkt, daar het immers via de moedermelk wordt doorgegeven aan het kind. De kwaliteit van de melk wordt door de gezondheid en voeding van de moeder beïnvloed. Moedermelk wordt van de voedingsstoffen gemaakt die de moeder consumeert.

Een belangrijk onderdeel van moedermelk zijn de middellangeketenvetzuren, met name laurinezuur. Laurinezuur is ook het belangrijkste verzadigde vet dat in kokosolie wordt aangetroffen. De middellangeketenvetzuren in borstvoeding verbeteren de opname van voedingsstoffen, ondersteunen de spijsvertering, helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en beschermen de baby tegen schadelijke micro-organismen. Het nog onvolgroeide immuunsysteem wordt door de antibacteriële, antivirale, antifungale en antiparasitaire eigenschappen van deze essentiële vetzuren ondersteund. 

Als de moeder zelf een tekort heeft aan deze essentiële voedingsstoffen zal de melk die ze maakt daar ook een tekort aan hebben. Net zo kan haar melk als ze voedsel eet dat giftige stoffen bevat (zoals bijvoorbeeld transvetten) ook die giftige stoffen bevatten. 

Het gehalte van antimicrobiële vetzuren kan zo laag zijn als 3 a 4% maar wanneer zogende moeders kokosproducten eten (gemalen kokos, kokosmelk, koksolie etc) stijgt het gehalte aan MCFA’s aanzienlijk. Het eten van 40 gram (ca. 3 eetlepels) koksolie in 1 maaltijd kan na 14 uur het laurinezuurgehalte in de melk van een zogende moeder tijdelijk van 3,9% naar 9,6% verhogen. Als ze het dagelijks consumeert zal het MCFA-gehalte zelfs nog hoger worden. Ze kan hier zeker ook al voor en tijdens de zwangerschap mee kunnen beginnen. Deze moeders kunnen tot wel 18% aan verzadigde vetten in de vorm van laurinezuur en caprinezuur in hun melk hebben.
—–

Een ‘kritische’ site over borstvoeding.
—–

Kunstvoedingsfabrikant: wolf in schaapskleren.
De kunstvoedingsindustrie, wil maar al te graag dat wij geloven dat ze helemaal voor borstvoeding zijn. Ze hebben zelfs borstvoedingsinformatie op hun website en delen folders uit met informatie over hoe je, je kindje het beste kunt aanleggen, de voordelen van borstvoeding en hoe borstvoeding ‘de beste voeding’ is voor je kindje. En sinds kort heeft zelfs een kunstvoedingsmerk een nieuw product: multi vitamines voor zwangere en borstvoedende moeders!

Waarom de concurrent promoten?
Niets is echter minder waar. Waarom zou een bedrijf het ‘product’, moedermelk dus in dit geval, van de concurrent promoten? Simpel voorbeeld: waarom zou een chocoladefabrikant informatie en folders uitbrengen en zeggen dat je ‘beter’ een appel kan eten dan hun chocolade? Zo gooien ze toch hun eigen glazen in? Maar zo simpel is het niet als het om de kunstvoedingsindustrie gaat. Hoe meer ‘informatie’ de fabrikant over borstvoeding geeft, hoe meer vrouwen uiteindelijk hun producten uit hun fabriek aan hun kindjes zullen geven.

En hoe bereiken ze dat doel? Juist door onjuiste of onvolledige informatie te geven over borstvoeding. De feiten liegen er niet om. De schrijfster van dit artikel heeft de hand weten te leggen op de ‘anti borstvoedingsinformatie’. Een mooi gelamineerde posterserie, in een mooie verpakking, die door de kunstvoedingsindustrie wordt verspreid onder hulpverleners en instellingen voor moeder- en kindzorg.
Lees hier verder….
—–

IS ECHOGRAFIE WEL ZO VEILIG VOOR JE BABY?

Bron: Sally Fallon
Vertaling: Lia Keizer (zo’n ‘pret’ is een echo dus niet)

Over de gevaren van een echografie onderzoek.
Er is oververhitting van de foetus: remt enzym reacties, enzymen zijn niet in staat te functioneren, zelfs nadat de temperatuur weer normaal is. (misschien daarom bewegingen en onrust van het kindje?)

Het verhit de botten (schedel) nog sneller dan de weke delen, de hersenen blijven constant te warm na de echografie.

Opgenomen geluiden in de baarmoeder klinken ‘zo luid als een metro trein die het station binnen rijdt’.

Frequente blootstelling is in verband gebracht met afname van geboortegewicht, toename linkshandigheid en  vertraagde spraak.

Meer gevaren:
Wanneer er gericht wordt op de genitaliën van de baby om de sekse te bepalen: blijken gebreken aan de geslachtsdelen sterk te zijn toegenomen, het treft 1 op de 10 baby’s.

Gericht op het hart: er is tussen 1989 en 1996 een stijging van 250% met ernstige gebreken aan het hart.

Echografie en Autisme: 
In 1993 heeft de FDA een 8-voudige toename van uitvoersignalen goedgekeurd.

Sinds die datum is de incidentie van autisme bijna 60-voudig toegenomen.

Het is het hoogste toegenomen in: Amerika, Japan, Scandinavië, Australië, het Verenigd Koninkrijk, de landen waar de meeste zwangere vrouwen worden blootgesteld aan ultra geluid.
——

Anticonceptie – o.a. Essure
Vroeger deed men het op zijn/haar eigen manier om niet zwanger te worden, tegenwoordig zijn er veel manieren om niet zwanger te raken, waaronder chemische middelen en andere hulpmiddelen.

Ik wil graag Essure onder jullie aandacht brengen. Dit heeft bij veel vrouwen wereldwijd zoveel ellende te weeg gebracht dat ik het niet onvermeld kan laten.

Lees hier meer……  –  Er is ook een besloten Facebook pagina  –  en een website
—–

REFLUX
Kindertjes kunnen een (verborgen) reflux hebben. Op het Fatsforum zijn twee topics hierover:
http://www.fatsforum.nl/forums/topic/reflux-bij-baby/
http://www.fatsforum.nl/forums/topic/verborgen-reflux-baby/

En hier vind je een site van Sylvia Verduin, met o.a. ervaringsverhalen, een bijzonder interessante site van een bijzonder persoon.
—-

Heb je tijdens je zwangerschap last van infecties gebruik dan als natuurlijk middel Propolis. Propolis is een bijen-product en alles van de bij werkt desinfecterend. Lees hier over bijenproducten.

Het kan ook zijn dat je nog niet zwanger wilt raken, bestel dan het boek hieronder.

‘Anticonceptie zonder hormonen’ van Dorothee Struck 
Dr. Dorothee Struck legt in begrijpelijke taal uit hoe het vrouwelijke lichaam is opgebouwd en wat er zich bij de cyclus afspeelt. Op basis hiervan schrijft ze hoe alle hormoonvrije anticonceptiemethoden werken, van het spiraaltje via verschillende barrièremethoden als het pessarium of portiokapje tot en met de methoden van periodieke onthouding met of zonder anticonceptiecomputer. Hierbij worden alle procedures doorgelicht: hoe makkelijk is het gebruik en hoe betrouwbaar is het? Klik op het boek om te bestellen.