Ozon en zuurstof

Lees hier over hoe H2O2 (waterstofperoxide) grafeenoxide aanpakt en verwijdert uit het lichaam.

Hier ga je naar een pagina met adresjes waar je waterstofperoxide (H2O2) kunt bestellen. Daar vind je ook een uitleg hoe de H2O2 te gebruiken.

Hoe lang is H2O2 houdbaar?
H2O2 vervliegt met 1% per jaar.

Sinds 2 september 2014 mag waterstofperoxide (H2O2) 35% food grade niet meer aan particulieren worden verkocht, wel aan bedrijven met een KvK inschrijving.

Op deze pagina staat wel de informatie over de 35% maar dat is dan dus voor KvK ingeschreven bedrijven.
———

Wim Hof Methode
Een therapie die je niets kost maar veel kan betekenen voor je gehele lichaam is de ‘Wim Hof Methode’. Je kunt het in je eigen tempo en huis doen.
De methode bestaat uit 3 pijlers: ademhalingen, koude training en mindset. Ga het gewoon doen en kijk wat het voor je betekenen kan. Wat heb je te verliezen.
lees hier meer…..
——

Info over ozon-therapie. Er wordt een bepaalde hoeveelheid bloed afgenomen. Dat bloed wordt geozoneerd en dan weer terug ingebracht. Hierdoor krijg je een zuurstofboost. Heel veel ziektes zijn een tekort aan zuurstof. Dus doe je voordeel hier mee. Op het fatsforum staat meer informatie en adressen waar je dat kunt laten toepassen.

Er is in Bussum een ozonkliniek die volgens hun eigen zeggen Duitse dosissen geeft en ze geven aan dat ze dat als enige kliniek in Nederland doen. Een behandeling (geschreven nov. 2015) kost € 85,00 per behandeling, als therapie geven ze 4 a 5 behandelingen, daarna 1x per maand/2  maanden als onderhoud.
——-

OZON EN ZUURSTOF
Ozon en waterstofperoxide zijn geconcentreerde bronnen van zuurstof. Als je bedenkt dat kanker anaëroob is en dat 40% van de Nederlanders kanker krijgt, dan denk ik dat we wel mogen concluderen dat er een chronisch gebrek is aan zuurstof op celniveau! Het is dus geen overbodige luxe als we met z’n allen meer zuurstof in onze donder krijgen, vooral niet als je weet dat 60% zuurstofgebrek op celniveau leidt tot kankercellen. Hoe noemen we dan 50%, 40%, 30% zuurstofgebrek? Juist ja, al die andere chronische ziektes: diabetes, hart- en vaatziekte, artritis, etc.

Zuurstof brandt zonder vuur en zorgt voor 2 belangrijke warmteprocessen: lichaamswarmte en voedselverbranding. Ben je een koukleum en/of heb je een trage spijsvertering? Dan heb je zuurstoftekort. Dit hele forum staat bol van verhalen over kouwelijk zijn en een slechte voedselvertering. In 1 woord: zuurstofgebrek.

Heb niet de illusie (of de arrogantie) dat nooit ziek zijn hetzelfde is als beresterk zijn of oergezond zijn. Ik ken genoeg verhalen van mensen die spontaan dood neervallen door een hart- of herseninfarct of ‘plotselinge’ uitgezaaide kanker (hoe kun je nu plotseling 60% zuurstoftekort opbouwen?). Deze mensen ‘hadden nooit wat’. Misschien was dat wel het probleem. Door zuurstoftekort kan het lichaam niet goed ontgiften. Ben je een slechte ontgifter? Zuurstoftekort! Ontgifting is het naar buiten duwen van gifstoffen. Vaak zijn daar warmte mechanismes mee gemoeid (zuurstof dus): zweten, koorts, ontstekingen. Dit noemen we ziekte, in werkelijkheid is dit een reinigingsproces en alleen voldoende zuurstof maakt dit mogelijk. Wie nooit ziek is zou wel eens structurele celverstikking kunnen hebben!

