Waterfilter

Wij filteren en vitaliseren ons water, zowel thuis als op reis. Lees hieronder welke filters wij gebruiken. Uiteraard zijn er meerdere mogelijkheden maar ik beschrijf alleen de filters die wij in gebruik hebben.

Thuis hebben we bij binnenkomst van het water een Grander filter gemonteerd en als we reizen hebben we een ‘waterpen’ mee waarmee we ons water vitaliseren. Ons Berkey filter is een reisfilter, het kleinste model dat er is en voldoet voor ons prima. Vooral in landen waar fluor en chloor in het water aanwezig is bevalt dit filter enorm goed.

Berkey waterfilter
Hoe werken Berkey waterfilter systemen?

Alle Berkey tafel-model systemen steunen op zwaartekracht om het water door de Black Berkey waterfilters te duwen. Watermoleculen die passeren door de “kronkelgang” structuur van de Black Berkey waterzuivering elementen worden rustig getrokken door de zwaartekracht en blijven vrij lang in contact met de waterfilter. Dit maakt dat de zuiverings-elementen efficiënter werken bij het opvangen van contaminaties, dit in tegenstelling tot de meeste filtratie systemen. Hoe groter het watervolume en het aantal Black Berkey waterfilters, hoe sneller de doorloopsnelheid van het te zuiveren water. Onderstaande tabel toont de doorloopsnelheid van gezuiverd water per systeem opgesteld met 2 Black Berkey waterfilters én als het systeem is uitgerust met het maximale aantal waterfilters.

Black Berkey waterfilters zijn de meest krachtige zwaartekracht waterfilters op de markt. De Black Berkey waterzuivering elementen zijn getest met meer dan 10.000 maal de concentratie van pathogene bacteriën dan vereist is voor het standaard testprotocol. Bij een dergelijk extreem hoge concentratie van pathogene bacteriën zou men verwachten dat het gefilterde water nog steeds meer dan 100.000 pathogene bacteriën per liter zou bevatten (99,99% vermindering is het vereiste voor verwijdering van pathogenen). Ongelofelijk maar waar: de zuiveringselementen verwijderen 100%! Geen enkele pathogene bacterie kon worden gekweekt uit de afvoervloeistof, evenmin waren die te zien door een elektronenmicroscoop. Hiermee werd een nieuwe norm in waterzuivering gesteld.

Black Berkey waterfilters zijn dermate effectief dat rode voedselkleurstof uit water kan worden verwijderd zonder dat de heilzame mineralen die het lichaam nodig heeft mede geëlimineerd worden. Voor zover ons bekend kan geen andere waterfilter deze prestatie evenaren.

De krachtige Black Berkey waterzuivering elementen verwijderen ook virussen, pathogene cysten, parasieten, schadelijk chemicaliën zoals herbiciden en pesticiden, VOC’s, wasmiddelen, organische oplosmiddelen, troebelheid, trihalomethanes, slib, sediment, zware metalen, vieze smaakjes en luchtjes, maar ze laten de heilzame en gezonde mineralen die het lichaam nodig heeft ongemoeid. Black Berkey waterfilters gaan meer dan 10 jaar mee.

Dure wegwerp filters zijn niet nodig. Black Berkey waterfilters zijn reinigbaar. Wanneer de doorvoer vermindert kunnen de Black Berkey waterzuivering elementen gemakkelijk worden schoongemaakt onder stromend water met een lapje ScotchBrite, je zet ze terug en het systeem is weer klaar om water te zuiveren. Elk element is goed voor ongeveer 11.350 liter water (22.770 per set van 2) en dus voor jaren van efficiënte waterzuivering. Bijvoorbeeld: bij een verbruik van 38 liter per week is dat gelijk aan 600 weken. Dat is meer dan 11,5 jaren van schoon water! De Black Berkey waterfilters zijn uniek vanwege hun zelf-steriliserende eigenschap.

Tabel van Verontreinigingen en Giftige Stoffen die door de Black Berkey Waterfilters worden verwijderd.

Klik hier voor de laatste test resultaten van het Environmental Toxicology Laboratory of Los Angeles.

Zware metalen – gereduceerd tot meer dan 95%

VerontreinigingSchadelijke Gezondheidseffecten
Lood
nieren, zenuwstelsel
Kwiknieren, zenuwstelsel
Aluminiumademhaling, zenuwstelsel
Cadmiumnieren
Chromiumlever, nieren, bloedvatenstelsel
Kopermaag-darm ziektes

Zie hier hoe Berkey filters virussen kunnen verwijderen

Verwijdert of reduceert ook: roest, slib, bezinksel, troebelheid, ijzer, nitraten en nitrieten, organische oplossingen, vieze smaakjes en geurtjes.

