Ontstekingsziekte

ONTSTEKINGSZIEKTE, BIJNIER EXTRACT, CORTICOSTEROÏDEN / CORTISOL:

Ontstekingsziektes worden ‘behandeld’ met corticosteroïden, waarvan prednison de meest krachtige en meest beruchte is. Prednison leidt tot gewichtstoename en een volle-maangezicht met uitpuilende ogen (ziekte van Cushing). De reden waarom het gezicht zo opzwelt is dat een overdaad aan cortisol, het bijnierhormoon dat corticosteroïden imiteren, op krachtige wijze de werking van de schildklier onderdrukt, waardoor er myxoedeem ontstaat (slijmvorming onder de huid; myx = slijm, oedeem = zwelling).

Cortisol is een krachtige onderdrukker van ontstekingen en wordt gewoonlijk door de bijnieren geproduceerd. Wie lijdt aan een ontstekingsziekte maakt dus uit zichzelf te weinig cortisol aan, hetgeen duidt op bijnierzwakte/bijnieruitputting. De remedie is het cortisolgehalte aan te vullen, maar natuurlijk niet met de megadoses in synthetische vorm van corticosteroïden als prednison. Deze vertragen de schildklierwerking, waardoor je uiteindelijk zowel bijnieruitputting als trage schildklierwerking hebt en nog verder van huis bent.

Een veel beter, gezonder en natuurlijker alternatief is dierlijk bijnierextract dat vrij verkrijgbaar is (zonder doktersrecept) en relatief goedkoop. Dit extract van runderen is lichaamseigen en belast daarmee noch de bijnieren, noch de schildklier (tenzij je overdoseert) maar vult deze juist aan. Ook bevat dit extract niet alleen cortisol maar het volledige spectrum aan bijnierhormonen. Daarnaast zijn de bijnieren te ondersteunen met natrium in Keltisch zeezout, vit. C (zowel in de voeding als d.m.v. een supplement, bijv. acerolapoeder) en verzadigd vet en cholesterol uit dierlijke bron.
Mike
———–

Wim Hof Methode
Een therapie die je niets kost maar veel kan betekenen voor je gehele lichaam is de ‘Wim Hof Methode’. Je kunt het in je eigen tempo en huis doen.
De methode bestaat uit 3 pijlers: ademhalingen, koude training en mindset. Ga het gewoon doen en kijk wat het voor je betekenen kan. Wat heb je te verliezen.
lees hier meer…..
——

Medicinale cannabis/wietolie en ontstekingsziekten als artrose, artritis, fybriomyalgie, reuma
Medicinaal gebruik van cannabis heeft verlichting gegeven bij de volgende ziektebeelden en lichamelijke ongemakken: Anorexia nervosa, ADHD, astma, autisme, ziekte van Crohn, chronische pijn, depressie, posttraumatische stress, obsessief-compulsief syndroom (smetvrees etc.), angstaanvallen, epilepsie, glaucoom, gebrek aan eetlust, impotentie, hoge bloeddruk, overspannenheid, migraine, multiple sclerose, reuma, schizofrenie slapeloosheid, spierspasmen, stress, Tourette syndroom, kanker, borderline, tabaksverslaving, en als anti-emeticum ter bestrijding van misselijkheid na bestraling en/ of gebruik van medicijnen. 
Lees hier verder…..
——

Pas je leefstijl aan, hoe je dit doet lees je hier…..
—–

Hirudo therapie helpt bij veel klachten/kwalen
Hirudo therapie werkt met behulp van bloedzuigers en is inzetbaar voor de volgende klachten/kwalen:
*rugpijn (o.a. pijn met of zonder uitstraling, hernia, slijtage, fibromyalgie)
*hoofdpijn (o.a. migraine, whiplash, meniere, spannings- en clusterhoofdpijn)
*RSI (CANS) (o.a. pijn in de nek, schouder, arm of hand)
*reuma (alle vormen van gewrichtsontstekingen)
*sportblessures ( o.a. golf-, tennisarm, voetbalknie, rugblessures)
*hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, hartinfarcten
*preventieve behandeling
*MS
*Ziekten van de wervelkolom
Lees hier verder……
——-

