Menopauze, wat je dokter je niet vertelt’ door Dr. John R. Lee
Dr. John R. Lee publiceerde meer dan vijftien jaar geleden zijn verrassende conclusies over conventionele hormoonsuppletietherapie: synthetische hormonen werken niet als voorspeld en erger nog, ze vormen een bedreiging voor de gezondheid van vrouwen. Zijn bevindingen ontketenden een storm van controversie. Maar jaren later heeft onderzoek aangetoond dat hij gelijk had. Helaas moeten nog steeds miljoenen vrouwen die bezorgd zijn over het ouder worden besluiten om wel of niet synthetische hormoonsuppletietherapie te ondergaan en te lijden onder de bijwerkingen en toegenomen gezondheidsrisico’s, omdat ze de voordelen van de natuurlijke behandeling niet kennen. Klik op het boek om te bestellen.
Lees eens het boek van Dr. John R. Lee: ‘Menopauze, wat je dokter je niet vertelt’
In dit 496 pagina’s tellende boek legt dr. John R. Lee, voor zowel de leek als de professional, alles uit over hormonen, de menopauze en alle andere levensfases waar de vrouw mee te maken krijgt.
Door zijn jarenlange specialisatie in dit onderwerp zul je in dit boek vele episodes aantreffen die je huisarts of zelfs je specialist je niet kan vertellen, omdat ze zich er stomweg niet in verdiept hebben zoals dr. Lee dat heeft gedaan.
Dit revolutionaire en meest uitgebreide boek over o.a. bio-identieke hormoonsuppletietherapie, de menopauze, de premenopauze, overgangsklachten, de bijbehorende hormonen als oestrogenen en progesteron, en vele andere zaken die bij deze periodes horen, is nu volledig geactualiseerd.
Dr. John R. Lee publiceerde meer dan vijftien jaar geleden zijn verrassende conclusies over conventionele hormoonsuppletietherapie: synthetische hormonen werken niet als voorspeld en erger nog, ze vormen een bedreiging voor de gezondheid van vrouwen. Zijn bevindingen ontketenden een storm van controversie. Maar jaren later heeft onderzoek aangetoond dat hij gelijk had.
Helaas moeten nog steeds miljoenen vrouwen die bezorgd zijn over het ouder worden besluiten om wel of niet synthetische hormoonsuppletietherapie te ondergaan en te lijden onder de bijwerkingen en toegenomen gezondheidsrisico’s, omdat ze de voordelen van de natuurlijke behandeling niet kennen.
Honderdduizenden vrouwen hebben wel naar het potentieel levensreddende advies van dr. Lee geluisterd en hebben zijn baanbrekende, natuurlijke hormoonprogramma gevolgd met verbazingwekkende resultaten.
Dit geactualiseerde boek bevat de laatste onderzoeken en het effectieve programma van dr. Lee om het hormonale evenwicht te herstellen door het gebruik van bio-identieke hormonen zoals natuurlijk progesteron.
Ontdek de voordelen van zijn revolutionaire programma:
* Vermindert of laat premenopauzale en menopauzale symptomen verdwijnen
*Helpt bij het oplossen van hormoongerelateerde problemen, zoals osteoporose, opvliegers, nachtelijk zweten, vaginale droogheid, gewichtstoename en fibrocystische borsten (knobbeltjes in de borsten)
* Vermindert gewichtstoename op middelbare leeftijd
* Helpt de libido herstellen
* Beschermt tegen borstkanker
* Behoudt mentale scherpte
* Helpt osteoporose stoppen en keren
* Herstelt energie en levendigheid
* Vertraagt de tekenen van het ouder worden.
In het boek wordt een speekseltest besproken. Ook wordt er in het boek gesproken over Natuurlijk Progesteron. Klik hier om het boek in te kijken / een paar bladzijden te lezen of om het boek aan te kopen.
——
Natuurlijk Progesteron: ProgesterAll™
De volgende informatie is voor algemeen gebruik en is niet bedoeld om aan te zetten tot zelfdiagnose of zelfhulp of om de plaats in te nemen van de hulp van uw arts of gezondheidsdeskundige.
Dr. John R. Lee was de meest vooraanstaande onderzoeker op het gebied van vrouwelijke gezondheidsklachten die optreden vóór, tijdens en na de menopauze. Dr. Lee onderzocht en ontdekte hoe hij deze gezondheidsproblemen met gebruikmaking van natuurlijke ingrediënten kon aanpakken. Wij laten hier een natuurlijke, uitgebalanceerde crème zien, samengesteld uit de door dr. Lee aanbevolen ingrediënten, in de verhouding zoals hij deze specificeerde.
