Melk

Bij ‘handige adresjes’ vindt u diverse boeren die rauwe melk verkopen.

Informatie over rauwmelkse kefir
——

Lees hier een goed stuk over rauwe melk: ‘De verdwenen smaak van melk’ van Petra Essink.
——

We hebben een pagina opgezet voor het samen kopen van goede producten als: rauwe melk, kefir, kwark en nog veel meer. Koop jij voeding voor jezelf maar ook voor anderen en wil je op zich nog meer mensen helpen daarmee meld je dan bij ons aan. Dan komt je op de lijst en kunnen andere mensen zich bij jou aanmelden.
Ga naar de pool lijst.
——

Luister hier naar een interview met Mike over rauwe melk.
————

Paardenmelk
Paardenmelk is heel goed inzetbaar bij huidproblemen en darmproblemen, lees hier meer.
————

Pasteurisatie doodt de melk
Veel mensen hebben geleerd dat melk hen ziek maakt en daardoor vermijden ze melk. Maar zelden komt dit door lactose-intolerantie, die zo vaak de schuld krijgt; het komt door pasteurisatie en een intolerantie tegen het graanvoer van de dieren.

Het grootste probleem verbonden aan pasteurisatie is dat het merendeel van de calcium in rauwe melk onopneembaar wordt. Om de calcium in melk opneembaar te maken, hebben we het enzym fosfatase nodig, dat van nature aanwezig is in rauwe melk. Bij pasteurisatie op hoge temperatuur wordt de melk gewoonlijk tot boven de 70 graden Celsius verhit, waardoor fosfatase vernietigd wordt. Veel andere vitaminen gaan door pasteurisatie ook verloren, met name de o zo belangrijke vitamine C.

Omdat pasteurisatie de probiotische bacteriën in rauwe melk beschadigt, vinden ziekmakende organismen een gemakkelijke broedplaats in gepasteuriseerde melk. Wanneer probiotische organismen door pasteurisatie worden vernietigd, gaat dit ten koste van het eigen beschermingsmechanisme tegen gifstoffen in de melk. Hierdoor worden mensen ziek.
——–

Veel mensen die niet tegen gepasteuriseerde melk kunnen kunnen wel rauwe melk velen. Als dat ook niet het geval is kun je altijd nog zure melkproducten als kefir, karnemelk, yoghurt, wei en kwark proberen. Wees ook niet bang om rauwmelkse kazen uit te proberen of rauwe schapen-, geiten- of paardenmelk. Bij de meeste mensen zal door de consumptie van kefir binnen enkele maanden het vermogen herstellen om wel rauwe melk te kunnen drinken.
——–

Over gepasteuriseerde slagroom:
Even iets over pasteurisatie van room. Room bevat niet of nauwelijks eiwitten en het schadelijkste effect van pasteurisatie betreft gebroken eiwitten, zoals hier al eerder vermeld. Verzadigde vetten (in principe het hoofdbestanddeel van room) zijn bestand tegen de pasteurisatie en raken dus niet beschadigd. Het enige wat door pasteurisatie beschadigd raakt is de Wulzen-factor, de antistijfheidsfactor. Gepasteuriseerde room is in principe dus een prima product!
Mike
——–

MELK IS VOOR BABY’S EN JONGE DIEREN,
OOK IN DE NATUUR DRINKEN VOLWASSEN DIEREN GEEN MELK

William Campbell Douglass II heeft hier ooit het volgende over geschreven:

De mens is een van de weinige zoogdieren die slakken, rauwe mosselen en rauwe oesters eet. Hij is het enige zoogdier dat kreeft eet. De meeste zoogdieren zijn beperkt in hun voedselkeuzes door hun ecologische omstandigheden. Ze kunnen alleen eten wat de natuur hen biedt. De mens, met zijn mobiliteit en intelligentie, heeft een breed scala aan voedsel waar hij uit kan kiezen. De meeste zoogdieren zullen verse melk, als het ze aangeboden wordt, drinken en lekker vinden. Probeer het maar eens bij je kat.

Wat Douglass hiermee bedoelt is dat de mens een UNIEKE soort is hier op aarde. In feite zijn we totaal hulpeloos, met geen enkel natuurlijk wapen. Toch zijn we de meest succesvolle soort en we hebben weten te overleven in alle windhoeken, alle klimaten en alle ecosystemen. Dit deden we op basis van onze INTELLIGENTIE. Zo’n 10.000 jaar geleden zijn we landbouwers en veehouders geworden, omdat na vele ijstijden de aarde opwarmde en vruchtbare grond achterliet. Het verbouwen van planten en het houden van dieren leverde ons een evolutionair voordeel op, want nu hoefden we niet meer te jagen. Andere dieren komen er ook niet op om kreeft te eten, maar wij wel. Dat valt onder ‘wie niet sterk is, moet slim zijn’.