ARTROSE
Wat helpt er tegen artrose (ook een ontstekingsziekte)?
*LEVERTRAAN VAN DE ROG:
Blue Ice Fermented Skate Liver Oil, visolie, biedt veel voedingsstoffen, gelijk aan Blue Ice Fermented Cod Liver Oil. Het is een geweldige bron aan de vitaminen A, D, E en K, de volledige reeks omega vetzuren (3, 6, 7, 9) en de belangrijkste telgen uit de omega 3 familie, EPA en DHA. Deze componenten zijn erg belangrijk voor de cholesterol en hart- en bloedvaten. (www.vitavie.nl)
Deze levertraan bevat kraakbeen en squaleen. Over squaleen is veel te doen geweest, omdat het ook als adjuvant in vaccins zit. Squaleen is echter een natuurlijke, helende substantie die o.a. ook in olijfolie zit. Het probleem met squaleen in vaccins is dat het rechtstreeks in de bloedbaan terechtkomt i.p.v. via de normale spijsvertering. Tenzij je skate liver oil of olijfolie injecteert in je eigen bloedbaan is squaleen dus in dit geval gunstig. 

BEESTENBOTTENBOUILLON:
Hierdoor trek je kraakbeen en glucosamine uit de botten. Denk ook aan mergpijpjes en schenkels voor de soep!

*TE VEEL SUIKER, TE WEINIG VET. Dus minder koolhydraten in je voeding en meer dierlijke verzadigde vetten.

*H2O2/WATERSTOFPEROXIDE

*OZONTHERAPIE:
Er wordt een bepaalde hoeveelheid bloed afgenomen. Dat bloed wordt geozoneerd en dan weer terug ingebracht. Hierdoor krijg je een zuurstofboost. Heel veel ziektes zijn een tekort aan zuurstof. Dus doe je voordeel hier mee.

*ONGERAFFINEERD KELTISCH ZEEZOUT
——-

MSM – MethylSulfonylMethane

MSM en verschillende fysieke condities die hier baat bij kunnen hebben
*reumatoïde artritis of artrose
*peesontsteking
*allergieën
*versnelt wondheling en vermindert vorming van littekenweefsel
*voor een mooie huid, betere haargroei en sneller groeiende nagels
*verhoogt onze energie

Wat is MSM?
MSM is een zwavelhoudende molecule die voorkomt in alle levende organismen. MSM bevat organisch gebonden zwavel, wat betekent dat het voor het lichaam gemakkelijk is op te nemen. Zwavel behoort, samen met calcium, magnesium, kalium, natrium, en fosfor tot de macromineralen. Ons lichaam heeft deze macromineralen dagelijks in grote hoeveelheden nodig. Desondanks is zwavel nog één van de meest onderschatte mineralen!

Hoe werkt MSM?
Zwavel is nodig voor een groot aantal lichaamsfuncties. Zo speelt zwavel een belangrijke rol in de omzetting van enzymen, aminozuren, hormonen en eiwitten. MSM is de biologisch goed beschikbare vorm van zwavel.

MSM is bijvoorbeeld het belangrijkste component van het eiwit collageen, welke verantwoordelijk is voor ons bindweefsel (stevige huid) en kraakbeen.

MSM komt ook in voedsel voor, maar helaas niet meer in significante hoeveelheden en daarbij gaat MSM bij het kookproces grotendeels verloren.

Veel mensen blijken dan ook ongemerkt deficiënt te zijn.
Naarmate de leeftijd stijgt, gaat de hoeveelheid MSM en zwavel in het lichaam achteruit. De vele lichaamsprocessen waarbij zwavel betrokken is, functioneren dan minder goed, wat op den duur allerlei degeneratieverschijnselen tot gevolg heeft.