De bijnieren krijgen geen kanker. Waarom niet? Omdat ze vitamine C verzamelen en concentreren. Zoals je wellicht weet verandert vitamine C in je bloed in waterstofperoxide, vloeibare zuurstof dus, een substantie die bloedeigen is (vloeibaar) en het bloed zuurstofrijk maakt en daarmee de cellen, want die worden gevoed door het bloed.

Als je kouwelijk bent zouden de bijnieren wel eens verzwakt kunnen zijn. Als anti-stresshormonen zijn ze in staat om een grote stoot zuurstof (vitamine C) en glucose in het bloed te brengen om de hersenen bijzonder alert te houden en ze in staat te stellen in een flits te beslissen om te vechten of te vluchten en om het lichaam in staat te stellen pijn en uitputting te weerstaan. Weerstand tegen kou hoort hier ook bij.

Daarnaast regelt je schildklier je lichaamstemperatuur. Het zou mij niet verbazen als ontdekt gaat worden dat jodium in het lichaam eveneens wordt omgezet in waterstofperoxide. Als jodium de motor is van de schildklier en lichaamswarmte een oxidatief proces is, dan moet jodium dus kunnen worden omgezet in zuurstof, zegt mijn boerenverstand (hoewel ik hiervoor geen bewijs heb). Een trage schildklier zorgt dus voor te weinig lichaamswarmte en daarmee te weinig weerstand tegen kou.

Je lichaam hoort een eigen thermostaat te hebben en niet afhankelijk te zijn van weersomstandigheden, zoals warme seizoenen of warme landen, om op temperatuur te komen. Wil je dus kou bestendiger worden, dan moet je je richten op het helen van je bijnieren en schildklier. Ozon en waterstofperoxide kunnen hier een belangrijke rol in spelen, evenals verzadigde vetten, mineralen en cholesterol.

Zie recente andere posts van mij in andere topics (www.fatsforum.nl). Het gebeurt regelmatig dat mensen door zuurstoftherapie (H2O2, ozon) ineens allerlei ontstekingen krijgen. Omdat we op een verkeerde manier naar ziekte kijken, wordt dit geïnterpreteerd als ‘foute boel’. In werkelijkheid zorgt de zuurstof voor meer doorstroming en daarmee meer warmte, waardoor het lichaam de kracht krijgt om te ontsteken (of koorts te krijgen) die het voorheen niet had. De ontstekingen waren latent aanwezig en komen dan pas aan het oppervlak. Vandaar dat het helemaal geen garantie op gezondheid is als je ‘nooit wat’ hebt. Deze structureel te lage lichaamstemperatuur is in ieder geval NIET gezond!
Mike
——–

WATERSTOFPEROXIDE / H2O2
Alle leven op aarde bestaat uit water en zuurstof, de twee basiselementen van het leven. Ons lichaam draait ook op zuurstof en water. Ziekte moet gezien worden als uitdroging en verstikking op celniveau, een tekort aan water en zuurstof, en moet dus ook op die manier worden opgelost.

Waarom horen we allemaal maar over vrije radicalen? We weten dat een zuurstofmolecuul uit balans kan zijn en dan een elektron mist. Minder bekend is dat een waterstofmolecuul net zo goed uit balans kan zijn en dan ofwel een elektron, ofwel een proton mist. Dit noemen we uitdroging.

Nu wordt misschien duidelijk waarom het stabiele molecuul H2O2 zo belangrijk is. Zowel het waterstofmolecuul komt in paren voor (H2) als het zuurstofmolecuul (O2). Het enzym catalase zorgt ervoor dat, zodra H2O2 in ons systeem wordt geïntroduceerd, het wordt opgesplitst in waterstof en zuurstof. Het lichaam kan dan zelf beslissen of het de waterstof wil inzetten op specifieke plekken of de zuurstof, of allebei. Is een cel hoofdzakelijk uitgedroogd, dan zal het lichaam de H2 gebruiken om de waterstofmoleculen in balans te brengen door een elektron of proton terug te geven. Is een cel verstikt, dan zal het lichaam de O2 gebruiken om het zuurstofmolecuul in balans te brengen door een elektron terug te geven.
Lees hier verder…..
——-

HOE JE DE ZUURSTOF TOEVOER NAAR JE CELLEN KUNT VERHOGEN
Allereerst moet je beseffen dat alle zgn. ‘ziekteverwekkers’ opruimers, vuilnismannen van Moeder Natuur zijn en dat ze reageren op een vervuilde omgeving. Deze microben kunnen dus nooit de oorzaak zijn van welke ziekte of aandoening dan ook, de vervuiling was er eerst en toen kwamen de micro-organismes. Zo bezien zijn ze dus je vriend en niet je vijand, want ze helpen mee de boel op te ruimen, het zijn aaseters die zich voeden met dode, verzwakte en vervuilde cellen.

