Lever en galblaas: reiniging

De grote lever- en galblaasreiniging:
De ‘Moritz’ methode vereist een langere voorbereiding dan de ‘milde’ methode.
De ‘Moritz’ reiniging doe je ca. 1x per 4 weken, wij doen hem rond nieuwe maan.

Officieel moet je de week voorafgaande aan de reiniging elke dag een liter appelsap drinken. Dat hebben wij de eerste keer gedaan tot dag 4 toen kwam de appelsap onze neus uit. Wat een zoete bende…. Dat hebben we daarna niet meer gedaan. Bij ongeveer de 6e reiniging zijn we, in de week voorafgaande aan de reiniging, elke ochtend een flinke scheut appelazijn in een glas water gaan drinken. Dit om de stenen zachter te maken. De eerste keer dronken we ook in de voorlaatste week voor de reiniging elke ochtend een glas met bitterzout. Bitterzout reinigt zowel je dunne als je dikke darm. Nu drinken we alleen bitterzout op de reinigingsdag.

Ook wordt in het boek geadviseerd om in de week voor de reiniging geen vlees en zo min mogelijk dierlijke vetten te consumeren. De eerste keer hebben we dit zo gedaan. Maar dan ga je toch het een en ander missen en je bloedsuikerspiegel gaat schommelen dus we kregen tussen de maaltijden trek in eten. Dat gevoel konden we helemaal niet meer. De keren daarna en tot nu toe eten we tot twee  dagen voor de reiniging gewoon normaal dus met vlees. De laatste dag voor de reinigingsdag gaan we over op (vloeibare) zuivel zoals rauwe melk, kefir, kwark en yoghurt. Dit zijn ook dierlijke vetten maar de lever kan dat beter verteren dan de vaste variant.

De dag van de reiniging nemen we ‘s ochtends en onder middag de appelsmoothie van Mike:

*Een grote zure appel (bijv. Braeburn, Granny Smith of Goudreinet) met schil, klokkenhuis en pitten en al.
*Een grote sinaasappel of grapefruit, rondom geschild als een aardappel zodat het wit, de pitten en het vruchtvlees bewaard blijft.
*Een grote citroen, rondom geschild als een aardappel zodat het wit, de pitten en het vruchtvlees bewaard blijft.
*Een klein beetje kurkumapoeder (koenjit)
*Een heel klein beetje gemberpoeder
*Flink wat kaneelpoeder 
*beetje gemberpoeder
*beetje mosterdpoeder
*Een theelepeltje Sole (geconcentreerde zoutoplossing
*Een theelepel honing (twee theelepels als je het te zuur vindt)
*Een flinke scheut olijfolie
*Water, tot zeker tweederde van de inhoud (iets meer als je de smoothie iets dunner wil)

Dan op de dag van de reiniging: ‘s ochtends en onder de middag dus de hierboven genoemde appelsmoothie.

Na 14.00 uur eten we niets meer. Als je dorst hebt kun je water drinken met sole.

Even voor 18.00 uur maak ik een bitterzout mengsel gereed. In 750ml water 4 eetlepels bitterzout. Deze 750ml wordt verdeeld over 4 glazen opgedronken. Om 18.00 uur neem je je eerste glas water/bitterzout. Om 20.00 uur neem je je tweede glas water/bitterzout.

Hiervan ga je geheid van naar de w.c. Uiteindelijk komt er alleen nog maar vocht uit. Als je deze dag nog niet naar de w.c. bent geweest doe dan tussendoor een klysma om ontlasting te verwijderen. Dan zit het niet in de weg als je morgenochtend steentjes wilt poepen.  🙂

Maak rond 21.45uur een mengsel van 180ml verse grapefruit sap (citruspers) en 125ml olijfolie, biologische en extra vierge. Wij mixen het in de blender.

Leg een extra kussen onder je hoofdkussen op bed zodat je hoofd hoger komt dan je maag/lever etc. Zet een wekker op 6.00 uur voor de volgende morgen.

