Over ons

Wij zijn Co en Lia Keizer. In 2009 zijn wij op zoek gegaan naar gezonde voeding. Dit naar aanleiding van een aantal sterfgevallen in onze familie van mensen tussen de 60 en 65 jaar, als gevolg van kanker.

Ook zijn onze beide vaders overleden aan kanker. Dan ga je op zoek; hoe kunnen we dit zelf voorkomen. 
Nou, er ging een wereld voor ons open. We dachten dat we redelijk gezond aten, we kwamen er achter dat het nog veel beter kon.

Hoe hebben wij ons voedingspatroon aangepast:

Vanaf augustus 2009 hebben we een half jaar onze voeding gehaald uit rawfood. Daardoor hebben we heel erg gereinigd en we kregen er heel veel energie van. Totdat we erg mager werden, de energie verdwenen was en we het ontzettend koud kregen. We hebben nog nooit zo’n koude winter gehad. brrr.

We kwamen toen al regelmatig op lezingen van Mike Donkers en hij gaf aan dat we bouwstenen zouden gaan missen. Bouwstenen in de vorm van dierlijke vetten en eiwitten. Vanaf februari 2010 zijn we weer, bijna, alles gaan eten wat we voor de rawfood periode aten alleen nu in biologische vorm. We eten nu vlees, vis, zuivelproducten, groenten, bouillons getrokken van beestenbotten, stoofpotten en in de yoghurt doen we een klodder clotted Cream, een zure appel en als ze er zijn blauwe bessen. We vermijden nachtschades en zetmeel rijke producten. Koolhydraten krijgen we binnen middels zelfgebakken zuurdesembrood van 100% roggemeel. De noten die we eten zijn gezouten pinda’s en in onze yoghurt eten we walnoten. Voor de rest eten we geen noten/zaden/pitten vanwege het fytinezuur. Het fruit wat we eten is dat zuur fruit. Koolhydraten heb je nog nodig zolang je niet in een vetverbranding zit. Uiteindelijk kun je met zo’n 50 gram per dag toe.

Dit voedingspatroon bevalt ons erg goed. Het verzadigd enorm dus ’s middags om 16.00 uur hebben wij geen ‘cup-a-soup’ moment en het smaakt allemaal heerlijk. Doordat we langer verzadigd zijn hebben we ook minder nodig; we merken dat we sneller ‘vol’ zitten en er langer op kunnen teren.

Je hoort vaak: biologische voeding is duur.
Als je je spullen alleen in een natuurwinkel of supermarkt koopt is het ook duurder. Dat is logisch, het is tussenhandel, daarom gaan wij de boer op, we kopen in bij de bron, zie de handige adresjes waar wij ons voedsel kopen. 
Misschien dat je een ietsje meer betaalt (niet altijd) dan ‘normale’ voeding uit een ‘normale’ winkel maar het is voeding die enorm verzadigd dus uiteindelijk heb je er minder van nodig. Wij maken zelf yoghurt en kefir van de rauwe melk die we bij de boer kopen. Dus uiteindelijk ben je goedkoper uit, bovendien heb je minder afval. 
Sowieso hebben we minder afval omdat we naar onze groenteboer gewoon een mand meenemen waar alles zo los in gaat en flessen/potten voor de rauwe melk.
En alles smaakt veel beter, er zit gewoon meer smaak aan de producten.
Je weet ook dat de dieren een goed leven achter de rug hebben.
Ik heb een aparte pagina gemaakt met adresjes voor ‘rauwe melk’ en ‘goed vlees’.

——–
DISCLAIMER:
Hoewel er goede ervaringen worden verkregen met de manier van voeden zoals wij op deze site voorstaan (WAPF-voeding / oftewel voedingsrichtlijnen volgens Weston Price), zijn er geen beloftes of garanties te geven. Er worden geen medische diagnoses gesteld of medische (be)handelingen verricht, specifiek of algemeen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen gezondheid en het navolgen van het advies van je behandelend arts of therapeut. 
Houd altijd contact met je huisarts of specialist.

Alles wat aangegeven en/of besproken wordt op deze site, is een experiment. Hier kunnen geen garanties of claims aan worden ontleend. Je blijft zelf verantwoordelijk voor wat je met deze informatie doet.
——–
Bij het verstrekken van alle informatie op onze site beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.

Geef jezelf toestemming om van het leven te genieten,
en geniet van alles waarvan je genieten kunt.