Het lichaam wil zichzelf altijd helen wanneer het de juiste voedingsstoffen tot zijn beschikking heeft.

MSM en allergieën
Een allergie is de reactie van je lichaam op een bepaalde stof. Reacties en problemen als opgezwollen ogen, niezen en snotteren zijn het gevolg. Wanneer je MSM inneemt worden je cellen beter doordringbaar, waardoor je lichaam snel alle irriterende stoffen uit je systeem kan spoelen. Als we een tekort aan MSM hebben wordt de celwand stijf en hard en hierdoor kunnen de vloeistoffen niet gemakkelijk ‘verschoond’ worden. MSM maakt de celwand dus zachter waardoor vrije radicalen en vreemde eiwitten uit onze cellen kunnen worden gespoeld.
Wanneer voldoende MSM wordt ingenomen worden onze cellen continue schoongespoeld en dit heeft een gunstig effect op tal van allergieën.

MSM en spierherstel
Vele sporters hebben de ervaring dat MSM hun flexibiliteit en uithoudingsvermogen vergroot en de spieren sneller herstellen.

Ook dit komt weer omdat MSM op celniveau zorgt voor de snelle afvoer van afvalstoffen en ontstekingen in het spierweefsel wegneemt.
Ook remt MSM spierkramp en stimuleert het de bloedsomloop.

MSM en ontstekingen
MSM is een natuurlijke pijnstiller en ontstekingsremmer.

MSM en rimpels
Wanneer het lichaam oude lichaamscellen vervangt terwijl er een tekort aan MSM is, zijn ook de nieuwe cellen hard en stijf, wat bijdraagt aan rimpelvorming. Door MSM als supplement te gebruiken worden onze lichaamscellen gezonde, elastische cellen en kunnen met de tijd rimpels vervagen.

MSM en schoonheid
MSM wordt ook wel eens het schoonheidsmineraal genoemd. MSM zorgt ervoor dat onze nagels sneller en sterker groeien en voor een zachte, veerkrachtige huid.

MSM en haargroei
Zwavel zorgt voor een betere haargroei. Wanneer u dagelijks MSM gebruikt zullen u haren sneller gaan groeien. Ook krijgt u sterker haar van MSM poeder.

MSM en detox
MSM zorgt voor een snelle uitscheiding van gifstoffen en afvalstoffen op cellulair niveau en is hierdoor een subtiele, doch onmisbare factor tijdens het detoxen of ontgiften.
——

VITILIGO
(Maar de tekst gaat ook op voor andere ontstekingsziektes)
Het is een antwoord van Mike op een vraag die hij 2 jaar geleden prive kreeg gesteld over Vitiligo (ontstekingsziekte). Hij heeft onderstaand antwoord gemaild (is ook op het forum te lezen)

Ik heb vitiligo opgezocht en weet inmiddels dat het beschouwd wordt als een ‘autoimmuun’aandoening die o.a. wordt behandeld met corticosteroïden. Ook de gevoeligheid voor zonlicht is interessante informatie, want dat heeft o.a. met de bijnieren te maken. Zo dadelijk hieronder mijn theorie over het ontstaan van de aandoening en wat eraan te doen is. Allereerst iets over de benaming ‘autoimmuun’. Dit suggereert dat het lichaam een beetje dommig is en maar lukraak zichzelf te pas en te onpas aanvalt, resulterend in allerlei ‘autoimmuun’aandoeningen als bijv. reuma, schildklieraandoeningen en bijv. MS, om er maar een paar van velen te noemen.
Lees meer……
——

ONTSTEKINGSZIEKTES EN ‘WARMTE’ IN HET LICHAAM:
De extra warmte is een zuurstof boost. Hierdoor komen ‘slapende’ ontstekingen naar voren, processen waarvoor het lichaam voorheen niet de lichaamswarmte kon opbrengen. Zuurstof = warmte, onthoud dat. Het is lichaamswarmte, voedselverbranding, zweten, ontsteking, koorts. D.m.v. warmte bevrijdt het lichaam zich van ongewenste stoffen en organismes, het is een uitstotingsmechanisme.

