Water

Onderstaande teksten komen uit een boek van Dr. Batmanghelidj: 
Water – het goedkoopste medicijn. Je bent niet ziek, je hebt dorst.

Wij onderschrijven het belang van water en ongeraffineerd Keltisch zeezout, alleen niet dat je perse minimaal 2 a 3 liter water per dag moet drinken. Nog beter is een vloeistof tot je te nemen gebaseerd op verzadigde vetten, zoals bijv. rauwe melk of beestenbottenbouillon. Water is een informatiedrager en hoe meer positieve informatie je aan water toevoegt hoe effectiever de inname van dergelijke vloeistoffen is. Dus kruidenthee is ook prima. 
Lees hier verder……
————

Wij gebruiken uitsluitend gefilterd en gevitaliseerd water, ook tijdens onze reizen.
Lees hier meer……
————

WE ETEN TE DROOG
Eerder op de dag heb ik een vraag over water en Dr Batman beantwoord via email. Mijn antwoord wil ik jullie hier ook niet onthouden:

We eten te droog. We eten droog brood, mager vlees en groenten zonder boter. Dit kost allemaal veel watercapaciteit van onze cellen, waardoor deze uitdrogen om de vertering van al dat droge voedsel mogelijk te maken. De vette soepen, bouillons en stoofpotten van weleer behoren tot het verleden. Vlees moet nu kort worden aangebraden aan beide kanten en dan geserveerd zonder sausje, groenten moeten nog knapperig zijn. Vroeger stond alles urenlang in wat ik noem ‘vet vocht’ te pruttelen op laag vuur. Hierdoor was alles zacht, licht verteerbaar en men kreeg ruimschoots vocht binnen, zodat dit niet aan de cellen werd onttrokken.

In plaats van verplicht 8 glazen water per dag naar binnen te werken, om vervolgens om de haverklap naar het toilet te hollen om al dat overtollige water weer te lozen, gaat het om waterSTOF. Verzadigd vet is verzadigd aan dicht op elkaar gepakte waterstofmoleculen. Waterstof is de basis van water en het is waterstof dat de cellen hydrateert, zonder verlies. Dit is ook de reden waarom cosmetische hydraterende crèmes worden gemaakt op basis van verzadigde vetten. Vroeger was dat bijv. lamsvet, maar nu valt de keuze vaak op plantaardige verzadigde vetten als kokosvet, cacaoboter, shea butter e.d. Verzadigd vet hydrateert de cellen niet alleen van buitenaf, maar ook juist van binnenuit! Maar verzadigd vet is niet hip en trendy, het zou hart- en vaatziekten of verzuring in de hand werken, en dus eten we te droog en te mager, wat allemaal kostbaar vocht vereist van de cellen.

Veelvuldige waterconsumptie hydrateert niet, het DEhydrateert! De vele malen dat je via de urine het water loost loos je mineralen en enzymen, die worden afgevoerd. Doe de proef maar eens op de som door een glas rauwe melk te drinken en op een ander moment een glas water. Je zult merken dat de rauwe melk geen aandrang geeft tot plassen en ook geen droge keel of mond geeft, maar het glas water wel. Water geeft dus vochtverlies, maar de waterstof in het verzadigde botervet van volle, rauwe melk niet. Een vette soep of stoofschotel geeft hetzelfde effect, terwijl water je dus verder uitdroogt en contraproductief werkt.

Traditionele voeding bevat veel vet en veel vocht en dit is van alle tijden en van alle culturen. Terwijl ik dit schrijf, staat er ergens op de wereld een pot binnenshuis of buitenshuis langzaam te pruttelen. Drink je eten!
Mike
————

WATER OF VET DRINKEN?
Vraag: Heb ik goed gehoord dat Nora in deel 2 van het interview wel voor veel water drinken is en niet voor het supplementeren van jodium indien je een auto-immuun ziekte hebt?

Ja, dat heb je goed. Ik weet ook niet of ik het daar mee eens ben, hoewel ik me in vrijwel alles wat ze zegt kan vinden. Dat hele gedoe van 2-3 liter water per dag drinken, daar ben ik het in ieder geval niet mee eens.
Gedgaudas stelt terecht dat menigeen ernstig uitgedroogd is op celniveau, omdat 
Lees hier verder…..
———

OVER WATERSTOF IN VET
De bouwsteen van water is waterstof. Om te kunnen hydrateren zit je lichaam eigenlijk te wachten op waterstof. Verzadigd vet is verzadigd omdat het heel veel waterstof bevat. Er is 0% verlies bij hydratatie op basis van waterstof, je hebt dus 100% rendement. Wie veel water drinkt holt constant naar de WC, dus veel water drinken geeft wel degelijk verlies en met het water gaan er ook mineralen en enzymen mee. Daarnaast verdunt het het maagzuur, omdat water meestal basisch is. Bij sommige mensen (ik ben er een van) zorgt het juist voor meer dorst.