Het tweede wat je moet beseffen is dat dergelijke organismes allemaal anaeroob zijn en dus kunnen overleven in een zuurstofarme omgeving. Het basisprobleem is zuurstoftekort op celniveau. Hoe ontwikkelt een mens zuurstoftekort? Hiervoor zijn verschillende redenen aan te geven: 

Te weinig maagzuur. Dit ontstaat door verzwakte bijnieren, ofwel door stress of overbelasting. Onder dat laatste moet je alles verstaan van slecht voedsel tot blootstelling aan chemicaliën (bijv. amalgaamvullingen) tot emotionele stress. In tijden van stress maakt je lichaam te weinig maagzuur aan, omdat het zich wil richten op het verwijderen van de stressbron en geen energie wil verspillen aan voedselvertering. Als je in de rouw bent, bijvoorbeeld, krijg je ‘geen hap door je keel’. Stress ‘beneemt je de adem’, denk ook aan de link tussen hyperventilatie, astma en stress. Long- en luchtwegklachten hebben rechtstreeks te maken met de bijnieren die proberen ongewenste stoffen te lozen via de longen en luchtwegen.

Het probleem verbonden aan te weinig maagzuur is dat maagzuur essentieel is voor de vertering van eiwitten, de grootste moleculen in ons voedsel. Hierdoor ontstaat een verstikkende en verstoppende brij van half verteerde of onverteerde eiwitten, die vervolgens door anaerobe micro-organismes wordt opgeruimd d.m.v. melkzuurfermentatie (gisting). Dit levert gasvorming op en daarmee een opgeblazen gevoel (veroorzaakt door gas) en tevens indigestie (maagzuur dat omhoog komt en dus het gevolg is van TE WEINIG maagzuur!). Als er in de spijsverteringsketen al sprake is van anaerobe omstandigheden en melkzuurfermentatie, dan is dit FOUTE BOEL! De enige voedselbron van maagzuur is overigens zout. Het lichaam wendt de chloride in natriumchloride aan als bouwsteen voor de productie van maagzuur.

Consumptie van veel suiker, zetmeel en koolhydraten. Het eindproduct van suikervertering is…melkzuurfermentatie. Het mag nu onderhand wel duidelijk zijn dat melkzuurfermentatie buiten je lichaam voor voedselproductie (bijv. zuurkool, yoghurt) prima is, maar niet in je lichaam! Zowel buiten je lichaam als in je lichaam vindt melkzuurfermentatie uitsluitend plaats in anaerobe omstandigheden. Zuurkool uit het vat komt tot stand omdat dit vat wordt afgesloten met een deksel. Ook buiten je lichaam zie je dat d.m.v. melkzuurfermentatie suikers worden vergist.

De mens is een op zuurstof gebaseerd wezen en onze cellen moeten niet afgedicht worden maar juist wijd open staan voor zuurstof. Consumptie van suikers verhindert dit. Daarnaast zorgen ze voor verstikkende en blokkerende eiwitplakkaten in het bloed, AGE genoemd, oftewel: Advanced Glycation End Products. In gewoon Nederlands: versuikerde eiwitten, waarbij er door een te hoge bloedsuikerspiegel verbindingen worden gemaakt van eiwitten d.m.v. suiker (‘cross-linking’). Dit zijn de beruchte eiwitplakkaten die in verband worden gebracht met hart- en herseninfarcten en met dementie (Alzheimer). Hiervoor zijn niet verzadigd vet en cholesterol verantwoordelijk, maar suikers!

