Ozon en zuurstof waterstofperoxide/H2O2

Alle leven op aarde bestaat uit water en zuurstof, de twee basiselementen van het leven. Ons lichaam draait ook op zuurstof en water. Ziekte moet gezien worden als uitdroging en verstikking op celniveau, een tekort aan water en zuurstof, en moet dus ook op die manier worden opgelost.

Waarom horen we allemaal maar over vrije radicalen? We weten dat een zuurstofmolecuul uit balans kan zijn en dan een elektron mist. Minder bekend is dat een waterstofmolecuul net zo goed uit balans kan zijn en dan ofwel een elektron, ofwel een proton mist. Dit noemen we uitdroging.

Nu wordt misschien duidelijk waarom het stabiele molecuul H2O2 zo belangrijk is. Zowel het waterstofmolecuul komt in paren voor (H2) als het zuurstofmolecuul (O2). Het enzym catalase zorgt ervoor dat, zodra H2O2 in ons systeem wordt geïntroduceerd, het wordt opgesplitst in waterstof en zuurstof. Het lichaam kan dan zelf beslissen of het de waterstof wil inzetten op specifieke plekken of de zuurstof, of allebei. Is een cel hoofdzakelijk uitgedroogd, dan zal het lichaam de H2 gebruiken om de waterstofmoleculen in balans te brengen door een elektron of proton terug te geven. Is een cel verstikt, dan zal het lichaam de O2 gebruiken om het zuurstofmolecuul in balans te brengen door een elektron terug te geven.

Duidelijk is dat H2O2 geen ‘vrije radicaal’ is en ook geen ‘antioxidant’, maar een BOUWSTEEN die ‘afgebrokkelde’ structuren weer kan heropbouwen. H2O2 bevordert REGENERATIE omdat het zowel de waterstofmoleculen ondersteunt als de zuurstofmoleculen. Een gebrek aan H2O2 (water en zuurstof) is DEGENERATIE. Dat is dus je veroudering, maar ook je littekenweefsel! Er is bijv. bekend dat brandwonden volledig kunnen helen met ozon. Ook is bekend dat brandwonden succesvol behandeld kunnen worden met Manuka-honing (in Engeland officieel erkend als medicijn!). Drie keer raden waarom? Jullie mogen nooit meer raden: omdat Manuka-honing bijzonder rijk is aan waterstofperoxide!

Nu wordt misschien ook duidelijk waarom de consumptie van verzadigd vet zo belangrijk is. Wat maakt een vet verzadigd? De aanwezigheid van grote hoeveelheden waterstof! De beste manier om je cellen te hydrateren, te voorzien van vocht, is om ze waterstof te geven. Geen water, maar waterSTOF, de bouwsteen van water. Er is nl. 0% verlies bij waterstof!

Grote hoeveelheden water drinken zorgt ervoor dat je om de haverklap naar het toilet loopt. Je lichaam probeert je te vertellen dat het helemaal niet zit te wachten op al dat vocht en gooit het er net zo hard weer uit als dat het erin kwam. Er is echter een groot nadeel verbonden aan veel waterconsumptie: het verdunt je maagsappen, waardoor je minder maagzuur krijgt (water is ook alkalisch, een base), en het voert elektrolyten, kostbare mineralen, af. Door het drinken van veel water kunnen je cellen dus uitgedroogd raken en minder effectief functioneren! Als je lichaam uitgedroogd raakt, moet het nl. van zichzelf gaan lenen, van de vochtvoorraad van zijn eigen cellen. Dit verklaart rimpelvorming en littekenvorming. Rauwe melk drinken of mineraalrijke en vette beestenbottenbouillons zijn een veel betere keuze. Het gaat om waterstof!

Waterstof is het oudste element ter wereld, het was er al voordat zuurstof een grote rol ging spelen. Het is een zuurvormend, vrouwelijk element. Zuren zijn bouwstoffen, basen zijn afbraakstoffen. Beide zijn belangrijk, mits deze in balans zijn. Die balans is overigens niet 50-50, maar eerder 70-30 in het voordeel van de bouwstoffen, de zuren. En wat vertellen de voorstanders van de zuur-base theorie je? Eet 70% basen en 30% zuren. Precies andersom dus! Wat ze dus eigenlijk zeggen is: eet meer mannelijke afbraakstoffen dan vrouwelijke bouwstoffen. Geen wonder dat vegetariërs en veganisten wegkwijnen waar ze bij staan!

