Straling

Biologische effecten van straling

Er zijn al veel onderzoeken gedaan die hebben aangetoond dat elektromagnetische straling schadelijke effecten kan hebben op de gezondheid van mensen, dieren en de natuur. Het menselijk lichaam functioneert op basis van lichaamseigenelektromagnetische signalen (zoals in hersenen, hart, zenuwstelsel, spieren en cel-communicatie). Deze natuurlijke signalen en de kunstmatige velden hebben een wisselwerking met elkaar (interferentie), waardoor lichaamsfuncties verstoord kunnen raken. Met name kinderen, zieke mensen, ouderen en hooggevoelige mensen zijn extra kwetsbaar.

De biologische effecten van straling voor het menselijk lichaam kunnen o.a. zijn: hart-ritmestoornissen, samenklonteren van rode bloedcellen waardoor er minder zuurstofopname mogelijk is (het ijzer in het bloed wordt magnetisch), verandering in de bloeddruk, verstoring van het zenuwstelsel, ongecontroleerde spierreflexen, vermindering van melatonine- en serotonine-aanmaak, toename van vrije radicalen in het lichaam, ondermijning van het immuunsysteem, verslechtering van de mineraalopname uit voeding, verstoring van het evenwichtsorgaan, verminderd concentratievermogen, verstoring van de cel-stofwisseling, DNA-schade, etc.

Gezondheidsklachten

Door de verstorende werking van straling kunnen o.a. de volgende gezondheidsklachten ontstaan: chronische vermoeidheid, hoofdpijn/migraine, duizeligheid, geheugenverlies, concentratieproblemen, evenwichtsstoornissen, hartkloppingen, misselijkheid, hoge bloeddruk, geïrriteerde ogen, oorsuizen/tinnitus, gespannen gevoel in je lichaam en slecht slapen. Aangezien de stralingsbelasting zich opbouwt (‘stapelt’) bij langdurige blootstelling kan dit op de lange termijn leiden tot onvruchtbaarheid, gezwellen, (hersen)tumoren en kanker.

Bovenstaande tekst komt van StralingsBewust.info, lees daar verder voor meer info. Wat straling met jouw gezondheid doet, en wat je kunt doen om het te voorkomen c.q. verhelpen.

Je leest er ook ervaringen van mensen die doodziek werden door straling en wat ze er aan hebben gedaan. Ervaringsverhalen