Consumptie van bewerkte plantaardige oliën en vetten (transvetten). Het lichaam heeft vet nodig en kan dit slechts uit 2 bronnen verkrijgen: plantaardige of dierlijke. Ons is jarenlang wijsgemaakt dat het dierlijke, verzadigde vetten zijn die verstikkend en verstoppend werken, met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten tot gevolg. Het tegendeel is waar: het zijn de bewerkte, plantaardige ‘plastic’ vetten die de celwanden ‘plastificeren’ of ‘lamineren’ en daarmee dus afdekken en luchtdicht maken.

De celwanden worden hoofdzakelijk gevormd door vetten en het lichaam zal het moeten doen met de vetten die beschikbaar komen via de voeding. Als dit hoofdzakelijk bewerkte, plantaardige vetten zijn zullen de celwanden worden opgebouwd uit deze vetten. Als het hoofdzakelijk onbewerkte, dierlijke vetten zijn zullen de celwanden hieruit worden opgebouwd.

Iedere cel hoort voor zeker 50% te bestaan uit VERZADIGD vet, de longcellen zelfs voor 100% uit verzadigd vet! Het is verzadigd vet dat de zuurstoftoevoer naar de cellen vergroot, dus weg met die zonnebloemolie, maïsolie en plantaardige margarine en halvarine! Dit zijn allemaal zwaar bewerkte producten die je gezondheid dagelijks schaden. De 2 grootste boosdoeners in ons moderne voedsel zijn zonder twijfel suikers en bewerkte plantaardige oliën en vetten. Wil je onmiddellijke gezondheidswinst boeken dan moet je deze per direct schrappen uit je voeding.

Overmatige lichaamsbeweging. Heb je wel eens verzuurde spieren gehad door te heftig sporten? Dit komt omdat je door overmatige lichamelijke inspanning meer zuurstof aan je spieren hebt onttrokken dan er via de ademhaling in kwam. Je ziet dan dat de cellen onmiddellijk overgaan op melkzuurfermentatie omdat ze in een anaerobe omstandigheid verkeren. Als je daarna rustig aan doet heelt het lichaam snel weer, maar het geeft wel aan hoe vlug je lichaam in een anaerobe omstandigheid kan verkeren en dan overschakelt op melkzuurfermentatie.

Als dit structureel op celniveau gebeurt en een cel uiteindelijk 35% zuurstoftekort opbouwt ontstaat er kanker. Dit is structurele celverstikking die het hele systeem aantast en dus niet beperkt blijft tot de plek waar de kanker zich openbaart! Vandaar dat als een tumor verwijderd wordt de kanker zich vaak opnieuw voordoet op een andere plaats. De truc is om je bloed zo zuurstofrijk mogelijk te maken, want het bloed voedt de cellen, ALLE cellen.

Dit betekent dat we beter moeten eten en uitsluitend milde lichaamsbeweging moeten beoefenen. Krachttraining en cardiofitness zijn FUNEST voor de cellen! Nu begrijp je misschien ook waarom bij een intensieve sport als bijv. squash er regelmatig mensen dood neervallen aan een plotselinge hartaanval. Recentelijk hebben 2 profvoetballers spontaan op het veld een hartaanval gekregen – reeds op jonge leeftijd! Niet zo gek als je alleen al kijkt naar het graanrijke en vetarme dieet dat sporters krijgen voorgeschreven door hun diëtist!

Een snelle en effectieve manier om je cellen van voldoende zuurstof te voorzien is het drinken op therapeutische basis van waterstofperoxide. Ga uitsluitend voor de food grade-variant. Deze is hier te bestellen in een oplossing van 3% en van 35%:

Sinds 2 september 2014 mag waterstofperoxide (H2O2) 35% food grade niet meer aan particulieren worden verkocht, wel aan bedrijven met een KvK inschrijving.

Op deze pagina staat wel de informatie over de 35% maar dat is dan dus voor KvK ingeschreven bedrijven.

Hier ga je naar de pagina met adressen van bedrijven die H2O2 foodgrade verkopen.

