Huid: dierlijke extracten

Dierlijke extracten

Aan sommige huidverzorgingsproducten worden dierlijke extracten toegevoegd. De cosmetische industrie wil ons laten geloven dat deze extracten een verjongend effect op de huid hebben. Er is echter geen bewijs dat ze ook maar iets voor onze huid kunnen doen, laat staan ons er jonger uit laten zien.

Het gaat hier om dood huidweefsel of dode vetcellen van bijvoorbeeld de thymus, teelballen, eierstokken, placenta of andere delen van koe, varken of schaap. Het is in feite dood vlees dat zodra het in aanraking komt met de huid bederft.
Het is zelfs bewezen dat de toevoeging van collageen, verkregen uit dode dieren, op geen enkele logische manier door onze huid kan worden opgenomen of de aanmaak van collageen in onze huid zou kunnen bevorderen. De enige manier waarop collageen effect zou kunnen hebben, is als het onder de epidermis laag van de huid zou worden geïnjecteerd. Vervolgens zal het lichaam het afbreken, binnen een periode van 6 maanden tot 1 jaar en zal het via het bloed als gif en afval worden afgevoerd .

Er worden verschillende soorten dierlijke ingrediënten gebruikt, de meeste zijn afkomstig van slachtafval, sommige zijn bijproducten van de bontindustrie (mink- en nertsolie), dus niet echt diervriendelijk. Daarnaast is het nog niet duidelijk of je door het gebruik van cosmetische producten waarin slachtafval van runderen verwerkt zit BSE kan oplopen.

Terug naar ‘synthetische stoffen