Het andere punt dat Douglass maakt is dat dieren gewoonlijk niet aan melk van andere zoogdieren kunnen komen, maar deze wel lusten als wij mensen eraan kunnen komen en de melk aan deze dieren aanbieden. Hij noemt het voorbeeld van katten die melk drinken. Weston Price beschrijft in zijn boek dat nomadische Arabieren in Noord-Afrika complete woestijnritten maakten waarbij zij en hun paarden vrijwel geheel leefden op kamelenmelk, IN GOEDE GEZONDHEID! Weston Price:

In diverse gebieden consumeren de Arabieren in ruime mate kamelenmelk. Het is voedzaam en vormt voor de nomaden in de woestijn maandenlang de voornaamste voeding. De primitieve Arabieren die wij bestudeerden, hadden zeer goede tandbogen met weinig misvormingen.
Zelfs de paarden die door de Arabische stamhoofden worden bereden om hun kamelenkuddes door de woestijn te drijven zijn vaak, soms wel drie maanden, afhankelijk van de kamelenmelk voor hun voeding.

Mike
——–

LACTOSE INTOLERANTIE:
Kan je niet tegen ‘lactose’ in gepasteuriseerde melk? Zou het kunnen dat rauwe melk een tegenovergestelde uitwerking heeft op je gestel? Vaak is een ‘lactose-intolerantie’ niet meer dan een pasteurisatie-intolerantie en daarmee en zuivere reactie van het lichaam, die verdwijnt als de melk onbewerkt wordt geconsumeerd.

Vaak zie je ook dat men niet intolerant is voor de lactose, maar voor de gebroken caseïne in gepasteuriseerde melk. Ook deze reactie verdwijnt maar al te vaak als men caseïne in onbewerkte, rauwe vorm drinkt.

Heel veel mensen zijn nogal van de granen. Bedenk dat gevoeligheid voor gluten (die niet noodzakelijk hoeft te leiden tot coeliakie) de poort open zet voor caseïnegevoeligheid, omdat het gluten- en caseïnemolecuul heel erg op elkaar lijken. Mensen kunnen vaak melkeiwitten wel degelijk beter verdragen als ze stoppen met het eten van gluten-bevattende granen. Door gluten te vermijden en de darmen te helen zou je na verloop van tijd weer caseïne moeten kunnen verdragen, uit rauwmelkse zuivel uiteraard.
Mike
———

Vraag over lactose/gluten intolerantie:
Ik kan niet tegen onder andere caseïne en gluten, inderdaad vanwege beschadigd darmslijmvlies. Hoe kan het dan dat ik kefir van rauwe melk en slagroom wel kan verdragen? Daar zit toch ook caseïne in. Ik drink soms 2 liter op een dag en krijg er geen buikpijn of andere klachten van.

Antwoord Mike:
Room bevat vrijwel uitsluitend botervet, met nagenoeg geen eiwitten. De caseïne in kefir is door de melkzuurfermentatie voorverteerd.
Mike

Lees hier meer…….
———-

OVER LYSTERIA EN ANDERE ‘ENGE’ BACTERIËN:
Ik kreeg recentelijk een email waarin een verband werd gesuggereerd tussen de ziekte van Lyme en de consumptie van rauwe melk. Ik heb hierop het volgende geantwoord:

Dat is eenzelfde mythe als tbc of lysteria in rauwe melk. Rauwe melk werd al door Hippocrates voorgeschreven en is al duizenden jaren bewezen effectief tegen talloze ziektes en kwalen. Ik ken iemand die zichzelf heeft genezen van kanker met rauwe melk. Het lijkt erop dat borella de ‘bacterium du jour’ is. Elk decennium kent wel een horror-verhaal waarbij een of ander micro-organisme wordt aangewezen als boosdoener (angst) en die vervolgens gebruikt wordt om rauwe melk in een kwaad daglicht te zetten. Het wordt tijd dat we de bacterietheorie van Pasteur aan de kant zetten en beseffen dat micro-organismes een reactie zijn op een vervuilde omgeving. Rauwe melk kan bijdragen aan het opschonen van deze omgeving. Dit heet epigenetica, oftewel de genen zijn niet leidend maar volgend.
Mike.
——–

Melk en verzadigde vetten zijn Hersenvoer.
——–

WAT ZIT ER IN RAUWE MELK, een vertaling van een Engelstalige site.
——-

De mineralen calcium en fosfor, waarvan we weten dat deze nodig zijn voor een sterk gebit en sterke botten, zijn in melk veelvuldig aanwezig.

