Huid

SYNTHETISCHE INGREDIËNTEN IN VERZORGENDE PRODUCTEN:
Lees hier over welke synthetische stoffen er allemaal zitten in je tandpasta, shampoo, deodorant etc. In principe is het zo: alles wat je op je huid smeert of anders op of in je lichaam aanbrengt moet je kunnen eten. Anders niet gebruiken. Je huid is je grootste opnameorgaan van je lichaam.
———

Bedenk dat je huid een weerspiegeling is van hoe het er binnen uit ziet. En denk dan vooral ook aan de darmen. De huid is een groot orgaan die uiteindelijk ook ingezet gaat worden om troep van binnen uit kwijt te raken. Zie hieronder over ‘acne en puistjes’ dat de spijsvertering niet gaat zoals het zou moeten gaan:

ACNE EN PUISTJES
Je moet het zo zien:

De eerste verdedigingslinie van je lichaam tegen ongewenste stoffen en micro-organismes is het maagzuur (hydrochloridezuur). Dit is ZOUTZUUR met een pH van 2 of lager! Het mag duidelijk zijn dat niets overleeft in zoutzuur, mits je er genoeg van hebt natuurlijk. En daar ligt het probleem. Veel mensen hebben te weinig maagzuur. Oorzaak: stress en de daaropvolgende bijnierverzwakking. Als ik dan in dat stuk lees dat vit. B6 en zink een grote rol spelen, dan zie je ook een link met verzwakte bijnieren en te weinig maagzuur. Er is nl. veel maagzuur voor nodig om B-vitamines als B6 en B12 opneembaar te maken en hetzelfde geldt voor belangrijke mineralen en spoorelementen als zink, maar bijv. ook ijzer, magnesium, mangaan en chroom.
Lees hier verder…….
——

Huidproblemen komen van binnen uit, zoals je hierboven kunt lezen. Maar wat ook bij kan dragen aan verbetering c.q. genezing van huidproblemen is de Wim Hof Methode. Lees hier meer….
——

ECZEEM
Is niet zo zeer een gevolg van candida want candida is een gevolg van tekort maagzuur en een verstoorde darmflora (darmdysbiose) 

*Vermijd alle suikers en matig koolhydraten, door hoge insulinespiegels worden de ontstekingsreacties van de huid erger.
*Vermijd alle transvetten en geraffineerde oliën, deze verstikken de huidcellen en maken de huid uiterst gevoelig. Gebruik kokosvet, rode palm olie, koudgeperste olijfolie, boter en andere dierlijke vetten.
*Gebruik volop gefermenteerd voedsel om de darmflora van probiotica te voorzien en gebruik een goed probiotica supplement.
*Gebruik dagelijks gefermenteerde levertraan icm boterolie van Green Pastures. Dit bevat minimaal 3 krachtige stoffen die eczeem tegen gaan: omega 3 vetzuren, vitamine A en vitamine D.
*Vermijd alle niet 100% natuurlijke huidproducten en zeker op de handen zelf. Maar denk ook aan schoonmaakmiddelen etc. Alles wat je op je huid smeert moet je ook kunnen eten.
*Zorg voor meer zuurstof in je lichaam d.m.v. H2O2 food grade en ozon. Schimmels en bacteriën kunnen niet tegen zuurstof, ze gedijen juist in een zuurstofarme omgeving. Schimmels en bacteriën zijn de opruimers van de natuur. Je hebt geen huidproblemen dankzij schimmels en bacteriën, zij zijn er juist vanwege de problemen. Schimmels gedijen bij slecht verteerd voedsel (te weinig maagzuur!) en bij lichaamsvreemde substanties zoals zware metalen, bestrijdingsmiddelen, medicatie etc. Zorg voor een goede omgeving van binnen en de schimmels en bacteriën hebben geen voedingsbodem.
*Gebruik geozoneerde olijf- en kokosolie.

Op het forum wordt deze gel, ActiMaris wondgel, aangeprezen als het gaat om eczeem. Het is volledig natuurlijk en een unieke combinatie van actieve zuurstof, een basische zuurgraad en het zoutgehalte. Hierdoor kan ActiMaris wondgel bacterie-remmend, pijn verminderend werken en kan het bovendien bijdragen tot een snelle heling.

Lees hier over de Wim Hof Methode met betrekking tot eczeem.
——–

Brandwonden zijn zeer ernstig, toch heeft iemand baat gehad bij de Wim Hof Methode. Ze genas sneller en haar huid werd weer terug goed. Lees hier haar relaas.

PAARDENMELK
Paardenmelk is heel goed inzetbaar bij huidproblemen en darmproblemen, lees hier meer.
——–

OVER ZONNE-ALLERGIE:
De zogeheten ‘zonne-allergie’ wordt veroorzaakt door vrije radicalen die de huidcellen vroegtijdig doen verouderen. Deze vrije radicalen zitten voornamelijk in bewerkte producten, met name bewerkte oliën en vetten. Denk aan maïsolie, zonnebloemolie, plantaardige ‘boter’ en de vele verborgen bronnen van plantaardige oliën en vetten, zoals: brood, koekjes, pindakaas, soep en vele, vele andere producten. Deze bevatten beschadigde zuurstofmoleculen (zonder elektron, lees dit maar eens) en ranzige vetzuren.

