Ogen

EEN HULPMIDDEL BIJ OOGONTSTEKINGEN:
Ik heb al menigmaal een oogontsteking bij mezelf en anderen verholpen met honing. Ik had de tip eens gelezen in zo’n “Grootmoeder weet raad”-boek. Los een beetje honing op in wat lauwwarm water en doe er een beetje zout bij om het traanvocht na te bootsen. Dit voelt voor je ogen wat comfortabeler. Hoe je hoofd scheef en druppel een paar druppels aan de zijkant/buitenkant van je oog zodat het door je oog heen richting je neus loopt. Dit voelt heel even ongemakkelijk, maar na een paar keer knipperen is het snel goed. Doe dit een paar keer per dag en dan is je ontstoken oog wellicht binnen een paar dagen genezen!  Dennis, lid forum Weston Price
———

Medicinale cannabis/wietolie en glaucoom
Medicinaal gebruik van cannabis heeft verlichting gegeven bij de volgende ziektebeelden en lichamelijke ongemakken: Anorexia nervosa, ADHD, astma, autisme, ziekte van Crohn, chronische pijn, depressie, posttraumatische stress, obsessief-compulsief syndroom (smetvrees etc.), angstaanvallen, epilepsie, glaucoom, gebrek aan eetlust, impotentie, hoge bloeddruk, overspannenheid, migraine, multiple sclerose, reuma, schizofrenie slapeloosheid, spierspasmen, stress, Tourette syndroom, kanker, borderline, tabaksverslaving, en als anti-emeticum ter bestrijding van misselijkheid na bestraling en/ of gebruik van medicijnen. 
Lees hier verder…..
——

DONKERE KRINGEN EN WALLEN ONDER DE OGEN?
Kijk eens op deze site.

‘Natuurlijk zien en de Batesmethode’ van Saskia Naber
Sinds de mens is gaan lezen en schrijven hebben we onszelf zie-gewoontes aangeleerd die voor het oog niet natuurlijk zijn. Oogspieren verkrampen, de oogbol vervormt en ons zicht vertroebelt. Slecht zien is dan ook bijna altijd het gevolg van slechte gewoontes. Dat is goed nieuws. Want als je zicht door slechte gewoontes achteruit gaat, zorgen goede gewoontes ervoor dat je je zicht in stand houdt en zelfs kan verbeteren. 

Beter zien zonder bril’ – Julian Barnes
Een beproefde methode voor het zelf behandelen van oogafwijkingen, gebaseerd op de ideeën van dr. H.W. Bates. Wie wil er nu niet zonder bril (contactlenzen of laserbehandeling) scherp zien? De Amerikaanse oogchirurg dr. W.H. Bates heeft in 1919 in New York een door hem ontwikkelde methode gepubliceerd en tot op heden wordt deze wereldwijd toegepast. 
Bij ruim 75 % van de mensen die de Batesmethode toepassen, wordt het gezichtsvermogen veel beter en een deel van hen zal zonder bril scherp kunnen zien.
Klik op het boek om te bestellen.
——

Ogen zijn lichtorganen.
Het licht wat binnen komt bij de ogen, wordt niet alleen gebruikt voor de ogen zelf, tachtig procent van dat licht gaat via je hypothalamus naar andere belangrijke organen in je lichaam.

Een zonnebril geeft je ogen een verkeerde boodschap. In ogen zit pigment en dit pigment geeft signalen door aan het pigment in je huid. Als er veel zonlicht is, zal het signalen doorgeven dat de huid pigment aan moet maken om niet te verbranden.

Draag je een zonnebril, dan denken je ogen dat ze in een donkere kamer zijn. Ze zullen geen signalen doorgeven aan je huid, waardoor je sneller verbrand.

Komt van deze website.
—–

Vitamine A: Retinol / betacaroteen.
Werkgebied: gezichtsvermogen, huid, slijmvliezen, bescherming tegen vrije radicalen, botten, tanden, immuunsysteem en kankerpreventie.
Vind je o.a. in: (Orgaan)vlees, melkproducten, oranje en gele vruchten zoals mango en meloenen, wortels, rode paprika (is een nachtschade).
—-

Kijk eens op deze website voor een beter zicht. En hier.
——

Wim Hof Methode
Een therapie die je niets kost maar veel kan betekenen voor je gehele lichaam is de ‘Wim Hof Methode’. Je kunt het in je eigen tempo en huis doen.
De methode bestaat uit 3 pijlers: ademhalingen, koude training en mindset. Ga het gewoon doen en kijk wat het voor je betekenen kan. Wat heb je te verliezen.
lees hier meer…..