Vitamine C

De enige fout die je met vitamine C kunt maken, is dat je er te weinig van neemt…..
———

Een goed stuk over vitamine C van Désirée Röver.
———

Vitamine C, zul je je afvragen, is dat niet een ANTI-oxidant? Wie mij volgt weet dat de term ‘antioxidant’ misleidend is. Lees wat er ik (Mike) hier over schrijf om mijn logica te begrijpen:

Misschien tijd om eens uit te leggen wat een vrije radicaal is. Dit is een losgeslagen molecuul dat uit balans is omdat het een elektron mist, dus geen negatieve lading meer heeft. In zijn honger naar een negatief geladen elektron zal een vrije radicaal de cellen beroven van zuurstof, omdat deze negatief geladen is en dus wel dat elektron heeft. Celveroudering en vorming van littekenweefsel zijn dus het gevolg van zuurstofgebrek op celniveau en dus kunnen vrije radicalen geen oxidatie veroorzaken.

Hoe kom je van vrije radicalen af? Door middel van oxidatie! Door zuurstof toe te voegen hoeft de vrije radicaal zijn elektron niet meer aan de cellen te onttrekken maar wordt dit ‘gedoneerd’, zoals dit in scheikundige termen genoemd wordt. Het negatieve elektron bindt zich aan het positief geladen proton en het molecuul is weer in balans en daarmee is de vrije radicaal geneutraliseerd. Dit is het magnetisme van Moeder Natuur, waarbij negatief zich aan positief bindt.

Een ‘antioxidant’ gaat vrije radicalen tegen door een elektron te doneren. Vanuit de foutieve gedachte dat vrije radicalen voor veroudering zorgen door middel van oxidatie (terwijl ze juist cellen beroven van zuurstof en dus oxidatie tegengaan) zijn we op de term ‘antioxidant’ gekomen. Dat krijg je als een oorlogsmodel loslaat op de geneeskunde. Een ‘antioxidant’ is in werkelijkheid dus een oxidant, want juist door toevoeging van negatief geladen zuurstof worden vrije radicalen geneutraliseerd. Oxidatie BEVORDERT dus verjonging en gaat littekenweefselvorming TEGEN!

Het beste bewijs dat een ‘antioxidant’ dus eigenlijk een oxidant is, is vitamine C. Vitamine C staat te boek als een ‘antioxidant’ maar verandert in je lichaam in… waterstofperoxide (H2O2)! En dat is een OXIDANT! Vanaf morgen sta ik dus elke ochtend te douchen onder water dat in mijn lichaam waterstofperoxide wordt. Zuurstofrijk water dus! EINDELIJK heb ik gevonden wat ik zocht, zonder allerlei ingewikkelde boor- en zaagmethodes met ozongenerators die van peperkoek zijn gemaakt! Gewoon de douchekop erop schroeven en klaar!

En er is nog 1 heel belangrijk ander voordeel verbonden aan douchen met vitamine C: zodra onzuiverheden zoals zware metalen, chloor, fluoride etc. in contact komen met vitamine C worden deze meteen geneutraliseerd! Dat komt omdat de ongewenste stoffen positief geladen zijn en vitamine C negatief geladen is. Net als vitamine C een elektron geeft aan een vrije radicaal, waardoor dit molecuul compleet wordt, zo neutraliseert vitamine C op natuurlijke wijze alles wat je niet in je kraanwater wil hebben! Je snapt natuurlijk wel dat vanaf nu deze douchekop overal mee op vakantie gaat!
——–

