Mediwiet: olie maken

Zelf wietolie maken

Mediwietolie
Tegenwoordig is bij steeds meer mensen bekend dat cannabis veel bijzondere eigenschappen bezit. Bepaalde stoffen die in cannabis aanwezig zijn kunnen ons lichaam genezen, kunnen pijn laten verdwijnen, kunnen slaapproblemen verhelpen of kunnen je weer blij en volijk maken.

Veilige methode
Wernard Bruining van Stichting Mediwiet heeft een methode ontwikkeld waarmee iedere patiënt op een hele makkelijke en vooral veilige manier zelf mediwietolie kan maken om zo de strijd aan te gaan met allerlei ziekten, kwalen en ongemakken. Dit alles met simpele en makkelijk te hanteren hulpmiddelen zoals de Cannolator.

De Cannolator is een wietolie extractor waarbij je telkens in ongeveer 2 uur klaar bent, je hebt altijd een vergelijkbare sterkte en je hebt 50% minder alcohol nodig. 

Gebruiksaanwijzing medicinale wietolie
Hieronder volgt stap voor stap de werkwijze om je eigen wietolie te kunnen maken. Snel, simpel en veilig!

Cannolator Extractiesysteem – Je eigen wietolie maken in 2 uur! – Met dit extractiesysteem van Stichting Mediwiet kun je binnen 2 uur je eigen THC-rijke cannabis olie maken van een wietsoort naar eigen keuze en voorkeur. Iedere wietsoort heeft zijn eigen unieke kenmerken en kan steun bieden bij een goede gezondheid en hulp bieden bij een snel herstel na een ziekte.

Keuze voor je eigen wietsoort
Zo kun je bijvoorbeeld voor indica dominante wietsoorten kiezen, waardoor je een wietolie verkrijgt die de slaap bevordert en een goede nachtrust stimuleert. Deze soorten wiet zorgen voor een stoned en loom gevoel waardoor het lichaam gedwongen wordt uit te rusten, wat het herstel in de meeste gevallen positief zal bevorderen. Sativa dominante wietsoorten geven een meer opgewekt gevoel en zorgen voor een goede gemoedstoestand.

Het maakt niet uit of je wiettoppen in de Cannolator gebruikt of het blad van de planten. Op cannabis bladeren zit wel minder van het belangrijke bestanddeel THC, maar de kwaliteit is hetzelfde, waardoor de prijs laag kan blijven. Wiettoppen zijn namelijk veel duurder dan cannablad of knipafval.

Cannolator wietolie extractor
Met het gebruik van de Cannolator extractor wordt op een snelle en eenvoudige wijze een THC-rijke wietolie verkregen die altijd een gelijke sterkte heeft en bovendien heb je bij de bereiding 50% minder alcohol nodig. Het maakt niet uit waar of in welk werelddeel je de THC olie wilt maken, overal ter wereld, van Amerika tot aan Azié, zullen de verkregen wietolie druppels een vergelijkbare sterkte hebben.

Voor het gebruik van de Cannolator wordt aangeraden om gebruik te maken van volledig droge cannabis zodat het goed fijn gemalen kan worden. Doordat de wiet fijngemalen wordt, verlaagt het volume waardoor een gelijkmatige alcohol doorstroming wordt bevorderd.

Hoeveel cannabis gebruiken voor een flesje verdunde wietolie?
In dit voorbeeld is uitgegaan van 20 gram cannabis waarmee je 2 gram pure wietolie kunt maken. Dit is ruim voldoende om aan te lengen met een basisolie naar keuze, zoals bijvoorbeeld olijfolie of hennepzaadolie waarmee een flesje van 10 ml gevuld kan worden. Een flesje van 10 ml bevat ongeveer 250 druppels.

Hoeveel alcohol voor extractie?
De hoeveelheid alcohol (ml) die je nodig hebt, wordt berekend door 6 x het gewicht van cannabis te nemen. In het geval van 20 gram wiet, heb je dus 120 ml alcohol nodig. (6 x 20 gram wiet komt uit op 120 ml alcohol)

Veiligheid van wietolie
Ondanks dat wietolie heel veilig is en er nog nooit iemand aan overleden is, kan een te hoge dosis flink krachtig aankomen. Dit uit zich meestal in een onprettig tot overmatig slaperig gevoel. Het is belangrijk om te weten dat dit een normaal verschijnsel is dat absoluut niet schadelijk is en waarvoor je niet angstig hoeft te zijn. Je kunt CBD olie innemen om het gevoel te dempen.

