Yoghurtsmoothie kruiden

Wij krijgen heel vaak de vraag waar de diverse kruiden in de smoothie goed voor zijn. De kruiden worden vooral toegevoegd om het immuunsysteem een boost kunnen te geven.

Klik op het ingrediënt om verder te lezen.

Rauwe melk: liefst biologische bij de boer vandaan. Ga op zoek in je eigen omgeving. Vraag en vind, het is heerlijk en voedzaam en boordevol mineralen en goede voedingsstoffen. Adressenlijst voor rauwe melk verkoop.

Yoghurt: van rauwe melk gemaakt, is een gefermenteerde drank/voeding die eigenlijk nog gezonder is dan rauwe melk

Kefir: van rauwe melk gemaakt, is een gefermenteerde drank die eigenlijk nog gezonder is dan rauwe melk

Crème fraiche / suikervrije slagroom: Gewoon gezonde vetten die erg lekker zijn in de smoothie.

Kokosolie: Op deze site staat wat kokosolie allemaal voor u kan betekenen.

Sole: Een zoutoplossing van ongeraffineerd Keltisch zeezout uit Bretagne. Vol mineralen die we zo nodig hebben en die niet in de ‘vulling’ zit uit de supermarkt. Die zitten juist vol bewerkte, zouten die schade aan kunnen richten, zout waar ook aluminium aan toegevoegd wordt om klonteren van het zout tegen te gaan. Is toch een stof die je niet in je lichaam wilt hebben.

H2O2: Alle ziektes/kwalen zijn een tekort aan zuurstof, waarvan kanker een tekort is van 40%. Alle andere ziektes zijn een tekort van 35%, 40%, 25% etc. Met H2O2 foodgrade (eetbare versie) breng je zuurstof aan in je lichaam en help je je lichaam om gezond te worden.

Lugols’ jodium: Jodium is heel belangrijk voor je schildklier. Als je schildklier goed verzadigd is d.m.v. jodium ben je minder vatbaar voor o.a. straling. 

Levertraan: Deze levertraan is op natuurlijke wijze verkregen. Het is een geweldige bron aan de vitaminen A en D,  de uit natuurlijke bron omega vetzuren (3, 6, 7, 9) en de belangrijkste telgen uit de omega 3 familie, EPA en DHA. Deze componenten zijn erg belangrijk voor de cholesterol en hart- en bloedvaten.

Boterolie: Boterolie bevat een combinatie van essentiële vetzuren, zoals boterzuur, laurinezuur en CLA en sporenelementen als Mangaan, Zink, Chroom en Selenium. X-Factor Gold speelt een essentiële rol in de opname van vitamines en mineralen en is goed voor de weerstand.

Rauw ei: eieren bevatten heel veel goede gezondheidsvoordelen. Het is een mythe dat je ze niet moeten eten i.v.m. cholesterol.

Appelazijn (troebel): Biedt vele voordelen en zorgt voor meer maagzuur.

Honing: Verbaas je over de vele gezondheidsvoordelen die honing biedt.

Kaneelpoeder: Buiten dat het gezond is is het ook erg lekker.

Kardamompoeder: Bevordert de spijsvertering en gaat slijmvorming tegen.

Gemberpoeder: Gember is o.a. goed voor maag, milt en darmen en nog veel meer en het helpt tegen hoofdpijn/migraine.

Curcuma/geelwortelpoeder: Volgens onderzoek van het Anderson Cancer Center blokkeert kurkuma een noodzakelijk biologisch pad om melanoom en andere kankers te ontwikkelen. 

Mosterzaadpoeder: Verbeterd o.a. de doorbloeding

Kruidnagelpoeder: Werkt desinfecterend en helpt bij kramp

Komijnpoeder: De spijsvertering en het ademhalingssysteem hebben er baat bij.

Korianderpoeder: Medicinaal werkt koriander tegen een opgeblazen gevoel, bevordert het de eetlust en de spijsvertering. 

Karwijzaadpoeder: Helpt tegen o.a. winderigheid, opgezette buik en stimuleert de aanmaak van moedermelk. 

Chlorella: Het is de sterkste bron van chlorofyl (bladgroen) in de natuur. 

spirulina: Spirulina is een blauwgroen spiraalvormige algje, dat behoort tot de rijkste natuurlijke vitaminen- en mineralenbronnen ter wereld.

Stuifmeelpollen: Is een natuurlijk voedsel voor kracht, energie en gezondheid.

Veel liefde: Hier is geen link voor nodig. Zoek het bij jezelf. Heb je jezelf lief dan kun je ook veel liefde geven. En als je veel liefde geeft krijg je ook veel liefde terug en kun je het ook ontvangen.

Terug naar ‘recepten‘ of ‘Yoghurtsmoothie