ProgesterAll™ is een parfumvrije crème die 20 milligram (mg) plantaardige, natuurlijke progesteron per ¼ theelepel crème bevat. Een uniek systeem, gebaseerd op liposomen, waarbij de ingrediënten verpakt zitten in een membraan, maakt snelle opname via de huid mogelijk. De ingrediënten worden zo in het onderliggende vetweefsel opgeslagen en vervolgens afgegeven aan de bloedstroom.
Wat is (natuurlijk) progesteron?
Wie kan dat beter verwoorden dan dr. John Lee.
Bij de tube wordt een folder meegeleverd waar uitgebreide aanbevelingen van dr. Lee staan voor het gebruik van de crème.
Wanneer je start met de ProgesterALL, zal je een persoonlijke dosering moeten vinden; dat is uiteraard voor ieder vrouw anders. Bij de ene vrouw is de juiste dosering binnen een paar weken uitgevonden, bij de andere vrouw kan dat wel een half jaar duren. Als je niet in de menopauze bent, smeer je 14-16 dagen per maand. Ben je wel in de menopauze dan gebruik je ProgesterALL 25-26 dagen per maand. Het is dus nogal verschillend per gebruiker hoeveel crème je nodig hebt. Om dat goed uit te vinden heb je voor een aantal maanden ProgesterALL nodig. Om die reden willen we graag 3 tubes tegelijk aanbevelen en een tientje cadeau doen.
Het kantoor van dr. Lee meldt: ben je niet in de menopauze dan is het gemiddeld verbruik voor 1 tube ± 2-3 maanden. Ben je wel in de menopauze dan is het gemiddeld gebruik ± 1-2 maanden.
Te veel gebruiken
Als je voor je lichaam te veel gebruikt merk je dat vrij snel omdat je slaperig wordt zonder dat je echt moe bent. Verminder je hoeveelheden en je zal snel uitvinden wat de juiste dosering voor je is.
Houdbaarheid
De houdbaarheid van de crème is vanaf productiedatum in de USA 2 jaar. Dat betekent dat de tube een gemiddelde houdbaarheid heeft van ± 1 – 1,5 jaar zodra de tube wordt aangekocht door de gebruiker.
Heb je vragen t.a.v hormoonproblematiek, consulteer een gezondheidsdeskundige. Je kan ook het uitgebreide boek van dr. Lee, de Menopauze, lezen voor de beantwoording van heel veel vragen.
Bel of stuur geen email naar Succesboeken.nl omtrent bovenstaand onderwerp, daar wij uitsluitend de boodschapper zijn van dr. Lee en niet op zijn stoel willen en kunnen zitten.
De ingrediënten van ProgesterAll™
Gedeïoniseerd water, caprylline/caprine triglyceriden, sepigel, progesteron (20 mg per ¼ theelepel en 960 mg per tube van 56 gram), lecithine, alcohol, glycerine, simugel (een plantaardig verdikkingsmiddel), grapefruitzaadextract, natriumhydroxymethylglycinaat, citroenzuur, kaliumsorbaat, tocoferylacetaat.
Nettogewicht: circa 56 gram. Bevat geen kunstmatige geur- en kleurstoffen.
Waarschuwing: Uitsluitend voor uitwendig gebruik. Vermijd contact met de ogen. Niet blootstellen aan overmatige hitte.
——
De overgang en andere vrouwenklachten
Alleen al het woord: overgang. In onze cultuur roept dat een schrikbeeld op van opvliegers, hete voeten ’s nachts, zweten overdag en ’s nachts, en vooral je niet lekker voelen. We leren dat “het er nu eenmaal bijhoort”. Wij zijn zelfs zover dat we al “overgangsconsulentes” hebben. Die je, eventueel met extra hormoontoevoegingen(!), door de overgang loodsen.
Maar wat is het nu precies? Volgens de Chinese geneeskunde heeft een vrouw een cyclus van 7 jaar. Elke nieuwe cyclus geeft een overgang naar de volgende en vaak zien we in ons leven dat belangrijke gebeurtenissen rond een nieuwe overgang plaatsvinden. Er breekt een nieuwe fase aan.
Bij het begin van de 2e cyclus, wanneer het meisje 7 jaar is, spreek je niet meer van een kleuter, maar zie je duidelijk een jonge vrouw met heel eigen kenmerken.