Men schrijft dat 1,5 liter water drinken per dag te weinig is. Dit is gebaseerd op de (foutieve) aanname dat je 2-3 liter water per dag zou moeten drinken. Natuurvolkeren dronken niet de hele dag door water, maar dronken rauwe melk of bouillons gemaakt van beestenbotten. Beide dranken zijn rijk aan waterstof vanwege de verzadigde vetten. Je lichaam wil waterstof. Dit betekent dat natuurlijk water met een pH onder de 7 juist meer waterstof bevat, dus de theorie dat je veel water moet drinken en dat dit water basisch zou moeten zijn niet klopt.
Mike
———

Het is een feit dat de meeste mensen vandaag de dag op celniveau uitgedroogd en verstikt zijn (gebrek aan waterstof en zuurstof). Dit is de reden waarom ik waterstof en zuurstof toevoeg aan de twee pijlers van Price, vetten en mineralen. De 4 essentiële bouwstenen die je lichaam nodig heeft om zichzelf te helen en onderhouden zijn dus, in geen specifieke volgorde: waterstof, zuurstof, vetten, mineralen.

Het mooie is, door vetten te consumeren krijg je automatisch waterstof binnen, mits we het over verzadigde vetten hebben natuurlijk. Het meest verzadigde vet op aarde is kokosolie, dus eet meer kokosolie! Batmanghelidj zat goed met zijn zout, want dat is een uitstekende en complete bron van mineralen (Keltisch zeezout, welteverstaan). Vetten en zout gaan ook goed samen, lijken wel voor elkaar gemaakt te zijn.

Blijft alleen nog zuurstof over. Waterstofperoxide is H2O2, twee moleculen waterstof en 2 moleculen zuurstof. Op celniveau kan H2O2 dus zowel de uitdroging als de verstikking tegengaan! Door H2O2 toe te voegen aan kraanwater verander je drastisch de informatie die het water bevat. H2O2 zuivert het water van ongewenste positief geladen deeltjes en door vloeibare zuurstof te drinken komt het in je lichaam in een vorm die je bloed herkent en makkelijk op kan nemen, zonder het ingewikkelde spijsverteringsproces. Het bloed voedt de cellen weer.

Nu snap je misschien ook beter waarom ik hier zo vaak over begin. Eet dus zoveel mogelijk verzadigd vet en Keltisch zeezout en drink H2O2. Dan voldoe je in ieder geval aan de basisbehoeftes van je lichaam!
Mike
———
Water is een informatiedrager. Puur water (H2O) is gedestilleerd, oftewel: gedemineraliseerd, water. Dit water zal in jouw lichaam op zoek gaan naar minerale en enzymatische informatie. Tegelijkertijd wil het lichaam van het water af en dus zul je via de blaas en nieren mineralen en enzymen afvoeren uit het lichaam. Dit is niet wat je wilt!
Hetzelfde gebeurt met water dat je verhit. Hiermee steriliseer je het water, waardoor het zo goed als dood is. Voeg echter aan dit hete water gezonde ingredienten toe en het zal heel gretig deze informatie in geconcentreerde vorm in zich opzuigen. Dit is de reden waarom thee en soep zo gezond zijn. Het lichaam zal dan de geconcentreerde voedingsstoffen in zich opnemen en het water lozen via de urine.
Sole toevoegen aan water is dus het water voorzien van een vol-spectrum mineralencomplex. Ik ben een groot voorstander van vloeibare voeding, omdat water een perfect medium is om geconcentreerde voedingsstoffen binnen te krijgen. Er is ook geen spijsvertering voor vereist, want vertering is alleen maar het vloeibaar maken van vaste stoffen. Vandaar dus de Sole, waterstofperoxide (vloeibare zuurstof), maar ook het gebruik van sauzen, jus, smoothies, rauwe melk etc.
Als je een vette drank tot je neemt, zoals bijv. rauwe melk of een zelfgemaakte vette smoothie krijg je dus een vloeistof die zeer rijk is aan waterstof en daarmee dus ook optimaal hydrateert. Snappie?

Vraag op het forum:
Water bestaat uit h2o. Als het dan een laag waterstofgehalte EN een laag zuurstofgehalte heeft, waar bestaat het dan WEL uit?

Uit lage gehaltes waterstof en zuurstof. Het is verzwakt water, omdat het door een rechte pijp wordt geleid zonder blootstelling aan licht en lucht (anaëroob).
Mike
——-

Hier kun je ‘wild’ water vinden over de hele wereld. Ga met je muis naar locate a spring, en je kunt over de hele wereld zoeken.
———-

De volgende boeken van Dr. Batmanghelidj kun je lezen over water en zout:

Water het goedkoopste medicijn’ van Dr. F. Batmanghelidj. ‘Je bent niet ziek, je hebt dorst’.
Met dit boek is het voor ons begonnen, dit boek was de aanzet tot onze zoektocht naar goede 
gezondheid en hoe kunnen ziektes/kwalen voorkomen. Een boek dat je bepaalde inzichten geeft. Gaandeweg kwamen we er achter dat er meer is dan alleen water en zout. Maar de meeste mensen zijn structureel uitgedroogd en gedemineraliseerd. Dus dan kan water drinken en het juiste zout gebruiken al een hele verandering betekenen. Klik op het boek om te bestellen.

