Roomboter

De geneeskracht van roomboter

Roomboter staat ten onrechte in kwaad daglicht als het gaat om hart- en vaatziekten. Rond het jaar 1900 waren er vrijwel geen hart- en vaatziekten en was de boterconsumptie veel hoger. In de VS at men 9 kilo per persoon. In het jaar 1960 was dat gedaald tot 2 kilo per persoon. Toch linkten wetenschappers het hoge aantal hartpatiënten in 1960 aan boterconsumptie. Niemand vroeg naar het wetenschappelijk bewijs, men hoorde het een wetenschapper zeggen dus zal het wel waar zijn. 50 Jaar later hecht de mensheid minder waarde aan autoriteiten en stellen sommige mensen hun hersencellen in beweging door zelf na te denken.

Roomboter: goed voor de schildklier en bijnieren
Boter is een natuurproduct. Het bestaat uit de vetten die in melk zitten. Er zit vrijwel geen lactose meer in boter. Mensen met een lactose-allergie kunnen gewoon roomboter eten (note: of rauwe melk drinken, of kefir/yoghurt van rauwe melk). Er zitten allerlei gezonde stoffen in boter, Het bevat het meest vitamine A. Deze vitamine is goed voor het hele lichaam en met name voor de schildklier en de bijnier. Wanneer u last heeft van een van deze beide en u eet margarine dan is het goed voor uw gezondheid om over te stappen op roomboter.

Goed tegen schimmels, bacteriën en virussen
Er zit laurinezuur in roomboter. Dat werkt goed tegen allerlei schimmels, virussen en bacteriën. Laurinezuur is bijvoorbeeld een effectief geneesmiddel tegen candida schimmelinfecties. Daarnaast werkt het tegen de volgende bacteriën en virussen: hiv, cytomegalovirus (CMV), Herpes simplex (HSV), ringworm, Candida albicans, Helicobacter pylori, Propionibacterium acnes ( veroorzaakt acne) , Staphylococcus epidermidis, en Staphylococcus aureus.

Roomboter bevat antioxidanten
Antioxidanten zitten in allerlei gezonde voedingsmiddelen zoals groente, fruit en groene thee. De New Age beweging loopt helemaal weg met groene thee vanwege de antioxidanten die erin zitten. Dat is niet onterecht maar men vergeet soms dat in roomboter ook gewoon antioxidanten zitten die bijvoorbeeld de aders waardoor het bloed stroomt elastischer maken. Vrije radicalen worden niet alleen uitgeschakeld door het nuttigen van groente, fruit en thee maar ook door het eten van roomboter. Vrije radicalen kunnen allerlei schade aanrichten aan cellen en DNA. Te grote celschade en DNA-schade kan leiden tot tumorvorming. Roomboter eten werkt preventief tegen kanker.

De vitaminen A, D, E en K
Behalve vitamine A bevat roomboter veel vitamine D, E en vitamine K. Het mineraal seleen komt in ruime mate in roomboter voor. Roomboter is hiermee een rijke bron aan vitaminen. Vitamine D zit maar in weinig plantaardige voeding dus het kan voor vegetariërs geen kwaad roomboter te eten. Vitamine D bevordert de opname van calcium.

Verzadigde vetten in roomboter
Roomboter zit vol met verzadigde vetten. De wetenschap is er nog niet over uit of deze verzadigde vetten gezond of ongezond zijn. Sommige wetenschappers zeggen dat ze kanker bestrijden, anderen dat ze juist kanker veroorzaken. Het wordt dan ook tijd dat men onderscheid gaat maken tussen verzadigde vetten die op industriële wijze uit plantaardige producten worden verkregen en verzadigde vetten uit dierlijk vet in de vorm van roomboter. De melk waaruit roomboter wordt gewonnen is bedoeld om aan jonge dieren te geven en moeder natuur kan het toch eenvoudigweg niet van slechte stoffen hebben voorzien? Het vermoeden rijst dat industriéle producten tot kanker leiden en roomboter juist kanker bestrijdt.

Roomboter bevat linolzuur
Unilever pronkt met margarine, industriële, linolzuur bevattende nepboter. Deze linolzuur is lang zo gezond niet als de natuurlijk ontstane linolzuur in roomboter. Natuurlijke linolzuur zorgt ervoor dat de vetverbranding wordt bevordert! Dat betekent dus dat roomboter overgewicht te lijf gaat. Dat is goed nieuws voor mensen die houden van roomboter maar angst zijn aangepraat door commercials en de door de industrie gesponsorde propaganda van het voedingscentrum wat zijn weg heeft gevonden naar het Nederlands onderwijssysteem. U leest het goed, ook in het onderwijs worden leerlingen en studenten volgepropt met leugens.

Activator X in roomboter
Activator X is een vitamine die nog net niet helemaal officieel ontdekt is maar waarvan wel de werking bekend is. Het beschermt tegen gaatjes in je tanden, zorgt voor een gezond hart doordat het chronische ontstekingen op celniveau tegen gaat, is goed voor de schildklier en zorgt ervoor dat kinderen normaal groeien. Bovendien stimuleert activator X de opname van mineralen in het lichaam.

Gezonde cholesterol
De Mythe: cholesterol leidt tot hart- en vaatziekten, wordt door Nederlandse commerciéle instituten hardnekkig in stand gehouden. Niet cholesterol is verantwoordelijk voor aderverkalking maar geoxideerde cholesterol. Dat betekent dat je veel antioxidanten moet binnen krijgen om hart- en vaatproblemen te voorkomen. Cholesterol staat vaak in kwaad daglicht maar dat is onterecht. De hersenen bestaan voor een groot deel uit cholesterol. Vooral voor een goede hersenontwikkeling bij kinderen is het verstandig roomboter te eten in plaats van de plastic nepboter die grote fabrikanten menen te moeten aanprijzen. Behalve dat cholesterol onontbeerlijk is voor de aanmaak van hersencellen is het nodig voor een gezonde werking van het zenuwstelsel.

Arachidonzuur in roomboter
Een andere manier waarop roomboter goed is voor de hersenen is omdat het Arachidonzuur bevat. Dit zuur behoort tot de essentiéle vetten. Het is aanwezig in celmembramen. Arachidonzuur is een omega6-vetzuur en het helpt het hart mee om hartinfarcten te voorkomen. Dat is een wetenschappelijk feit dat volkomen tegen de vaak gehoorde praatjes ingaat dat roomboter slecht voor het hart zou zijn.

Roomboter is gezonder dan margarine
Er zijn allerlei wetenschappelijke onderzoeken waaruit blijkt dat mensen die roomboter eten veel minder hartaanvallen krijgen. Zo is er een onderzoek wat heeft geconstateerd dat als mensen roken en drinken het risico op een hartinfarct niet groot als als men dit tegelijk doet met het eten van roomboter. Margarine daarentegen is juist wel een grote veroorzaker van hartinfarcten, zo hebben onafhankelijke wetenschappers ontdekt. Het moge duidelijk zijn dat dit soort onderzoeken niet door de Unilevers van deze wereld worden meegenomen in hun beweringen over hoe slecht roomboter zou zijn.

Waarom denken we dat roomboter slecht is?
Wetenschappelijk gezien is roomboter veel gezonder dan de smaakloze margarine van voedselfabrikanten. Het grootste verschil zit in de reclame oftewel propaganda. Daardoor menen veel mensen te ´weten´ dat roomboter slecht is. Dit is een het gevolg van het werk van universitair afgerichte psychologen die marketeers zijn geworden en een hele wereldbevolking op het verkeerde been kan zetten.
Bron

Terug naar ‘vetten