Bij 2 x 7 jaar begint de z.g. menarche; de jonge vrouw wordt vruchtbaar. Overigens zien we, door te veel en verkeerde voeding, dat er steeds vroeger gemenstrueerd gaat worden en ook dat steeds meer vrouwen er hevige klachten bij ervaren, maar, zegt men: ook dat hoort erbij.
Maar het hoort er niet bij! Een menstruatie hoort er ineens te zijn “als een donderslag bij heldere hemel”, dus zonder vooraankondiging van hoofdpijn, buikpijn, kramp, irritatie, migraine, bleekheid, moeheid, slapeloosheid en noem maar op. Dit betekent dat de energie verstoord is; dat er energie en/of bloed te weinig is en dat is nu juist wat de westerse geneeskunde niet kan: voeden.
Al heel veel vrouwen, van jong tot oud, hebben ervaren dat door Chinese kruiden, eventuele behandelingen en door een goed voedingsadvies (en dat ook volgen) de menstruatieklachten geheel verdwenen.
Het is zelfs zo, dat bij infertiliteit (geen kinderen kunnen krijgen, zowel primair als secundair) in de Chinese geneeskunde het eerst de menstruatiecyclus in orde wordt gebracht; daar begint het tenslotte mee.
Als een vrouw dan 7 x 7 jaar is, volgt de natuurlijke overgang van de lichamelijke vruchtbaarheid naar de geestelijke vruchtbaarheid. De kinderen zijn groot en vaak al de deur uit en de vrouw krijgt tijd voor zichzelf. Vaak begint men een studie en krijgt men interesse voor heel andere dingen dan voorheen.
Maar veel Westerse vrouwen zijn tegen die tijd op; te veel stress, te veel moeten en vaak geen goede voeding maken dat de energie totaal ingezakt is. Wanneer dat gebeurt, treedt er een z.g. valse hitte op; een plotseling onprettig gevoel van opstijgende hitte.
Eerst had men jarenlang koude tot ijskoude voeten en nu worden ze ’s nachts plotseling brandend heet en men steekt ze buiten het bed. Dit lijkt een verbetering tegenover die koude voeten, maar het is in werkelijkheid een verslechtering. De klacht zakt als het ware een verdieping.
Het is zelfs al zo erg dat vrouwen van rond de 30 jaar al komen met: “De huisarts denkt dat ik overgangsklachten heb, maar ik ben er eigenlijk nog te jong voor”. Er is dan een interne hitte, door bloed- en energietekort ontstaan. Daar zullen dus bloed- en energievoedende kruiden nodig zijn om die valse hitte te verwijderen zodat die vrouw weer normaal kan functioneren.
Deze “overgangsklachten” komen in veel oosterse landen niet voor.
Gelukkig hebben we de Chinese geneeskunde dicht in de buurt en waarom zou je met klachten blijven rondlopen, wanneer al duizenden jaren bewezen is, dat dit niet hoeft? Er is heel veel aan te doen!
Met Qi-kung oefeningen brengt men zichzelf weer in balans en met kruiden, eventueel behandelingen en goede voeding gaat men zich weer de oude voelen, of is hier “de jonge” beter op zijn plaats?
Tekst komt van deze site.
———
Wat kan voeding betekenen bij overgangsklachten.Eigenlijk zijn overgangsklachten een hormonale disbalans en dat is een complex gebeuren in je lichaam.
Koolhydraten
In ieder geval is mijn advies om zo min mogelijk koolhydraten tot je te nemen, koolhydraten in de vorm van: granen (brood, koekjes, ontbijtkoek etc…), suiker, zoet fruit, gedroogd fruit, zetmeelrijke groente, aardappelen, pasta’s, macaroni, spaghetti.
Vetten
Eet je vetten, oftewel zorg ervoor dat je cellen niet dichtslibben door verkeerde, lees transvetten.
Gooi je margarines, bakboters, zonnebloemolie, maïsolie de deur uit en koop echte (grasgevoerde) biologische roomboter, ghee, ganzenvet, reuzel, kokosolie, olijfolie. Lees hier meer over goede vetten.
Ongeraffineerd Keltisch zeezout
In dit zout zijn 84 mineralen en spoorelementen aanwezig, de mineralen en spoorelementen die op dit moment behoorlijk minder in voeding aanwezig zijn dan vroeger. Door dit zout te eten en te drinken (als sole) zorgt voor meer mineralen in je lichaam. Lees hier meer over dit zout.