Hoe de Black Berkey waterfilters werken
Het unieke Berkey ontwerp combineert het proces van micro-poreuze filtratie met modern geavanceerde technologie en hoogwaardige materialen. Daarmee biedt het u het meest hoogwaardige waterzuivering systeem dat te krijgen is. De micro-poriën binnen in de zelf-steriliserende en reinigbare Black Berkey waterfilters zijn zo klein dat pathogene bacteriën er simpelweg niet doorheen kunnen.

De elementen zijn zo gemaakt dat zij verontreingingen verwijderen door een proces dat “adsorptie” heet, en een gevolg is van de onttrekking van ongewenste stoffen op moleculair niveau. De bijzondere waterzuiverings-elementen zijn ook geïmpregneerd met “absorberende” stoffen die ionische “absorptie” bevorderen van verontreinigingen binnen in de micro-poreuze elementen.

Ook nog een andere reden waarom Berkey waterzuivering systemen zo effectief zijn in het verwijderen van verontreinigingen is de extreem lange contactperiode. Andere filtratiesystemen berusten op waterdruk om de watermoleculen door de filterelementen te forceren met een druk van 4,1-6,2 BAR. Deze watermoleculen komen een fractie van een seconde in contact met het filter-element. Ter vergelijking: watermoleculen die passeren door de “kronkelgang” van de Black Berkey waterzuivering elementen worden zachtjes getrokken door de zwaartekracht en blijven dus een lange periode in contact met het medium. Dit geeft de filterstoffen de gelegenheid om veel meer verontreiniging op te vangen. Bijvoorbeeld, als je 100 stalen kogellagers zou gooien naar een grote magneet, dan zouden sommige blijven plakken en de meeste zouden eraf vallen. Als je daarentegen rustig naar de magneet toeloopt en de kogellagers op de magneet zet, dan blijven de meeste, zo niet alle, plakken. Black Berkey waterzuivering systemen maken volop gebruik van dit principe.

Alle Berkey systemen worden geleverd met 2 Black Berkey waterfilters.*
Deze geavanceerde technologie werd ontwikkeld, verfijnd en getest gedurende jaren van toegewijd onderzoek en proefnemingen, uitgevoerd door waterzuiverings-specialisten, onderzoekers en ingenieurs. De doorsijpel- of blootstellingstijd van de Black Berkey waterfilters is er op berekend om de grootst mogelijke hoeveelheid toxische chemicaliën, veroorzaakt door industrie en landbouw, en in de natuur voorkomende pathogene bacteriën te verwijderen.

Behalve de Go Berkey kit, welke geleverd wordt met één Black Berkey waterfilter.

Voor een volledig overzicht van alle Berkey systemen en hun waterdoorloopsnelheid zie: Berkey Systemen

Berkey-systeemDoorstroom */uur
met 2 waterfilters
Max. uitgebreid
doorstroom */uur
Travel Berkey10,4 literN/A
Berkey light16 liter32 liter
Big Berkey13,2 liter26,5 liter
Royal Berkey15,1 liter30,2 liter
Imperial Berkey20,8 liter62,5 liter
Crown Berkey24,6 liter98,4 liter

*De doorloopsnelheid van het water is berekend voor een vol bovenste vat. De doorloopsnelheid vermindert wanneer het waterniveau in het bovenste vat lager wordt. Het is ondoenlijk om het bovenste vat altijd vol te houden, dus de doorloopsnelheden zijn in de praktijk altijd lager dan hier vermeld.

Voor een volledige beschrijving van hoe de Black Berkey waterfilters werken: Klik Hier

Welke maat Berkey Waterzuivering Systeem is het meest geschikt?
De beste richtlijn om te bepalen welk systeem het meest bij u past is deze: een grotere is meestal beter, er van uitgaande dat u daar de ruimte voor heeft. Dat wil zeggen dat het handiger is om een groter systeem te hebben aangezien u het niet zo vaak zult hoeven vullen. Aangezien een groter volume water in het bovenste vat de druk op de filters verhoogt, zal het water daardoor sneller doorlopen. Het verschil in prijs tussen de verschillende systemen is minimaal wanneer u bedenkt dat het systeem 10-20+ jaren meegaat.

Berkey systeemcapaciteitaantal mensen
Travel Berkey5,7 liter1-2 mensen
Berkey Light10,4 liter2-5 mensen
Big Berkey8,5 liter1-4 mensen
Royal Berkey12,3 liter2-6 mensen
Imperial Berkey17 liter3-8+ mensen
Crown Berkey22,7 liter4-12+ mensen

Hoeveel en welke Berkey waterfilters heb ik nodig?
Zoals gezegd worden alle Berkey Waterzuivering Systemen geleverd met 2 waterfilters voor het bovenste vat: de Black Berkey waterfilters. De kwaliteit van de waterzuivering zal niet worden verbeterd door het aantal filters te vermeerderen, maar het zal zowel de water doorloopsnelheid verhogen als de hoeveelheid water dat kan worden gezuiverd. Bijvoorbeeld, door het aantal Black Berkey waterfilters te verhogen van 2 tot 4, zal de doorloopsnelheid plus het volume water dat kan worden gezuiverd ongeveer verdubbelen van 22.700 liter naar 45.400 liter totaal.