Ik kan alleen maar concluderen dat je stijf staat van de ontstekingen – letterlijk. Aan de ene kant is het goed dat deze zich nu openbaren. Aan de andere kant kosten deze ontstekingen heel veel zuurstofcapaciteit die eigenlijk nodig zijn voor de celademhaling. Ik adviseer je dan ook om een dosering te vinden van H2O2 die je aankan. Je zult het ongemak voor lief moeten nemen omdat dit een onderdeel is van je heling, maar je hoeft ook niet de boel nodeloos te forceren.

Daarnaast adviseer ik je om ONMIDDELLIJK te stoppen met de consumptie van graanproducten en nachtschades. Reumatische klachten zouden helemaal niet bestaan als mensen geen granen en nachtschades aten. Daarnaast alle bewerkte plantaardige oliën/vetten (maïsolie, zonnebloemolie, margarine, halvarine) PER DIRECT de prullenbak in gooien (waar ze thuis horen) en GEEN ENKEL product kopen dat ‘plantaardige olie’ of ‘(gedeeltelijk) geharde oliën/vetten’ bevat. Het beste is als je voedsel nuttigt dat geen etiket nodig heeft. Een ei heeft geen etiket nodig, een biefstuk evenmin. Puur, onbewerkt voedsel dus, waar geen laboratorium ingrediënten in zitten.
Mike
———

ONTSTEKINGSZIEKTE OPS – SCHILDERSZIEKTE
OPS komt o.a. door het contact met chemicaliën/inkten/verf etc.
Men zegt dat OPS niet te behandelen is en dat patiënten alleen nog maar verder achteruit gaan. Maar op het forum is iemand ‘gifvrij’ die aangeeft dat zij langzaamaan vooruit gaat.
Lees hier meer over haar ‘behandeling’ van zichzelf.

Mike geeft aan dat je het beste bijnierondersteuning kunt nemen in de vorm van dierlijk bijnierextract. Daarnaast Ongeraffineerd Keltisch zeezout, natuurlijke vitamine C, verzadigd vet en cholesterol. Dit soort chemische belasting is extreem zwaar voor de bijnieren, dus die moeten de eerste prioriteit krijgen.

Verder is het advies om suikers te laten staan (koolhydraten-zetmeel-suiker) dit i.v.m. de hersenen en het vormen van eiwitplakkaten net als bij Alzheimer/dementie.
———–

ONTSTEKINGSZIEKTES EN OMEGA-6:
Granen, bonen, noten en zaden bevatten allen een aanzienlijke hoeveelheid vet. Het vetzuurprofiel van graan laat ons zien dat er voornamelijk linolzuur in zit en dat is een omega-6 vetzuur. Omdat granen de basis vormen voor ontzettend veel voedingsmiddelen, inclusief die van dieren, hebben we een omega-6 overschot. Een teveel aan omega-6 kan ontstekingen veroorzaken. Dus probeer je inname van granen te beperken. En besef je dat ook pasta’s, een liga evergreen, een koekje, couscous en een pizzabodem ook allemaal van granen gemaakt zijn.
Als je minder granen gaat eten zet daar dan wel verzadigde (dierlijke) vetten tegenover.
En als je wel nog brood wilt blijven eten ga dan over op kiembrood van spelt of rogge of kies voor glutenvrije granen zoals boekweit.
Ook zijn witte basmatirijst, quinoa en gierst prima (koolhydraten) vervangers voor granen.
——

GAPS BOEK VERTALING NAAR NEDERLANDS
Het boek van Dr. Natascha Campbell-McBride, Gut and Psychology Syndrome (GAPS) is vertaald naar het Nederlands, je kunt het hier bestellen.