——
Een goed stuk van Mike over de ‘Hormonale hiërarchie’.
——–
Een tekst van Hilda van het forum, in een notendop verteld:
Bij de overgang moeten de bijnieren de hormoonproductie gedeeltelijk van de eierstokken gaan overnemen. Tegenwoordig heeft bijna iedereen vermoeide/uitgeputte bijnieren dus die zullen koste wat kost proberen cortisol te blijven aanmaken in het nadeel van oestrogeen en nog meer in het nadeel van progesteron (waarvan cortisol gemaakt wordt). De hormoonspiegels kelderen ipv langzaam terug te lopen en samen met de toegenomen oestrogeendominantie geeft dat klachten. Bijnierproblemen (cortisolprobleem) geeft meestal ook schildklierproblemen en dát geeft weer verhoogde cholesterolspiegels..
Goed voor je bijnieren zorgen en verzadigd vet eten (hormonen worden gemaakt uit cholesterol). Het is de bedoeling dat je bijnieren de hormoonproductie (deels) overnemen wat ervoor zorgt dat je spiegel langzaam daalt ipv keldert. Het kelderen zorgt voor klachten, bij langzaam dalen schijnt het wel mee te vallen omdat je lichaam dan de tijd krijgt zich aan te passen.
———
Een bijdrage van Dorien van het forum:
Cholesterol is de basis voor de aanmaak van oestrogeen en progesteron
Bij vrouwen over de 50 is de oestrogeendominantie vaak de reden dat hun schildklier niet goed functioneert omdat de eiwitdragers die normaal door de schildklierhormonen worden bezet, dan ineens worden bezet door oestrogenen.
Het is dan niet dat de schildklier niet werkt: het is eerder dat de oestrogenen in competitie zijn met de schildklierhormonen om bij de cellen te kunnen komen.
Ook meervoudig onverzadigde vetten die bezetten de eiwitdragers die normaal nodig zijn voor de schildklierhormonen: denk aan zonnebloemolie, saffloerolie, cannolaolie en walnootolie.
Een bedenking van Ad (forum) op bovengenoemde:
Is het niet zo dat oestrogeen dominantie te maken heeft met de verhouding tot progesteron, onafhankelijk van de absolute hoeveelheid?
Dus er kan teveel oestrogeen zijn in verhouding tot progesteron door een tekort aan progesteron zonder dat de hoeveelheid oestrogeen te hoog is om de eiwitdragers te bezetten.
———
Over bijnieren, menopauze en menstruatie
Pijnlijke en langdurige menstruatie en PMS voorafgaand aan de menstruatie zijn een teken van een maandelijkse vrouwelijke hormonale cyclus die allesbehalve soepeltjes verloopt. Dit is het gevolg van hormonale disbalans. Het kan daarom zinvol zijn de hormonen een handje te helpen. Opnieuw helpen hier dierlijke bijnieren schildklierhormonen de premenstruele en menstruele klachten verlichten of zelfs verhelpen. Hetzelfde geldt voor overgangsklachten. Opvliegers, overmatig zweten, slecht slapen, gewrichtsklachten, vocht vasthouden, hoofdpijn, een droge huid en andere nare bijverschijnselen die gepaard kunnen gaan met de menopauze verdwijnen als sneeuw voor de zon met gerichte hormoon- en voedingstherapie.
Uit een ebook van Mike: Bijnieruitputting, de luidruchtige stille epidemie
Ook uit datzelfde ebook het volgende over bijnieren en onvruchtbaarheid:
Zoals gezegd zijn de geslachtsorganen en de bijnieren nauw met elkaar verbonden. Stelselmatige overproductie van testosteron om de juiste actie te bevorderen die een oplossing voor de stresssituatie moet brengen, leidt uiteindelijk tot de bodem van de testosteronput. Voor mannen kan dit onder andere leiden tot onvruchtbaarheid, potentieproblemen, stemmingswisselingen en haaruitval. Vrouwen kunnen een oestrogeentekort oplopen door bijnieruitputting, wat eveneens onvruchtbaarheid, maar ook stemmingswisselingen, botontkalking en huidproblemen tot gevolg kan hebben.