Vier bekers (ongeveer 1 liter) rauwe melk verschaffen ongeveer 1 gram calcium en 1 gram fosfor per dag. Dit vormt een belangrijk aandeel van je dagelijkse behoefte aan mineralen die nodig zijn voor een gezond gebit en voor gezonde botten.

Probiotische bacteriën zijn essentieel voor onze gezondheid en voor een goede spijsvertering. Vele zure melkproducten (o.a. karnemelk, kefir, kwark, yoghurt) zijn een uitstekende bron van deze ontgiftende en vitaminenscheppende bacteriën. Behalve dat zure melkproducten, waaronder yoghurt, een breed spectrum aan probiotische bacteriën bevatten, bevatten ze zeer goed opneembare vormen van calcium. Zure melkproducten bevatten tevens zeer weinig melksuiker, beter bekend als lactose.
——-

OVER KRAMPAANVALLEN – CALCIUM/FOSFOR:
Vraag op het forum:
Mijn moeder vertelde me gister dat ze de afgelopen weken veel last had van nachtelijke krampaanvallen in haar benen. Bijna wel op dagelijkse basis. Iemand een idee wat dit kan zijn? Ze vertelde dat ze nu magnesium tabletten van de tuinen neemt, waardoor ze er geen last meer van heeft. Ik was toch wel erg benieuwd. Ook las ik op het forum over de verhouding van 2:1 calcium:magnesium. Moet je dan een supplement met calcium nemen? En was er nog de invloed van fosfor…… Vind het wat verwarrend

Antwoord Mike:
GEEN calcium slikken, dit is niets anders dan verpulverd krijt! In tegenstelling tot wat algemeen gedacht wordt leidt calcium tot botafbraak. Het is fosfor dat opbouwend werkt voor de botten. Weston Price berekende dat de calcium-fosfor verhouding 1,5:2 moet zijn, de balans ligt dus in het voordeel van fosfor. De meest fosforrijke voeding is dierlijke voeding. De beste voedingsbron van calcium is rauwe melk. Magnesiumtekort ontstaat door stress, te weinig maagzuur en consumptie van granen, noten, zaden, pitten, bonen en peulvruchten (fytinezuur), evenals andere tekorten aan mineralen en spoorelementen.
Mike
——–

ECHTE ROOMBOTER VAN DE GEBROEDERS VERDEGAAL:
De boterdiscussie krijgt vorm. Verschillende sites, zoals die van Smaakwereld en Foodlog, hebben het verhaal overgenomen en daar vind je precies dezelfde reacties. De roomboter zoals wij die in de supermarkten kopen, deugt niet. Spettert te veel en verbrandt te snel. Om precies te weten te komen wat roomboter nu eigenlijk is, gingen we terug naar de basis, naar het dorpje Oudendijk in Noord-Holland bij de gebroeders Verdegaal, botermakers. Terug in de tijd, letterlijk haast, om te begrijpen wat er vandaag de dag misgaat.

“Vroeger was er en groot verschil tussen winter- en zomerboter”
Lees hier verder…….
———

ECOBOERDERIJ DE HAAN IN INGEN GAAT VOOR 100% A-2 RAUWE MELK
Er is nog een boer in NL die rauwmelkse roomboter verkoopt, bovendien gaat hij vanaf 01-01-2015 roomboter en room zelf maken. Zijn grootste wens is om 100% A-2 rauwe melk te kunnen leveren en daar zelf roomboter, room, kaas, karnemelk en yoghurt van te maken. Het gaat hier om Matthijs en Corriena de Haan uit Ingen. Ze bemesten de landerijen naast compost en drijfmest o.a. met ongeraffineerd Keltisch zeezout en een mengsel van selenium-, cobalt- en magnesiumzouten. Ze hebben een rijk voorziene winkel waar naast rauwe melk en eigen producten allerlei gezonde voeding te koop is.
Lees hier meer…..
——

GEITENMELK
Geitenmelk en producten gemaakt van geitenmelk kunnen beter verteerbaar zijn omdat het eiwit caseïne in minder grote hoeveelheden voorkomt in geitenmelk en daardoor meer op moedermelk lijkt. Daarnaast is dit eiwit  een kleiner molecuul en daardoor ook beter verteerbaar. 

