Schimmels

Schimmels zijn opruimers en voeden zich met alles wat in je lichaam niet thuishoort of teveel is. Het is uitermate simplistisch om te stellen dat schimmels zich alleen voeden met suikers. Als je vetten of eiwitten niet goed verteert, dan worden deze ook door schimmels gegeten. Schimmels gedijen bij slecht verteerd voedsel (te weinig maagzuur!) en bij lichaamsvreemde substanties zoals zware metalen, bestrijdingsmiddelen, medicatie etc.

Wat uit dit verhaal blijkt is dat schimmels je HELPEN om van al deze dingen af te komen! Het is dan ook volkomen zinloos om je concentreren op schimmels en andere micro-organismes, wat je moet doen is de OMGEVING veranderen waarin deze organismes het goed doen. In voldoende maagzuur zouden schimmels onmogelijk kunnen overleven. Schimmels (en andere micro-organimes) zijn anaëroob en kunnen dus niet overleven in een zuurstofrijke omgeving. Ze kunnen niet overleven als je darmen, je organen, je bloed niet verstopt zijn, als alles goed vloeit en doorstroomt.

Dit is de oorsprong van het woord ‘schoonheid’. Het gaat om schoon-heid, schoon zijn van binnen is mooi zijn van buiten. Richt je daarop en de schimmels gaan vanzelf weg, want ze hebben niets te zoeken in een schoon systeem. Daar kunnen bepaalde helende suikers (zoals honing) wel degelijk een positieve rol in spelen. Opnieuw zie je dat het gaat om een pro-gezondheidsbenadering, niet om een anti-schimmelbenadering.
Mike
——

Wim Hof Methode
Een therapie die je niets kost maar veel kan betekenen voor je gehele lichaam is de ‘Wim Hof Methode’. Je kunt het in je eigen tempo en huis doen.
De methode bestaat uit 3 pijlers: ademhalingen, koude training en mindset. Ga het gewoon doen en kijk wat het voor je betekenen kan. Wat heb je te verliezen.
lees hier meer…..
——

Waarom maagzuur goed voor je is’ van Jonathan V. Wright
Het is een feit dat, in tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, brandend maagzuur bijna altijd samengaat met te weinig maagzuur, niet met te veel. De huidige medische aanpak vermindert maagzuur, terwijl de maagzuurafscheiding al is verstoord, met een lapmiddeltje dat de aandoening niet kan genezen, maar dat slechts tijdelijk de symptomen onderdrukt.
Bovendien zouden we voor deze snelle oplossing weleens een hoge prijs kunnen moeten betalen ten koste van onze gezondheid. Iets wat de farmaceutische industrie en de duizenden artsen negeren als zij die krachtige zuurremmende medicijnen, zoals Prilosec, Losec, Tagamet, Zantac, Pepcid, Pantozol, Nexium en andere voorschrijven.
Klik op het boek om te bestellen.

——-
Te weinig maagzuur heeft m.i. te maken met 3 factoren (in geen specifieke volgorde):

Een lage consumptie van chloride in voeding in de vorm van (het juiste) zout en zoutrijke voedingsmiddelen zoals bijv. selderij, dat niet voor niets het voorvoegsel ‘sel’ heeft gekregen. Zout is onze enige bron van chloride. Maagzuur is hydrochloridezuur, vloeibare chloor dus. We noemen dit niet voor niets ZOUTzuur.

Een hoge inname van bewerkt voedsel dat te weinig verteringscapaciteit vereist, omdat de moleculen al nagenoeg kapot verhit zijn, waardoor deze min of meer direct in het bloed terechtkomen. Vaak zijn dit bewerkte koolhydraten die niet voor niets ‘snelle suikers’ worden genoemd. Hierdoor wordt de spijsvertering niet ‘getraind’ en wordt deze ‘lui’.

Voortdurende stress, waardoor het lichaam geen prioriteit geeft aan voedselvertering.