Ga om 22.00 uur naast je bed staan en drink het olijfolie/grapefruit mengsel op. Het is een lekker drankje, wees niet bevreesd. Ga direct op je rug liggen en blijf 20 minuten tot een half uur doodstil liggen, zonder te praten. Wij hebben af en toe de ervaring dat de maagstreek helemaal warm wordt. Probeer lekker te slapen. Wij zijn zelf nog nooit misselijk geweest van dit drankje.

De volgende morgen om 6 uur wordt je gewekt door de wekker. Drink nu je 3e glas water/bitterzout en om 8.00 uur het laatste glas water/bitterzout.

Rond 10.00 uur nemen wij het eerste voedsel tot ons in de vorm van een yoghurtsmoothie.
En onder de middag gaan we weer gewoon aan de beestenbottenbouillon/soep, kaas, leverworst, grillworst, boter en kefir met slagroom.
‘s Avonds eten we of groente/vlees of een bord yoghurt/kwark. Over tot de orde van de dag.

Ik moet wel zeggen dat wij nog steeds erg weinig steentjes zien in de pot/wc. Of we hebben er niet veel of we zitten enorm verstopt. Maar na 8 reinigingen zou er eindelijk wel eens wat los moeten komen, toch?

Wat voor resultaten kun je verwachten:
Gedurende de ochtend- en misschien middaguren na de leverzuivering zul je een aantal keren waterige ontlasting hebben. Deze zal aanvankelijk bestaan uit galstenen vermengd met voedselresten en daarna alleen uit stenen met water. De meeste galstenen zijn erwtgroen en drijven in het toilet, omdat ze galdeeltjes bevatten. De stenen zullen diverse kleuren groen vertonen en kunnen helder van kleur zijn en glimmen als edelstenen. Alleen gal van de lever kan deze groen kleur produceren. Galstenen zijn er in diverse groottes, kleuren en vormen. De lichte stenen zijn het nieuwst, de donkergroene stenen zijn het oudst. Zie verder in het boek van Andreas Moritz.

Mocht jezelf het gevoel hebben dat je je darmen leeg wilt maken met ‘stenen/steentjes’ die eventueel zijn blijven hangen of je wilt het gewoon schoon hebben doe dan nog 1 of 2 waterklysma’s.

Tussen de reinigingen door zou je de milde leverreiniging kunnen doen die je hieronder beschreven ziet staan.
——-

De milde lever- en galblaasreiniging:
*Mix het sap van drie limoenen/citroenen met 2 eidooiers en 1 eetlepel olijfolie.
*Roer het met een houten lepel door elkaar, wij blenden het tot een romige drank.
*Drink dit in de ochtend voordat je iets eet of drinkt of ‘s avonds tenminste drie uur na een maaltijd. Een bijzonder goede stimulans voor je lever en galblaas. Zelf ervaren wij niet zoveel bij deze milde reiniging maar het is zo-wie-zo een goed drankje voor je lever en galblaas, zie hierboven in de tekst van Gerrit.

Soms drinken we dit drankje ‘s avonds voor het naar bed gaan.

Zie hier het topic met de complete beschrijving.
———–

DOE GEEN LEVER- EN GALBLAASREINIGING ALS JE ERNSTIGE BIJNIERUITPUTTING HEBT.
Doe in dat geval de milde lever- en galblaasreiniging die hier direct boven beschreven staat. En ga eerst je bijnieren versterken/helen.

Je bijnieren versterk je met het volgende:
Een natuurlijk alternatief is dierlijk bijnierextract dat vrij verkrijgbaar is (zonder doktersrecept) en relatief goedkoop. Dit extract van runderen is lichaamseigen en belast daarmee noch de bijnieren, noch de schildklier (tenzij je overdoseert) maar vult deze juist aan. Ook bevat dit extract niet alleen cortisol maar het volledige spectrum aan bijnierhormonen. Daarnaast zijn de bijnieren te ondersteunen met natrium in Keltisch zeezout, vit. C (zowel in de voeding als d.m.v. een supplement, bijv. acerolapoeder) en verzadigd vet en cholesterol uit dierlijke bron.

Terug naar ‘lever- en galblaas