Vitamine C wordt in je lichaam opgeslagen in de bijnieren.
——–

SHAKEN BABY SYNDROME (SBS) EN VITAMINE C TEKORT:
Wanneer een baby het ziekenhuis binnenkomt met subdurale bloedingen en gebroken ledematen, is het allereerste wat bij artsen bovenkomt het woord ‘kindermishandeling’: shaken baby syndrome (SBS). Deze emotionele diagnose blijkt in de praktijk meestal onwrikbaar, niet zelden komt ook een second opinion op hetzelfde neer. Op deze ongecontroleerde opinie klaagt men de onschuldige ouders aan, ontzet hen uit de ouderlijke macht en neemt hen hun baby onmiddellijk af. Het verschil tussen kindermishandeling en vaccinatieschade (acuut vitamine C tekort doordat het lichaam de beschikbare vitamine C uit de weefsels onttrekt om de toxische shock van het vaccin op te vangen) kan echter eenvoudig worden vastgesteld door het controleren van de plasma niveaus van vitamine C, en de heel-bloed niveaus van histamine.
De bovenstaande tekst komt van de site van Desiree Rover: Vitamine C, het olifantengeweer van de orthomoleculaire geneeskunde. (Helaas is op dit moment de site van Desiree uit de lucht)
Natriumascorbaat is een synthetische vitamine C, dit kun je ook vervangen door een natuurlijke vitamine C in de vorm van acerolabespoeder of rozenbottelpoeder.
De duindoornbes bevat heel veel vitamine C: 350 en 1050 mg vitamine C per 100gram en bevat omega 7:

Omega 7:
– Heeft een sterke positieve invloed op de huid, de slijmvliezen en het immuunsysteem
– Is effectief bij droge ogen, mond, huid en vagina.
– Heeft een positieve invloed op het maag-darmslijmvlies
– Heeft een positieve invloed op de conditie van de huid; het huidverouderingsproces wordt door dedroger wordende huid aanzienlijk vertraagd
– Heeft een positieve invloed op de luchtwegen
– Is effectief bij het postmenopausale urogenitale systeem

Omega-7 is geen essentieel vetzuur. Je lichaam kan het dus zelf aanmaken. Het lichaam maakt omega-7 van interferon, dat de aanmaak van NK-cellen (Natural Killer-cellen) stimuleert. Hoe goed of slecht je lichaam in staat is om zelf omega-7 te produceren is dus afhankelijk van de kracht van je immuunsysteem.

Gezien de vele klachten waar mensen mee rondlopen kan het dus inderdaad zinvol zijn om omega-7 uit voeding te verkrijgen. Het is echter maar de vraag of plantaardige omega-7 door de mens goed opneembaar is.

En zo komen we weer uit op vitamine C! Hoe meer voeding je eet die het immuunsysteem op een positieve manier stimuleert, hoe meer interferon je lichaam kan aanmaken en daarmee ook omega-7! Vergeet hierbij zeker ook niet de vetoplosbare vitamines (A, D, E, K) waar Weston Price zo op hamerde!
Mike
——–

DE VETOPLOSBARE VARIANT VAN VITAMINE C: ASCORBYLPALMITAAT
Over vetoplosbare vitamines gesproken, zeer onderbelicht tot nu toe op het forum is de vetoplosbare variant van vit. C, ascorbylpalmitaat. Dit is de oorspronkelijke vit. C die de oermens binnenkreeg via orgaanvlees. Het is ook als supplement in poedervorm verkrijgbaar:
http://www.gezondeshop.nl/supplementen/vitaminen/vitamine-c-als-ascorbyl-palmitaat.html
Let wel, dit poeder met vet vermengen als bijv. volle yoghurt, volle kwark, etc.!
Mike
——

Nog een tekst van Mike over vetoplosbare vitamine C:
Dierlijke vitamine C is vetoplosbare vitamine C. Als een dier de wateroplosbare vitamine C (ascorbinezuur) opeet in planten wordt deze opgeslagen in verzadigd vet, palmitinezuur om precies te zijn. De combinatie van ascorbinezuur en palmitinezuur heet ascorbylpalmitaat, oftewel: vetoplosbare vitamine C. Niet alleen kan vetoplosbare vitamine C de bloed-hersenbarriëre doorbreken, in tegenstelling tot de wateroplosbare variant, het verzadigde vet beschermt de kwetsbare vit. C ook tegen beschadiging door verhitting. Daarnaast concentreren de dieren de vit. C, waardoor deze in veel grotere hoeveelheden in met name orgaanvlees voorkomen dan in groente of fruit.
Mike
——

