Mike Donkers

Wie is Mike Donkers?

Mike Donkers is geen medicus of diëtist. Hij is een docent Engels en Nederlands die te veel en te vaak ziek was en daar in 2006 genoeg van kreeg en besloot zichzelf te onderwijzen over de relatie tussen voeding en gezondheid. Nadat hij zijn eetpatroon veranderde, verdwenen zijn allergieën, permanente neusverkoudheid, griepjes en andere kwalen als sneeuw voor de zon.

Op zijn zoektocht naar inzichten over de relatie tussen voeding en gezondheid stuitte Mike op het werk van Weston Price, Dit raakte een snaar bij hem, omdat Price zich had verdiept in de overgeleverde kennis en wijsheid van onze voorouders: de jager-verzamelaars, nomadische stammen, landbouwers en veehouders van weleer. In totaal heeft Price 14 natuurvolkeren bezocht en onderzocht en er bevond zich onder hen geen enkele vegetariër. Hierdoor kon Mike zelf na 19 jaar vegetarisme ook niet langer hiermee doorgaan. Het heeft hem, naar eigen zeggen, meer gezondheidsvoordeel opgeleverd dan toen hij vegetariër was.

Als docent besloot hij mensen hiervan op de hoogte te stellen om ze op eenzelfde manier te helpen als hij bij zichzelf had gedaan en ze een hoger bewustzijn bij te brengen op basis van kennis en verantwoordelijkheid. Dit is op een positieve manier uit de hand gelopen, het bleek een onontdekte roeping van Mike te zijn. Mike heeft een online forum, www.fatsforum.nl, en spreekt hij regelmatig in diverse plaatsen in het land.

Lees zijn column-achtige stukjes hier

Mike geeft voedingsadviezen, daarvoor komt hij bij je thuis, om eens door je keukenkastjes en koelkast te lopen.
Daarnaast krijg je adviezen hoe je voedingspatroon aan te passen om tot een betere gezondheid te komen. Mail hem om wat af te spreken.

Mike heeft een e-book geschreven: ‘Goede voeding – de basisregels’.
Hierin vind je hoe je jezelf kunt / zou moeten voeden.
Mail ons en wij zenden het e-book per mail naar je toe, er zijn geen kosten aan verbonden.

Dit is niet de website van Mike Donkers maar van Co en Lia.

Hier een aantal links naar informatie door Mike geschreven:
Het verhaal van Mike
alleen lezen forum’ met teksten van Mike
De mogelijkheden van het zeezout
Hersenvoer
Over koffie, brood en kanker (Een kanttekening bij dit stuk: Mike schrijft hierin dat het vlees verzurend werkt en kanker kan veroorzaken maar zijn inzichten zijn gewijzigd, dit kun je o.a. lezen op het forum van www.fatsforum.nl en in zijn ebook: ‘Goede voeding – de basisregels’ (per mail bij ons gratis aan te vragen); dierlijke vetten zijn juist bijzonder goed en zorgen voor zuurstof in de cellen.
Genetisch?
De werkelijke betekenis van ziekte
Lever en darmen
Bijnieruitputting: de luidruchtige, stille epidemie
We zijn allemaal één
De gevaren van suikers en verkeerde vetten
Ormus
Heksenjacht
Global warming
Een artikel over Keltisch zeezout en de toepassingsmogelijkheden in de veeteelt, met Mike en boer Matthijs, de eerste Weston Price boer in Nederland. Het artikel is geplaatst in het februari nummer van ‘Melkveemagazine’.
Mike over: histaminereacties en slechte darmwerking
gevarieerd eten
Rawfood en superfoods
Mike over Kangenwater en. Kangenwater vs EZ-water

Mike is vrijwel elke zondagavond om 21.00 uur ‘live’ te beluisteren op dotcomradio. Hier werken ook aan mee: Ron Fonteine van www.leefbewust.com en Henk Mutsaers van www.gedachtenvoer.nlHet archief van eerder gemaakte uitzendingen (t/m 2014) vind je hier als podcast, via de computer te beluisteren.

Hier vind je nog meer interviews met Mike over:
Suiker – Water – afvallen – rauwe melk – cholesterol – soja – granen – verzadigd vet – zeezout – immuunsysteem

Mike over het Weston Price voedingspatroon
Een uitspraak van Mike:
Heb geduld, geloof en vertrouwen. Alles is uit het lichaam te zuiveren, de goede stoffen duwen de slechte eruit.

Top vijf van Mike over voeding:

  1. Gebruik als bakvet geen margarine of halvarine meer, maar natuurlijke, dierlijke vetten als roomboter, niervet of reuzel. Een gunstige uitzondering onder de plantaardige vetten is niet ontgeurde, extra vergine kokosolie.

  2. Eet ALTIJD meer vetten dan eiwitten. GEEN mager vlees meer en als het vlees toch weinig vet bevat, ruimschoots compenseren voor de magere eiwitten met vet (zie punt 1). De makkelijkste manier is vette stoofpotten en soepen. Als magere dierlijke eiwitten niet worden gecompenseerd door vetten, krijg je ‘rabbit starvation’, dat is bloedvergiftiging door de opbouw van ammoniak. De huidige voedingsadviezen zijn dus ronduit gevaarlijk en ziekmakend en bevorderen een staat van ONDERVOEDING!

  3. Streef ernaar zo vloeibaar mogelijke maaltijden te eten (of drinken). Denk hierbij aan: rauwe melk, rauwmelkse kefir, soepen, bouillons en stoofschotels. Maak vooral gebruik van ‘restproducten’ van de slacht, zoals: mergpijpjes, schenkels, knieën, staart en botten.

  4. Beperk je inname van koolhydraten, suiker en zetmeel. Glutenvrije granen hebben de voorkeur. Denk hierbij aan: witte (basmati)rijst, quinoa, gierst, boekweit en amarant. Vermijd tarweproducten zoveel mogelijk!

  5. Gebruik naar hartenlust Keltisch zeezout. Je hoeft niet bang te zijn voor je bloeddruk, evenmin als dat je bang moet zijn voor verzadigde vetten en cholesterol i.v.m. hart- en vaatziekten. Dit is in overeenstemming met wat onze voorouders altijd hebben gegeten en dankzij hen zijn we er nog. Als we de huidige voedselvoorschriften op blijven volgen, zullen we geen voorouders meer zijn van toekomstige generaties en sterven we uit.