Rauwmelkse kaas (boerenkaas), om het even welke soort, is altijd beter dan gepasteuriseerde kaas vanwege de aanwezigheid van enzymen en probiotische melkzuurbacteriën.
——-

Aan de positieve kant een brief van een vrouw met beginnende osteoporose (botontkalking) die in 2 jaar tijd haar botten wist te remineraliseren op basis van slechts 1 voedingsmiddel: rauwe melk!
Mike
——-

Onderstaande komt uit het boek: ‘Genees tandbederf’ van Ramiel Nagel. (zie boekenlijst).

Laten we eens kijken naar enkele levenskrachtige vormen van rauwe melk:

Kwark is een sterk gezuurd, yoghurt-achtig melkproduct, dat wordt verkregen door melk op kamertemperatuur in een pot te laten staan.

Kefir komt tot stand wanneer de melk in een pot met kefirkorrels staat. Kefir voegt bacteriën toe aan onze darmen die melk verteren en het lichaam helpen zichzelf te reinigen en ontgiften. Regelmatige consumptie van kefir ondersteunt je vitaliteit en een lang leven door je ruim 60 probiotische gist- en bacteriestammen te verschaffen en, niet te vergeten, de uiterst verteerbare vormen van mineralen in kefir.

Wei is de gelige vloeistof die achterblijft nadat de vaste bestanddelen van melk uit het zure melkproduct zijn verwijderd. Nadat de melk zuurt, kan het vloeibare deel van de melk worden gescheiden van de vaste delen, waardoor wrongel en wei achterblijven. Wei is gemakkelijk opneembaar en verteerbaar vanwege het hoge gehalte aan probiotische bacteriën.

Karnemelk is de vloeistof die overblijft na het karnen van boter. Karnemelk heeft een verfrissende zoetzure smaak en draagt bij aan je algehele gezondheid.

Aanbevolen zuivelinname
2-4 bekers rauwmelkse zuivel per dag. Zorg ervoor dat je eveneens een of meerdere van deze probiotische melkproducten consumeert: kefir, yoghurt, kwark, wei en karnemelk. Kefir en yoghurt kun je heel zelf gemakkelijk maken, zie recepten.

20 voordelen van echte roomboter (liefst van grasgevoerde koeien en van rauwe melk met Keltisch zeezout):

1.Roomboter is rijk aan de meest gemakkelijk opneembare vorm van vitamine A noodzakelijk voor de gezondheid van de schildklier en de bijnieren.
2. Bevat laurinezuur, belangrijk bij de behandeling van schimmelinfecties en candida.
3. Bevat lecithine, essentieel voor de cholesterol stofwisseling.
4. Bevat anti-oxidanten die beschermen tegen schade door vrije radicalen.
5. Heeft anti-oxidanten die beschermen tegen verzwakking van de slagaders.
6. Is een grote bron van vitamine E en K.
7. Is een zeer rijke bron van het essentiële mineraal selenium.
8. Verzadigde vetten in boter hebben sterke anti-tumor en anti-kanker eigenschappen.
9. Boter bevat geconjugeerd linolzuur, dat is een krachtig anti-kanker middel, spier bouwer, en immuniteit booster
10. Vitamine D in boter is essentieel voor de absorptie van calcium.
11. Beschermt tegen tandbederf.
12. Is de enige bron van een anti-stijfheidsfactor, die verkalking van de gewrichten tegen gaat..
13. Anti-stijfheidsfactor in boter voorkomt ook aderverkalking, verschillende vormen van staar en verkalking van de pijnappelklier.
14. Is een bron van Activator X, die helpt je lichaam mineralen op te nemen.
15. Is een bron van jodium in een zeer goed opneembare vorm.
16. Kan de vruchtbaarheid bij vrouwen bevorderen.
17. Is een bron van snelle energie, en wordt niet in ons lichaamsvetweefsel opgeslagen.
18. Cholesterol gevonden in botervet is essentieel voor de hersenen van kinderen en de ontwikkeling van het zenuwstelsel.
19. Bevat arachidonzuur (AA), die een rol spelen in de hersenfunctie en is een essentieel onderdeel van de celmembranen.
20. Beschermt tegen gastro-intestinale infecties.
————

Nieuwe wetenschap bevestigt: Rauwe melk is opmerkelijk veilig!
Al die verouderde stokpaardjes van de regering over de vermeende gevaren van het drinken van rauwe melk zijn wederom ontkracht, ditmaal door een reeks van wetenschappelijke risicobeoordelingen die onlangs werden gepubliceerd in het Journal of Food Protection.
Lees hier verder…..