Wij hebben de ascorbylpalmitaat door rode palmolie gedaan en dat nemen we nu dagelijks een theelepeltje van in combinatie met een wateroplosbare vitamine C. Zo gaat de vetoplosbare vitamine C (in de rode palmolie) naar de hersenen, door de hersenbloedbarrière heen en de wateroplosbare vitamine C wordt door het lichaam opgenomen.
———-

Orgaanvlees en rauwe melk zijn beide goede leveranciers van de vetoplosbare vitamine C.
———-

Een goed schrijven over vitamine C van warriorsforhealth:

Is vitamine C wellicht méér dan een vitamine?
Vrijwel alle zoogdieren maken het zelf, klokje rond, in de lever en de nieren. Mensen, apen en cavia’s verloren dat vermogen. Koppige dokters beweren al jaren dat een spuit vitamine C iedere virusinfectie in de kiem smoort. En dat de ADH fors omhoog moet. Kwakzalvers?

Broodje Aap?
Om tien over acht in de avond van 23 januari 1948 buigt Frederick Klenner, plattelandsarts uit Reidsville, North Carolina, zich over het ziekbed van een vierjarig joch. Hij ziet de typische verschijnselen van een virale hersenvliesontsteking. Het kind is een week flink verkouden en hangering geweest. Die middag klaagde het over hoofdpijn, ontwikkelde plotseling hoge koorts en werd doodziek. Hij heeft het bewustzijn verloren. Verkeerde in shock. Klenner aarzelt geen moment. Hij haalt een injectiespuit uit zijn tas en trekt de spuit vol met een oplossing van 3000 milligram natrium-ascorbaat: vitamine C in een vorm die je kunt injecteren.

Zo snel als het hart van het mannetje toelaat, jast hij de oplossing in zijn bloedbaan. Het resultaat is onmiddellijk en verbluffend. De hartslag zakt van 180 naar 100. De koorts daalt. Om tien voor half negen reageert de kleine patiënt op zijn ouders. Een uur later kan hij zitten en drinkt hij. Klenner geeft hem nog een injectie, nu in het spierweefsel en instrueert de ouders het kind elke twee uur een gram ascorbinezuur te geven, opgelost in limonade. Vier dagen later is de peuter volledig hersteld.
Lees hier verder……..
——-

Negatieve effecten van fytinezuur (in granen, noten, zaden, pitten en bonen) kunnen aanzienlijk worden verminderd met behulp van vitamine C. De toevoeging van vitamine C aan de voeding kan het blokkerende effect van fytinezuur op de ijzer-opname krachtig tegengaan.
—–

Meer informatie over vitamine C.
—–

HARTZIEKTEN EN VITAMINE C:
Er is afdoende bewijs voor het verband tussen hartziekten en een gebrek aan vitamine C. Omdat cavia’s een van de weinige diersoorten zijn waarbij scorbuut (scheurbuik: het gevolg van een vitamine C tekort) teweeg gebracht kan worden, voerde de Canadese arts dr. C.G. Willis in 1957 met deze dieren experimenten uit en zette ze op een dieet zonder vitamine C. Het gevolg was zonder uitzondering dat ze stierven als gevolg van scorbuut. Als de cavia’s een dermate kleine hoeveelheid vitamine C kregen, die in verhouding staat tot wat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor vitamine C voor mensen is, ontwikkelden de dieren aderverkalking. Het ging hun pas goed, zonder enige aderverkalking, toen ze een hoeveelheid kregen die voor de mens neer komt op 3-5 gram per dag.
Dieren, die bijna allemaal in staat zijn vitamine C te vervaardigen, blijken niet te lijden aan aderverkalking en kennen, op een uitzondering na, geen hartaanvallen.
Dr. Rath schreef dat hart- en vaatziekten een voorstadium zijn van scorbuut.
—–