Bij mannen wordt testosteron geproduceerd in de zaadballen en de bijnieren. De productie van oestrogeen zit bij mannen exclusief in de bijnieren. Bij vrouwen wordt oestrogeen geproduceerd in de eierstokken en de bijnieren. De productie van testosteron zit bij vrouwen exclusief in de bijnieren. Ook hier zie je de bijnieren weer voorbijkomen als belangrijke regelaars van vitale hormonale processen. Bijnieruitputting kan dus zeer zeker verband houden met vruchtbaarheidsproblemen. De natuur heeft liever niet dat een kind in en uit stress wordt geboren. Die kinderen die geboren worden uit een vader en moeder met bijnierproblemen zullen aangeboren bijnierzwakheden hebben. Hetzelfde geldt voor schildklierzwakheden en andere hormonale ontregelingen.
Met de juiste, gerichte aanpak zijn echter ook deze personen er weer bovenop te helpen. Het enige wat we nodig hebben is een intelligentere aanpak van onze medici en diëtisten die gebaseerd is op de circulaire aard van het leven, waarbij er geen begin en geen eind is, alleen maar voortdurende beweging. Helaas denkt men nog steeds te veel in onbeweeglijke en voorspelbare, simplistische mechanismen. Het zegt meer over het denken zelf dat onbeweeglijk, voorspelbaar en simplistisch is.
——–
MIKE OVER PROGESTERON, OVERGANG, MENSTRUATIEKLACHTEN EN DE BIJNIEREN
Gistermiddag antwoordde ik tijdens een lezing in Heerlen op een vraag van iemand uit het publiek over progesteron dat progesteron wordt geproduceerd in de bijnieren. Dit is niet helemaal waar en niet helemaal onwaar en ik wil dit bij deze rechtzetten. Progesteron wordt behalve in de bijnieren ook in de eierstokken geproduceerd.
Dankzij het boek van Dr Lee weten we van de term ‘oestrogeendominantie’, waarmee wordt bedoeld dat er na de menopauze bij vrouwen weliswaar een daling van het oestrogeengehalte optreedt, maar ook een daling van progesteron en als er meer oestrogeen is dan progesteron, dan spreken we van oestrogeendominantie. Je kunt het dus ook zien als een progesterontekort.
Wat is het dat progesteron zo uitput en vreselijke menstruatie- en overgangsklachten kan veroorzaken? In 1 woord: stress. Ik heb deze tekst gevonden die het allemaal haarfijn uitlegt. Ik vond vooral dit citaat treffend:
First, a percentage of progesterone is being used to make cortisol. You can NOT make cortisol without progesterone. The adrenal glands literally steal the progesterone, which leads to lower levels of progesterone. This throws off the balance of progesterone to estrogen. This affects fertility, PMS, hot flashes, night sweats. This is significant problem for women in pre- and post- menopausal stages, when hormone production becomes highly dependent on the adrenal glands!
Progesteron is een bouwstof van cortisol, een bijnierhormoon. Menstruatie en menopauze zijn zeer intensieve hormonale processen die een zwaar beroep doen op de bijnieren. Deze zullen extra gas geven door meer bijnierhormonen, zoals cortisol, te produceren en dus een grotere behoefte hebben aan progesteron voor de productie van cortisol. Dit put op termijn de progesteronvoorraad van vrouwen uit. De menopauze kan hierdoor extra problematisch worden, omdat juist tijdens en na de overgang de hormoonproductie van vrouwen zwaar leunt op de bijnieren!
Bedenk dus dat veel overgangsklachten niet zozeer te maken hebben met een daling van oestrogeen bij vrouwen, maar juist totale uitputting van progesteron! Progesteron is een soort vrouwelijke testosteron (lijkt als twee druppels water op testosteron). Oestrogeen is een vrouwelijk hormoon en moet in evenwicht worden gehouden door het mannelijke progesteron. Bij mannen zie je eveneens het testosterongehalte dalen. Er vindt dus een algehele feminisering plaats, oftewel: we zijn te yin. De bijnieren lijden hieronder, want zij vertegenwoordigen stressafweer. En wat is de energie van afweer/verdediging? Juist ja, een mannelijke energie!
Mike
Als je het interessant vind om het ‘draadje’ te volgen op het forum lees dan hier verder.
——
Wat ook kan helpen is magnesium.
Zie onderstaande tekst:
Het hevige zweten waar sommige vrouwen in de overgang last van hebben veroorzaakt ook magnesium verlies en hun afnemende magnesium niveaus verergeren hun grillige zenuwen, slaapstoornissen, paniekaanvallen, pijn in het lichaam en depressie.
Komt van deze pagina.
Pas het toe middels voetenbaden en door magnesium op je huid aan te brengen.
Lees hier hoe en wat.