Wat je verder het beste kunt doen, is even op de bank of op bed te gaan liggen waarna je eigenlijk al snel bemerkt dat de spieren zich volledig zullen ontspannen. Wanneer je de neiging krijgt om te gaan slapen, geef hier dan gerust aan toe. Het gevoel kan 3 tot 5 uur aanhouden en na deze periode zal het effect weer verdwenen zijn. Zorg ervoor dat de dosis de volgende keer een stuk kleiner is en probeer dit geleidelijk op te bouwen naar een hogere dosis.

Belangrijke veiligheidsregel bij het maken van wietolie
Doordat alcohol brandbaar is en alcoholdamp explosief is, is het belangrijk om veilig te werken. Tijdens het bereiden van wietolie is het van belang om de werkruimte goed te ventileren of om onder een afzuigkap te werken. Zorg dat er geen vonken kunnen ontstaan en vermijd open vuur en roken. Blijf gedurende het gehele proces toezicht houden.

Inhoud Cannolator extractiesysteem
1 Cannolator standaard
2 Extractie buizen van hittebestendig borosilicaatglas
1 Maatglas van 250ml
3 Glazen pipetflesjes
1 Extra lange schoonmaakborstel
1 Op maat gemaakte handige schoonmaak pen (krabber) voor het leegschrapen van de extractiebuis.
1 Thermometer om de temperatuur te controleren.
1 Folder met gebruiksaanwijzing
1 Luchtpomp
1 Luchtslangetje
1 Flessenverwarmer

Overige benodigdheden (niet bijgesloten)
Wiettoppen of knipafval (cannablad)
Alcohol voor consumptie (liefst 96%)
Theelepel
Olijfolie

Gebruiksaanwijzing Cannolator
Hieronder volgt in 10 eenvoudige stappen de volledige gebruiksaanwijzing voor het maken van wietolie met de Cannolator:

Stap 1
Weeg eerst het lege maatglas zodat je naderhand makkelijk kunt uitrekenen hoeveel olie je hebt gemaakt.

Stap 2
Neem 20 gram volledig droge en fijngemalen wiet. Dit kan gewoon met de hand gemalen worden of met behulp van een zeef of grinder. Mechanisch vermalen wordt afgeraden vanwege teveel verlies van de harskristallen.

Stap 3
Vul met behulp van een theelepel, de glazen extractie buis met de fijngemalen wiet. Met behulp van het handvat van de bijgeleverde krabber kun je de wiet steeds na 2 theelepels, even zachtjes aandrukken, zodat de doorstroming van alcohol gelijkmatig zal verlopen en zodat er uiteindelijk 20 gram wiet in de buis past. Het kleine gaatje dat onderin de extractiebuis aanwezig is, zorgt ervoor dat enkel de alcohol kan doorstromen.

Stap 4
Plaats de gevulde glazen extractiebuis in de metalen extractiehouder. Plaats de flessenverwarmer op de plaat van de extractiestandaard en zet hier het maatglas in.

Stap 5
In de metalen beugel van de extractiestandaard zit een gaatje. Rijg hier een luchtslangetje doorheen en zorg dat deze bovenin de maatbeker uitkomt. Door met een luchtpomp lucht in het slangetje te pompen, zal de verdamping 3 tot 4 keer sneller verlopen. Let op dat het slangetje niet in de alcohol hangt.

Stap 6
Giet in meerdere keren 120 ml alcohol in de bovenkant van de glazen extractiebuis.

Stap 7
Zet de temperatuur van de flessenverwarmer op maximale stand van 100°C. Doordat de alcohol bruisend verdampt, is het belangrijk om de werkruimte goed te ventileren. Alcohol heeft een verbrandingstemperatuur van 78,37°C. Zolang de alcohol nog aanwezig is, zal de temperatuur van het mengsel niet hoger oplopen dan 80°C.