Meer en meer onderzoek laat zien dat een verstoorde darmwerking en daarmee een verstoord immuunsysteem aan de basis ligt van veel ziekten en klachten. Het GAPS dieet boek is dan ook interessant voor iedereen die graag meer wil weten over darmgezondheid. Het boek is speciaal interessant voor 4 groepen mensen:

1) Iedereen die te maken heeft met klachten en aandoeningen die met het functioneren van je hersenen te maken hebben, zoals:
*Autisme
*ADHD
*ADD
*Dyspraxie
*Dyslexie
*Schizofrenie (psychosen)
*Depressie
*Migraine
*Etc.

In het boek staan twee aparte hoofdstukken over epilepsie en eetstoornissen, zoals anorexia en boulimia.

2) Iedereen met klachten en ziekten die te maken hebben met een verstoord immuunsysteem, zoals:
*Eczeem
*Astma
*Allergieën en voedsel-overgevoeligheid
*Hooikoorts
*Etc.

3) Iedereen met darmklachten en darmziekten, zoals:
*Prikkelbare Darm Syndroom (spastische darm)
*Chronische diarree
*Verstoppingen (obsitaptie/constipatie)
*Ziekte van Crohn
*Colitis Ulcerosa
*Coeliakie (vooral als je niet voldoende herstelt op een glutenvrij dieet)
*Lekke darm (leaky gut)

4) Iedereen met een auto-immuunziekte of een ziekte met een sterke auto-immuuncomponent, zoals:
*Reuma: verschillende soorten, denk aan ziekte van Bechterew, syndroom van Sjögren, Reumatoïde Artritis, fibromyalgie, etc.
*Psoriasis
*Blaaspijnsyndroom
*Diabetes type 1
*Endometriose
*Ziekte van Grave
*Hashimoto’s
*Lupus
*Ziekte van Lyme (chronisch)
*Ziekte van Menière
*MS
*PANDAS
*Vitiligo
*Etc.

Lees hier meer over de vertaling van dit boek.

De genezing van artritis – door Dr. Bruce Fife
pijn door artritis en fibromyalgie definitief verbannen. Tot nu toe wisten artsen niet wat de oorzaak van artritis en fibromyalgie was en dat maakte het praktisch onmogelijk om een geneeswijze te ontwikkelen. Maar recent medisch onderzoek heeft duidelijk aangetoond wat de oorzaak en het gevolg van artritis zijn. Medicijnen helpen niet; ze zijn alleen maar in staat om de symptomen en de pijn te bestrijden. Er zijn natuurlijke therapieën, die echt werken en in staat zijn de ziekte te stoppen en het herstel van je gewrichten te bevorderen. 

In dit boek lees je:
*wat de verschillende vormen van reuma: artritis, reumatoïde artritis, jicht, de ziekte van Bechterew, artrose en    fibromyalgie gemeen hebben
* wat de oorzaak van deze ziekten is
*wat het verband tussen je gebit en artritis is en waarom de oorzaak van gewrichtsontstekingen veelal in de mond ligt
* wat je moet doen om je aangetaste gewrichten te herstellen
* hoe je tegelijkertijd gewicht kunt kwijtraken
* hoe mensen met de ziekte van Lyme hun genezing kunnen bevorderen
* waarom je geen wortelkanaalbehandeling moet laten doen
* suggesties voor mensen met een kunstgewricht of een andere geïmplanteerde prothese
* en nog veel meer

Begin vandaag nog met het Artritis Strijdplan en ontdek wat je moet doen om je ziekte te stoppen en je gezondheid terug te krijgen. Klik op het boek om te bestellen.
——

10 natuurlijke antibiotica uit je keukenkastje

Verborgen chronische ontstekingen liggen ten grondslag aan vrijwel alle chronische ziektes, waaronder diabetes 2, hart- en vaatziektes, kanker, obesitas, reuma, artritis, botontkalking en Alzheimer. We zien en voelen ze niet totdat ons immuunsysteem zo verzwakt is dat ze onze zwakke plekken zoeken en dan echte schade gaan aanrichten. Chronische ontstekingen kan je “chronisch behandelen” met allerlei heerlijke producten uit je keuken. Ontdek mijn tien favorieten. Lees hier verder……