Niet iedereen kan de 35%-variant aan vanwege de heftige ontgifting die dit teweeg kan brengen. Drink ’s ochtends een half uur tot een uur voor het ontbijt 1 druppel in water en de dag erna 2 druppels, de dag erna 3 druppels etc., net zo lang tot je aan 25 druppels 35% komt of 300 druppels 3% komt. De kans is aanwezig dat je een dergelijke dosis niet eens haalt vanwege de heftige ontgifting die dit teweegbrengt. Het lichaam kan niet effectief ontgiften als er onvoldoende zuurstof aanwezig is en daardoor vertraagt de stofwisseling. Waterstofperoxide versnelt de stofwisseling waardoor ongewenste stoffen en micro-organismes worden verbrand. Deze komen vervolgens in het bloed terecht en worden via de urine en ontlasting afgevoerd. Dit proces kan ‘ziekteverschijnselen’ veroorzaken als ‘griep’ of ‘verkoudheid’, een teken dat ‘ziekte’ niets anders is dan een ontgiftingproces waarbij het lichaam rommel uit wil stoten via alle mogelijke wegen. Gebeurt dit bijv. via de huid, dan komt dit omdat de schildklier bijspringt en er ongewenst materiaal via de huid wordt geloosd.

Samenvattend kom je uit op het volgende protocol:

*Stressreductie d.m.v. ontspannende, meditatieve activiteiten. Verminder je blootstelling aan chemicaliën. Denk hierbij ook aan badkamerproducten, zoals aluminium in deodorant en sodiumlaurylsulfaat in zeepproducten en fluor in tandpasta.

*Geen vet- en zoutarm voedingspatroon, maar juist kiezen voor verzadigd, dierlijk vet en zout van de allerbeste kwaliteit die je maar kunt vinden. Aan te bevelen is Keltisch zeezout: http://www.keltischzeezout.com. Vet en zout van deze kwaliteit mag ONBEPERKT worden gegeten.

*Een koolhydraatarm voedingspatroon. Pas echter op dat je niet te weinig koolhydraten consumeert, want ook dat vormt een bron van stress voor je lichaam. Begin met maximaal 100 gram koolhydraten (droog gewicht, voor het koken) per dag. Je kunt dan evt. geleidelijk zakken naar minimaal 50 gram per dag. Goede bronnen van koolhydraten zijn glutenvrije granen (rijst, quinoa, amarant, gierst, boekweit), zoete aardappelen (bataten), koudgeslingerde honing en ruwe melassesuiker: De Billington’s ruwe melassesuiker is hier te koop

*Milde lichaamsbeweging. De mens is van nature een rondtrekkende nomade. Een wandelaar dus en geen sprinter. Sprinten deed men kortstondig tijdens de jacht. Men droeg ook geen al te zware gewichten, behalve af en toe een zware prooi, een bos takken om vuur mee te maken of een kind als er gevaar dreigde. 

*Waterstofperoxide om de zuurstoftoevoer naar de cellen te verhogen.
Mike
———–

ONTSTEKINGSZIEKTES EN ‘WARMTE’ IN HET LICHAAM:
De extra warmte is een zuurstof boost. Hierdoor komen ‘slapende’ ontstekingen naar voren, processen waarvoor het lichaam voorheen niet de lichaamswarmte kon opbrengen. Zuurstof = warmte, onthoud dat. Het is lichaamswarmte, voedselverbranding, zweten, ontsteking, koorts. D.m.v. warmte bevrijdt het lichaam zich van ongewenste stoffen en organismes, het is een uitstotingsmechanisme.

Ik kan alleen maar concluderen dat je stijf staat van de ontstekingen – letterlijk. Aan de ene kant is het goed dat deze zich nu openbaren. Aan de andere kant kosten deze ontstekingen heel veel zuurstofcapaciteit die eigenlijk nodig zijn voor de celademhaling. Ik adviseer je dan ook om een dosering te vinden van H2O2 die je aankan. Je zult het ongemak voor lief moeten nemen omdat dit een onderdeel is van je heling, maar je hoeft ook niet de boel nodeloos te forceren.