Speciaal voor inwoners van Ierland en delen van Engeland en Spanje bieden wij het onderste vat PF(Post-Filtration)-2 Fluoride & Arsenicum filters aan. De PF-2 filters werken in combinatie met de Black Berkey waterfilters en zijn gemakkelijk te installeren. De PF-2 filters moeten na elke 3.785 liter worden vervangen, of een keer per jaar, wat maar het eerst het geval is.

Voor volledige informatie over de PF-2 Fluoride & Arsenicum filters: Klik hier

Bovenstaande informatie komt vanaf deze website.
—-

Water vitaliseren
Naast het Berkey waterfilter vitaliseren wij ons water met een Grander waterfilter uit Oostenrijk. 

JOHANN GRANDER:
”Elk levend organisme heeft zijn eigen weerstandsvermogen waardoor het gezond en sterk blijft, zolang het gezond water drinkt, gezonde lucht inademt en gezonde voedingsmiddelen tot zich neemt. Daarom is gezond, levend water zo belangrijk voor ons welzijn.”

Lees hier meer over Grander verlevendigt water.

Grander Watervitalisatie
Watervitalisatie middels het Grander-effect. Het principe achter watervitalisatie. Het kernelement van het proces van watervitalisatie is water. Bij het als ”informatiewater” aangeduide basismedium in de watervitalisatie installaties van Grander gaat het om water met een hoogwaardige inwendige structuur, dat volgens de speciale methode en knowhow van Johann Grander wordt geproduceerd. Dit water is tevens in staat de hoogwaardige structuur ook op ander, niet verlevendigd

water over te dragen, zonder dat dit rechtstreeks met het informatiewater in contact komt.

Deze zogenaamde informatieoverdracht is een uniek fysisch verschijnsel, en werd voor het eerst in deze vorm door Johann Grander voor praktisch gebruik geschikt gemaakt.

Johann Grander zelf spreekt van energie- en informatieoverdracht van water op water. Uit zijn waarnemingen blijkt dat water een levend systeem is, dat in een permanente wisselwerking staat met de natuur en zijn omgeving. Het zogenaamde Grander-effect versterkt op een actieve manier die wisselwerking.

Het drinken van water
Water is een van de belangrijkste elementen voor het organisme en vervult een groot aantal functies. Aan de ene kant zorgt water ervoor dat mineraalstoffen en sporenelementen elke cel van het lichaam bereiken en aan de andere kant heeft water een innerlijk reinigende functie. Om giftige stoffen af te voeren heeft ons lichaam namelijk water nodig: het beste biologische oplosmiddel. Water bevordert de doorbloeding van alle organen, daarnaast stimuleert het de stofwisseling en versterkt het lichaamseigen afweersysteem.

Een evenwichtige waterhuishouding is een belangrijke voorwaarde voor het functioneren van het organisme als geheel. Hoewel de meeste mensen weten hoe belangrijk het voor het lichaam is dat regelmatig en voldoende water wordt geconsumeerd, houden velen toch vast aan verkeerde drinkgewoontes. Onvoldoende waterconsumptie kan de waterhuishouding ernstig schaden en een nadelige invloed hebben op de werking van verschillende lichaamsfuncties.

Daarom wordt aangeraden – afhankelijk van het lichaamsgewicht – verspreid over de dag minimaal ca. twee liter water te drinken. De behoefte aan water kan zelfs veel groter zijn wanneer aan sport wordt gedaan, men lichamelijk vrij actief is, in een warm klimaat leeft of veel koffie wordt gedronken.

Water is niet alleen een levensnoodzaak, het is een verzorgend middel bij uitstek waarbij men zich aangenaam voelt. Een kwart liter water verandert al de vitaliteit van de huid. Een paar minuten na het drinken van water is niet alleen de dorst gelest, maar worden de lichaamscellen van meer zuurstof voorzien waardoor men een veel frissere indruk maakt. Water bevat geen calorieën, maar verbruikt ze wanneer het wordt gedronken. Niet alleen voor het lichaam, maar ook voor een geestelijk welbevinden is het koele vocht van wezenlijk belang.

Waterverlevendiging volgens Granders methode maakt van water weer dat wat het altijd was: een levenselixer.

Bovenstaande informatie komt van deze website.

Terug naar ‘Water’ of ‘Wat eten wij?’