Water en zuurstof moeten met elkaar in balans zijn. Het H2O2-molecuul biedt ons dat en het is de reden waarom het onderdeel uitmaakt van de complete watercyclus van de natuur. Eet dus meer verzadigd vet en drink dus meer zuurstofrijk water!
Mike Donkers
——

Een snelle en effectieve manier om je cellen van voldoende zuurstof te voorzien is het drinken op therapeutische basis van waterstofperoxide. Ga uitsluitend voor de food grade-variant. Zie op deze pagina waar je kunt bestellen.

Sinds 2 september 2014 mag waterstofperoxide (H2O2) 35% food grade niet meer aan particulieren worden verkocht, wel aan bedrijven met een KvK inschrijving.

Je kunt overigens zelf van de 35% een 3% verdunning maken:
Doe 1 deel 35% in een flesje en 12 delen water. Dit kun je bijvoorbeeld met een maatschepje doen ter grootte van een theelepeltje: 1 tl 35% en 12 tl water. Dat is goedkoper dan dat je 3% koopt.

Niet iedereen kan de 35%-variant aan vanwege de heftige ontgifting die dit teweeg kan brengen. Drink ’s ochtends een half uur tot een uur voor het ontbijt 1 druppel in water en de dag erna 2 druppels, de dag erna 3 druppels etc., net zo lang tot je aan 25 druppels 35% komt of 300 druppels 3% komt. De kans is aanwezig dat je een dergelijke dosis niet eens haalt vanwege de heftige ontgifting die dit teweegbrengt. Het lichaam kan niet effectief ontgiften als er onvoldoende zuurstof aanwezig is en daardoor vertraagt de stofwisseling. Waterstofperoxide versnelt de stofwisseling waardoor ongewenste stoffen en micro-organismes worden verbrand. Deze komen vervolgens in het bloed terecht en worden via de urine en ontlasting afgevoerd. Dit proces kan ‘ziekteverschijnselen’ veroorzaken als ‘griep’ of ‘verkoudheid’, een teken dat ‘ziekte’ niets anders is dan een ontgiftingproces waarbij het lichaam rommel uit wil stoten via alle mogelijke wegen. Gebeurt dit bijv. via de huid, dan komt dit omdat de schildklier bijspringt en er ongewenst materiaal via de huid wordt geloosd.

Je kunt ook rustiger aan beginnen met de H2O2. i.p.v. van met 35% begin je met 3%. Deze 3% oplossing kun je zelf gemakkelijk maken van de 35% oplossing. Doe 1 deel 35% H2O2 in een potje en voeg daar 12 delen (gefilterd of regen-)water bij. (bijvoorbeeld met een maatschepje)

Drink op de eerste dag 1 druppel 3% in een glas water, de tweede dag 2 druppels 3%, etc.
12 druppels 3% kun je vervangen door 1 druppel 35%.

Als je heel veel klachten hebt of erg ziek bent kun je direct met 35% beginnen.
Maar bouw het wederom rustig op: 

*dag 1-3   1 druppel 35% in een glas water
*dag 4-6   2 druppels 35% in een glas water
*dag 7-9   3 druppels 35% in een glas water
enz.

Dit kun je drie keer op een dag doen. Hou er rekening mee dat je na inname van H2O2 minstens een half uur tot een uur wacht met eten. Dit i.v.m. oxideren van je voeding. Wacht dan daarna in ieder geval ongeveer 2 uur voordat je een volgende H2O2 inname doet. Als je het te heftig vind worden qua smaak maar je hebt nog steeds geen ontgiftingsverschijnselen dan kun je het aantal druppels per keer ook over twee glazen water verdelen. Dus als je op 20 druppels zit, doe je in twee glazen water ieder 10 druppels. Drink dit achter elkaar op, zo krijg je toch het aantal druppels per keer binnen. Hou er ook rekening mee dat als je ‘s avonds de H2O2 inneemt dat dit je nachtrust kan verstoren. Je zou ‘s avonds dan minder druppels in je glas kunnen doen.

Zie op deze pagina waar je kunt bestellen.

Terug naar ‘Ozon en zuurstof