Daarnaast adviseer ik je om ONMIDDELLIJK te stoppen met de consumptie van graanproducten en nachtschades. Reumatische klachten zouden helemaal niet bestaan als mensen geen granen en nachtschades aten. Daarnaast alle bewerkte plantaardige oliën/vetten (maïsolie, zonnebloemolie, margarine, halvarine) PER DIRECT de prullenbak in gooien (waar ze thuis horen) en GEEN ENKEL product kopen dat ‘plantaardige olie’ of ‘(gedeeltelijk) geharde oliën/vetten’ bevat. Het beste is als je voedsel nuttigt dat geen etiket nodig heeft. Een ei heeft geen etiket nodig, een biefstuk evenmin. Puur, onbewerkt voedsel dus, waar geen laboratorium ingrediënten in zitten.
Mike
——-

OVER IJZER IN BLOED IN COMBINATIE MET H2O2:
IJzer in bloed is al geoxideerd, vandaar de rode kleur. Rode bloedcellen bedienen zich van glycolyse (melkzuurvergisting van suikers), een anaëroob proces. Rode bloedcellen hebben geen mitochondria (celkern) en zijn dus primitievere cellen dan witte bloedcellen, die het tegenovergestelde zijn en gebruik maken van waterstofperoxide om ongewenste stoffen en organismes mee weg te oxideren. Rode bloedcellen zijn anaëroob omdat hun functie is om zuurstof te transporteren en niet zelf op te gebruiken. Catalase is aanwezig in ons totale systeem, een teken dat het lichaam is ingesteld op de verwerking van waterstofperoxide. Catalase splitst waterstofperoxide in water en zuurstof, precies de twee substanties waar ons complete systeem op draait. H2O2 kan daarom geen schade aanrichten. Mocht je het op je hand krijgen, dan ervaar je ongemak in de zin van een prikkend gevoel en een (tijdelijke) witte huid, maar het is catalase dat uiteindelijk de H2O2 opruimt. Dit merk je aan het bruisen wat je ziet en hoort. Misschien moet je dit stuk eens lezen om te weten te komen waarom H2O2 geen vrije radicaal is en waarom we geen anti-oxidanten nodig hebben, maar oxidanten.

Even in gewone mensentaal. Anaërobe organismes als schimmels, parasieten en bepaalde bacteriën voeden zich met ijzer. H2O2 kan SELECTIEF zowel een elektron stelen van een zuurstofmolecuul als een elektron doneren aan een zuurstofmolecuul. Als het ervoor kiest om een elektron te stelen en dus een vrije radicaal wordt (hydroxyl), doet het dit om deze ijzervretende organismes weg te oxideren. Andere keren kiest het ervoor om vrije radicalen juist weer te neutraliseren door ze hun ontbrekende elektron terug te geven. We hebben hier dus te maken met een INTELLIGENTIE die niet zomaar lukraak van alles en nog wat op zijn pad wegoxideert en dus beschadigt. H2O2 stuurt bij als het lichaam te verzuurd is, maar ook te alkalisch.
Mike
——-

OZON EN H2O2 KUNNEN ALS ‘BOMBONTHERAPIE’ WERKEN:
Klinkt als schimmels die worden gevoed door de honing. Door honing echter te combineren met zuurstof krijg je een soort ‘bombontherapie’, waarbij de anaërobe schimmels zich tegoed willen doen aan de honing en vervolgens door de zuurstof worden weg-geoxideerd.
Mike
——–

‘Onstekingsremmende zuurstoftherapie’ van Mark Sircus
Het is onzichtbaar, krachtig en onontbeerlijk voor het leven. Het is zuurstof. We inhaleren het ons leven lang continu en hoewel het maar 21% uitmaakt van de lucht die we inademen, is het de sleutel tot ons bestaan. Hoe meer we te weten komen over de geneeskrachtige eigenschappen van zuurstof, des te duidelijker wordt het geweldige medische behandelingspotentieel ervan voor vele ernstige aandoeningen.
Toch kennen maar weinigen de belangrijke therapeutische toepassingen van zuurstof – tot nu toe. In zijn nieuwe boek, Ontstekingsremmende zuurstoftherapie, onderzoekt dr. Mark Sircus de buitengewone voordelen die zuurstoftherapie te bieden heeft, van ontgifting tot behandelingen voor stoornissen als GERD en veroudering, met speciale nadruk op kanker. Klik op het boek om te bestellen.