Vitamine C: Ascorbinezuur
Werkgebied: Immuunsysteem, verweer tegen vrije radicalen, hart en bloedvaten, bindweefsel, tanden, tandvlees, pezen, botten en gewrichten, gezichtssterkte, gemoedstoestand, mogelijk anti-carcinogeen, wondheling, bestrijdt kankercellen. Het maakt neurotransmitters aan zoals dopamine in de hersenen en het helpt schade te verminderen aangericht door giffen en chemische middelen.

Klachten: een tekort kan leiden tot ontstekingen van het tandvlees, blauwe plekken, droog haar en ruwe huid, risico op scheurbuik, infecties, langzame wondheling, vermoeidheid, verminderde eetlust, pijnlijke, gezwollen gewrichten, kneuzingen, bloedarmoede en langzame stofwisseling, langzame genezing bij botbreuken.
Vind je o.a. in: Orgaanvlees, citrusfruit, meloen, aardbeien, zwarte bessen, groente, aardappels en tomaten (zijn een nachtschade), donkergroene bladgroente, pompoen, mango, papaja, bloemkool, ananas, blauwe bessen, frambozen en cranberry’s.
——

Ik deel graag met jullie een nieuw inzicht in het afgelopen jaar opgedaan. Vorig jaar was dat de trage galstroom.
Dit jaar een fenomeen dat ik ‘scheurbuis’ noem.

Dat lijkt op ‘scheurbuik’, nietwaar? Geen toeval. Wat is scheurbuik precies? Het is een aandoening die wordt veroorzaakt door een gebrek aan vit. C. Vit. C is de bouwstof van bindweefsel (collageen), waardoor dit kan verharden (verkalken) en barsten of scheuren kan vertonen, waardoor er inwendige bloedingen kunnen ontstaan.

Volgens de autoriteiten is scheurbuik uitgebannen in de moderne samenleving, omdat we ‘voldoende’ vit. C binnen zouden krijgen. Maar hoe verklaar je dan aderverkalking? Wat verkalkt er precies? De ader zelf? Nee, dat is de aderwand en deze bestaat uit…tromroffel…bindweefsel!

Stress kan ook bijdragen aan verkalkingsprocessen, omdat het magnesium rooft en magnesium houdt de calciumkristallen in het bloed vloeibaar, anders worden deze onbruikbare kristallen afgezet in weefsel, bijv. bindweefsel rondom de bloedvaten. Maar waar ik het hier over wil hebben, is een ondervoedingsverschijnsel, waarbij er wel degelijk sprake is van vit. C-tekort en van een gebrek aan voedingsstoffen afkomstig uit de ‘vergeten’ delen van het dier, de niet-vleesdelen die we nu weggooien, maar vroeger gebruikten om er soep van te trekken.

Ik heb het natuurlijk over gelatine en kraakbeen. In combinatie met werkelijk voldoende hoeveelheden vit. C houdt dit je bindweefsel stevig maar flexibel tegelijk. En is aderverkalkingsproblematiek niet epidemisch in onze samenleving? Scheurbuik bestaat nog steeds, maar het uit zich nu op een andere plek, onze ‘buizen’ (vaten en aders). Scheurbuis dus!

Neem dus voldoende hoeveelheden vit. C, maak regelmatig gelatinerijke soep van de niet-vleesdelen van het dier. Slik daarnaast gefermenteerde levertraan voor vit. D3 in relatie tot vit. A voor een goede calciumopname (vit. D is calciferol) en magnesium om de calciumkristallen vloeibaar te houden. En, zeer belangrijk: doe aan stressreductie! Op deze manier breng je het risico op ‘scheurbuis’ aanzienlijk terug en gaat het misschien wel definitief aan je deur voorbij.
Mike

Terug naar ‘vitamine