De zon verhoogt de lichaamstemperatuur op een manier die je lichaam al die tijd niet kon. Hierdoor begint alles weer te stromen en kan het lichaam eindelijk verder met ‘opruimwerkzaamheden’ die jarenlang stil hebben gelegen. Om die reden kunnen oude klachten weer terugkeren als een noodzakelijk onderdeel van je genezingsproces.
Mike
———-

Tijdens zijn vertaling van het boek Superfoods van David Wolfe stuitte Mike op de volgende info die hij jullie niet wil onthouden:

Wilde blauwgroene algen zijn rijk aan GLA, een essentieel omega-6 vetzuur dat vaak een verstoorde vetstofwisseling kan helpen helen (een onderliggende oorzaak van veel huidproblemen).

1.Het hoge chlorofylgehalte van de algen helpt gifstoffen die huiduitslag veroorzaken uit het bloed te zuiveren.
2.De vitaliteit van de huid is vaak gerelateerd aan de staat van de longen, nieren of lever. Als bijvoorbeeld je nieren verstopt zijn, zal je huid er waarschijnlijk levenloos uitzien, of nog erger.
3.Voor mij als voedingsdeskundige is een slechte huid een ‘rode vlag’ om de staat van de nieren, longen of lever te controleren. Wanneer deze organen overbelast zijn, kunnen gifstoffen via de huid worden uitgescheiden.
4.De moleculaire eigenschappen van wilde blauwgroene algen kunnen de lever en nieren herstellen, omdat deze de gifstoffen verwijderen.

Vraag op het forum hierover:
Mike, welke wilde blauwgroene algen raad jij dan aan?

Het gaat hier om AFA-algen, die verkocht worden onder de merknaam E3Live.
Je kunt ook denken aan meer gangbare algen als chlorella en spirulina.
Het ging mij niet alleen om info over die algen, het ging mij ook over de info over de huid als laatste uitscheidingsorgaan na de lever, nieren en longen.
Mike
———–

OVER SCHIMMEL/SCHIMMELNAGELS:
Huidklachten komen door een gebrek aan vetoplosbare vitamines, met name A en E. We eten te weinig verzadigd vet, daar komt het door. In plaats daarvan eten we zetmeel, suiker en koolhydraten en dat voedt schimmels. Ik ken een pedicure van de oude stempel en zij vertelde mij dat pedicuren vroeger kalknagels ‘uitbruisten’ met… #% waterstofperoxide!
Mike
——-

COUPEROSE:
Ik zie dat dit hetzelfde is als acnea rosacea. Dit is maagzuur dat helemaal omhoogkomt naar het gezicht. De oorzaak is te weinig maagzuur en een slechte eiwitvertering, waardoor er anaërobe fermentatieprocessen plaatsvinden die gasvorming veroorzaken en het maagzuur omhoogstuwen. Bij te weinig maagzuur blijft de maagpoort (middenrif) open staan, waardoor het maagzuur omhoog kan komen en in sommige gevallen zelfs het gezicht kan bereiken. Oorzaak van te weinig maagzuur is verzwakte bijnieren, veroorzaakt door systematische lichamelijke, geestelijke, emotionele en/of chemische overbelasting. Zie ook de recente posts over stress in de topics die over stress gaan en over artrose. (forum www.fatsforum.nl)
Mike
———

ACNE EN HORMONEN:
Een citaat uit het boek van Dr. Lee, ‘wat je dokter je niet vertelt’ over acne en hormonen.
“In de puberteit beginnen de testikels van jongens meer testosteron en DHT te produceren, terwijl de eierstokken van het meisje starten met de cyclische productie van oestrogeen en progesteron.
De hogere androgeenproductie bij jongens bevordert de karakteristieke mannelijke gezichts- en lichaamsbeharing, het dikker worden van de bakkebaarden, creëert meer spierweefsel en een zwaardere stem.
Bij meisjes onderdrukken oestrogenen de werking van androgeenreceptoren in de huid, de haarfollikels en de talgklieren. Daardoor worden de werkingen van androgenen, zoals die zich bij jongens in de puberteit voordoen, voorkomen.
Progesteron, dat door de eierstokken wordt geproduceerd, speelt ook een belangrijke rol bij het terugdringen van de groei van te veel gezichtshaar en acne bij jonge vrouwen, door het blokkeren van de omzetting van testosteron in DHT (dihydrotestosteron, de meest krachtige vorm van testosteron).
Testosteron moet direct in de huidcellen, de haarfollikel of de talgklier in DHT worden omgezet, voordat het de androgeenreceptor in deze cellen kan activeren. Deze omzetting van testosteron in DHT wordt door het enzym 5-alfa reductase uitgevoerd.
Progesteron bezet de plaats waar testosteron aan 5-alfa reductase bindt, waardoor het de binding van testosteron en de omzetting ervan in het krachtigere DHT voorkomt.”