Astma, Lupus & Allergieën’ van Dr. F. Batmanghelidj
Help ze de wereld uit met water. Je bent niet ziek, je hebt dorst. Dit boek introduceert een nieuwe ontdekking dat onopzettelijke uitdroging veel pijnlijke degeneratieve ziekten veroorzaakt. Het verklaart het directe verband tussen een tekort aan water in het lichaam en allergieën, astma en lupus. Maar naast water en zout moet je je lichaam ook goed voeden i.p.v. vullen met chemisch bereide producten. Klik op het boek om te bestellen.

——
Mike n.a.v. iemand op het forum die vindt dat hij soms ‘agressief en uit de hoogte’ overkomt. Dit stond in een water/kalk topic:

Dat heet gedrevenheid. Zo kan ik me alweer druk maken om de opmerkingen van waterinfo dat noch kalk, noch ijzer in water ongezond zouden zijn.

Viktor Schauberger kon beschouwd worden als DE expert op het gebied van water. Aan hem hebben we o.a. die watervitalisators te danken. Schauberger stelde dat kraanwater wel eens verantwoordelijk zou kunnen zijn voor het (in zijn tijd) toenemende aantal kankergevallen. Hij was van mening dat ijzerrijk grondwater ‘jong water’ was en nog niet de ‘volwassenheid’ had om uit zichzelf omhoog uit de grond te komen.

Misschien is dit allemaal hocus-pocus voor jou en voor waterinfo, maar de kijk van Schauberger op water als levend fenomeen (het is de bron van alle leven, dus waarom zou het zelf niet leven?) bracht hem op allerlei briljante theorieën en apparaten waar hij anders nooit op zou zijn gekomen. Schauberger was interessant genoeg om ingelijfd te worden door de nazi’s, voor wie hij verplicht vliegende schotels met anti-zwaartekracht ontwierp. Je gelooft het bijna niet, maar het is echt zo:
http://www.bibliotecapleyades.net/ufo_aleman/rfz/schauberger.htm

Na de oorlog lijfden de Amerikanen hem in. Schauberger werkte een tijdje voor hen, samen met zijn zoon Walter, maar werd doodongelukkig en doodziek. De Amerikanen lieten hem alleen maar terugkeren als hij een document ondertekende waarin hij afstand deed van zijn gedachtengoed. Eenmaal terug in Oostenrijk stierf hij kort daarna in de wetenschap dat hij alles wat hem dierbaar was was kwijtgeraakt aan de verkeerde personen.

Dit is wat mij zo fel maakt! De wereld is vaak oneerlijk, terwijl het merendeel van de mensen juist wel eerlijk is. Via dit forum probeer ik mensen bewust te maken over allerlei zaken. En, nog veel belangrijker, zelf na laten denken. Jij vroeg naar de bekende weg. NATUURLIJK is kalk in kraanwater slecht voor je, gebruik je gezond verstand! Het verbaast mij ook dat iedereen waterinfo heeft laten wegkomen met zijn flauwekul, waarvoor op dit forum echt geen plaats is.
Mike
——

Een opmerking op het forum:

Ze zeggen dat de aarde voor 70% uit water bestaat, ons lichaam bestaat ook voor 70% uit water dus ons voedsel moet ook voor 70% uit water(denk aan rawfood) bestaan.

Dan kun je daar het volgende tegenover zetten:
Voor een ultieme hydratatie zit het lichaam niet te wachten op water, maar op waterSTOF, de bouwsteen van water. En welke voedingsmiddelen bevatten grote hoeveelheden waterstof? Verzadigde vetten! Het is waterstof dat verzadigd vet verzadigd maakt. Er is 100% hydratatie bij verzadigd vet, dus 0% verlies.

Zet dit af tegen het drinken van grote hoeveelheden water, waardoor je om de haverklap naar het toilet loopt met gekruiste benen. Dat noem ik verlies i.p.v. toevoeging van vocht! Daarnaast spoel je daardoor kostbare elektrolyten (mineraalzouten) en enzymen weg. En tot overmaat van ramp is water ook nog eens basisch, waardoor je je maagzuur verdunt en er meer uitspoelt dan er terug in gaat aan bouwstoffen. Verzadigd vet bevat essentiële vetZUREN en is dus een zuurvormende bouwstof.

Raw foodists eten vrijwel nooit rauwe dierlijke voeding, met uitzondering misschien van rauwe melk (meestal geitenmelk). Al die rauwe plantaardige vezels (cellulose) zijn onverteerbaar, irriteren de maagdarmwand en worden door het lichaam z.s.m. weer afgevoerd. De voedingsstoffen die in die cellulose opgesloten zitten komen dan niet of nauwelijks beschikbaar voor de eters van dit voedsel en dit verklaart waarom raw foodists er vaak zo uitgemergeld uitzien.
Mike