Alcohol met een percentage van 96% bevat 4% water. Wanneer alle aanwezige alcohol uit de verkregen wietolie is verdampt, zal de temperatuur stijgen en boven de 80°C uitkomen. Hierdoor zal het water gaan verdampen. Om extra zekerheid te krijgen dat alle alchohol uit de wietolie verdwenen is, kun je eventueel nog wat extra water toevoegen.

Wanneer al het water verdampt is, zal de temperatuur naar bijna 100°C stijgen en ontstaan er kleine belletjes. Er treedt nu een proces op dat decarboxyleren wordt genoemd en waarbij THCA wordt omgezet in THC. Na ongeveer 2 uur (vanaf het begin van het gehele proces gerekend) wanneer de vorming van belletjes is gestopt en er een glad mengsel is ontstaan, is de pure wietolie klaar.

Stap 8
Haal het maatglas met de wietolie uit de flessenverwarmer en weeg het op de weegschaal. Haal van het gewicht van de maatbeker met wietolie, het gewicht af die de maatbeker had zonder dat er wietolie inzat. In dit voorbeeld is dit verschil 2 gram.

Stap 9
Zet het gevulde maatglas weer terug in de verwarmer. Vul nu, al naar gelang de gewenste sterkte van de wietolie, 1, 2 of 3 pipetflesje van 10 ml met ongeveer 8 ml olijfolie en voeg dit toe aan de wietolie in het maatglas. Roer dit 5 minuten lang zorgvuldig door elkaar terwijl het mengsel zich opwarmt. Je kunt ook voor andere oliën dan olijfolie kiezen, maar de meeste oliën zijn minder lang houdbaar.

Vermenging met 1 flesje olijfolie  – +/-   5x verdund – Normale sterkte
Vermenging met 2 flesjes olijfolie – +/- 10x verdund – Sterkte voor gevoelige personen
Vermenging met 3 flesjes olijfolie – +/- 15x verdund – Geschikt als dagelijkse onderhoudsdosis voor kinderen en dieren

Stap 10
Nadat de olijfolie goed met de wietolie vermengd is kun je een 10 ml flesje (of flesjes) vullen met de verwarmde wietolie.

Houdbaarheid van zelfgemaakte wietolie
De wietolie is op kamertemperatuur zeker een jaar houdbaar. Wanneer de wietolie in de koelkast opgeborgen wordt, is deze veel langer houdbaar. Houd er wel rekening mee dat de olie door kou dikker wordt en daardoor minder goed druppelbaar is. Ook kan de aanwezige olijfolie gaan vlokken, waardoor de de druppelaar verstopt kan raken of het flesje kan gaan lekken. Eenmaal op kamertemperatuur is de olie weer als dunner en zijn de vlokken verdwenen.

Bovenstaande stappen komen van deze site.

Mediwiet, waar onderstaand filmpje vandaan komt wil niet aanzetten tot het overtreden van de wet, maar is wel van mening dat mensen die niet geholpen zijn met reguliere middelen het recht hebben alles te proberen om hun levenskwaliteit te verhogen. Het maken en het gebruik van wietolie is niet legaal en geschiedt geheel voor eigen verantwoording. Zorg altijd voor voldoende ventilatie en blijf toezicht houden.

De wietolie via deze methode is 5x verdund, maar je kunt zelf uiteraard iedere gewenste sterkte bepalen. 

Om het helemaal makkelijk te maken heeft Headshop Apollyon complete pakketten samengesteld waarin alle benodigdheden aanwezig zijn om zelf thuis je eigen medicinale wietolie te maken.  Tik op die website bovenin de zoekbalk: wietolie maken en je krijgt een pop-up met artikelen die van pas komen.
——

Disclaimer
Informatie op deze website kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling bij een arts!  Alle informatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Er wordt naar gestreefd de informatie up-to-date te houden. Wij zijn  echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie of het zonder doktersadvies wijzigen, stoppen of aanpassen van een behandeling. Wij zijn zelf geen dokter, dit is voornamelijk gebaseerd op onderzoek van anderen en eigen opzoekingswerk!  U kunt ons niet aansprakelijk stellen voor eventuele ongelukken of dergelijke zaken.

Terug naar ‘mediwiet