Je weet dus wat je te doen staat:
*Eet meer zout, Keltisch zeezout welteverstaan. Drink het ook als een Sole.
*Train je spijsvertering door bewerkte koolhydraten te vermijden en je uitsluitend te beperken tot (in geringe mate) complexe koolhydraten, maar vooral het accent te leggen op dierlijke vetten en eiwitten van de beste kwaliteit die je maar kunt vinden. Dit vereist meer spijsverteringscapaciteit en je lichaam zal er dus meer maagzuur voor moeten aanmaken om dit mogelijk te maken. Let erop dat vetten helpen om eiwitten te verteren. Eet dus meer vet dan eiwitten.
*Verminder je stressniveau. Ga op zoek naar je passie, iets waarin je jezelf helemaal kan verliezen en geen besef van tijd en ruimte hebt. Het gaat erom dat de energie uit je hoofd naar beneden stroomt, naar de ‘onderbuik’.
Mike
——-

OVER SCHIMMEL/SCHIMMELNAGELS:
Huidklachten komen door een gebrek aan vetoplosbare vitamines, met name A en E. We eten te weinig verzadigd vet, daar komt het door. In plaats daarvan eten we zetmeel, suiker en koolhydraten en dat voedt schimmels. Ik ken een pedicure van de oude stempel en zij vertelde mij dat pedicuren vroeger kalknagels ‘uitbruisten’ met… #% waterstofperoxide!
Mike
———

RINGWORM:
Een vraag van iemand op het forum
Mijn vriend heeft een ringworm. Wat is het? en hoe krijg je het? en nog beter hoe kun je er weer van afkomen?
Iemand hier ook ervaring mee?

Ringworm is een schimmel. Schimmels gedijen in anaërobe (zuurstofarme) omstandigheden en leven van suiker, afval en gifstoffen. Food-grade waterstofperoxide en ontgiftende voeding en kruiden zijn het antwoord. Of, zoals corneliahz dit vandaag nog verwoordde: verwijder de mesthoop en de vliegen gaan ook weg.
Mike
———

OVER HERPES:
Als met ‘herpes’ hier ‘koortslip’ wordt bedoeld, kan ik je vertellen dat het niets met Lyme of welke bacterie dan ook te maken heeft. Althans, niet als primaire oorzaak. De micro-organismes zijn altijd het symptoom, nooit de oorzaak. Koortslip wordt veroorzaakt door stress. Ik ken talloze mensen die als ze zwaar onder stress staan een koortslip krijgen. Het zijn dus verzwakte bijnieren die koortslip veroorzaken, de oorzaak is hormonaal. Ook bestaat er geen herpes-virus, er bestaat nl. geen enkel virus in een complex organisme als de mens. Lees het van de man die het eerste virus heeft ontdekt (in een simpel organisme): http://anderekijk.net/hivirus/vogelgriep01.html
Mike
———-
Kefir en kombucha zijn bijzonder goede probiotica’s.
Enkele van de waardevolle voedingstoffen die de “paddenstoel” produceert zijn: probiotica, enzymen, glucoronic zuur, malic zuur, glyconic zuur, lactic zuur, butyric zuur and acetic zuur. Bovendien produceert hij vitamine C en vele B vitamines.
Lees hier meer……..
————

OVER BERG EN COUPEROSE:
Naar aanleiding van een vraag op het forum over berg en couperose bij kleine kinderen.

Je vegetarisme heeft zeker te weten gezorgd voor voedingstekorten en zwakheden die je als moeder hebt doorgegeven. Berg is een schimmel op de hoofdhuid, couperose komt door te weinig maagzuur. De link met stress is ook al gelegd. Stress = zwakke bijnieren = te weinig maagzuur.

Je kind is hormonaal uit balans en onthoud deze stelregel: een stabiele bloedsuikerspiegel is een stabiele hormoonspiegel. Zoet fruit als bananen, mandarijnen en zoete appels voeden de berg (schimmel) en dragen niet bij aan stabiele bloedsuikerspiegel. Deze blijft alleen in evenwicht door de consumptie van verzadigde vetten en complete eiwitten van de allerbeste dierlijke bron die je maar kunt vinden. Je kunt deze voeding evt. pureren met een staafmixer, een blender of een keukenmachine. Ik raad ook absoluut orgaanvlees aan!
Mike
——-

Cysten, poliepen, vleesbomen en andersoortige buitensporige weefselgroei zijn een soort ‘vriendelijke kanker’ a.g.v. zuurstoftekort op celniveau. Ozon voegt zuurstof toe en in een zuurstofrijke omgeving kunnen dit soort groeisel niet gedijen.
Mike