Als je je oestrogeen spiegel laat meten laat dan ook de progesteronspiegel meten. Zoals hierboven te lezen is is progesteron een belangrijke medespeler bij acne. Het bezet de plaats van acnevorming (om het maar even simplistisch te zeggen).

Dr. Lee de schrijver zegt dat plaatselijk toegediende progesteroncreme uitstekend helpt.
Progesteroncreme in fysiologische doses heeft geen bijwerkingen dus ziet hij geen reden om die behandeling niet te proberen. Klik op de foto om te bestellen. 1 tube of 3 tubes.

——–
PIGMENTVLEKKEN:
Vrije radicalen zorgen voor deze ‘roestplekken’. Dit zijn zuurstofmoleculen die een elektron missen en nu alles oxideren op hun pad, op zoek naar een elektron van een intact zuurstofmolecuul. Het worden ook ouderdomsvlekken of ‘liver spots’ genoemd. Het is vroegtijdige veroudering en verzwakking van cellen door oxidatie door incomplete zuurstofmoleculen. De ergste vrije radicalen worden veroorzaakt door de compleet kapot verhitte plantaardige oliën en vetten, zoals bijv. maïsolie en zonnebloemolie voor het bakken en braden of in talloze bewerkte kant-en-klaar-producten. Het is oude rommel die zijn sporen heeft nagelaten. Overigens is dit ook weer weg te werken, met de juiste voeding en heel veel geloof, geduld en vertrouwen!
Mike

En dit over pigmentvlekken/ouderdomsvlekken/roestvlekken:
Je lijdt aan vroegtijdige veroudering van de huidcellen (de moedervlekjes). Deze worden veroorzaakt door AGEs, versuikering van eiwitten in het bloed die hierdoor gaan samenklonteren. Hierdoor wordt je bloed dik en stroperig en bereiken er onvoldoende voedingsstoffen via het bloed je cellen. De belangrijkste voedingsstof die er bestaat is zuurstof. We kunnen allemaal 30 minuten zonder water, vetten, eiwitten, koolhydraten, mineralen, enzymen enz., maar niemand van ons kan 30 minuten zonder zuurstof!

Hoe zit het met je consumptie van bewerkte, plantaardige kunstboter en bewerkte, plantaardige bakvetten zoals zonnebloemolie en maïsolie? Deze zijn gemaakt van vetten/oliën die ui zichzelf al zeer gevoelig zijn voor oxidatie (ranzigheid), maar daarnaast nog veel meer worden beschadigd door bewerking met hitte en andere schadelijke processen. Wat je tot je neemt als ‘voedsel’ zijn dan beschadigde zuurstofmoleculen. Deze missen een elektron, de vrouwelijke component die elektromagnetisch gezien een negatieve lading heeft. Hierdoor wordt het molecuul mannelijk met uitsluitend een proton (positieve lading) die agressief wordt en een ‘vrije radicaal’ wordt genoemd, omdat deze in een zoektocht naar het ontbrekende elektron deze ‘steelt’ van een compleet zuurstofmolecuul in je bloed, waardoor dit molecuul weer een elektron mist en op zoek gaat naar een elektron bij een ander compleet molecuul, waardoor dat molecuul weer verandert in een vrije radicaal, etc.

Het is deze kettingreactie die vroegtijdige veroudering, oftewel ‘oxidatieve stress’, veroorzaakt, iets wat ik degeneratieve oxidatie noem. Het tij is te keren door het bloed als het ware te doen overstromen met complete zuurstofmoleculen. Vitamine C wordt ook wel een ‘elektrondonor’ genoemd, m.a.w. vit. C is in staat om de ontbrekende elektronen terug te geven aan zuurstofmoleculen die dit elektron missen, zodat deze ‘vrije radicalen’ het ontbrekende elektron niet hoeven te ‘stelen’ van andere zuurstofmoleculen en zo de vorming van alsmaar meer vrije radicalen in gang zetten. Waarom is vit. C een elektrondonor? Omdat vit. C in je bloed waterstofperoxide wordt, bestaande uit 2 moleculen waterstof (H2) en 2 moleculen zuurstof (O2). H2O2 is een zeer stabiel en evenwichtig molecuul, omdat het 2 vrouwelijke componenten (H2, negatief geladen) en 2 mannelijke componenten (O2, positief geladen) bevat. Vitamine C is dus indirecte waterstofperoxide!
Mike
———

OVER BERG EN COUPEROSE:
Naar aanleiding van een vraag op het forum over berg en couperose bij kleine kinderen. Je vegetarisme heeft zeker te weten gezorgd voor voedingstekorten en zwakheden die je als moeder hebt doorgegeven. Berg is een schimmel op de hoofdhuid, couperose komt door te weinig maagzuur. De link met stress is ook al gelegd. Stress = zwakke bijnieren = te weinig maagzuur.

Je kind is hormonaal uit balans en onthoud deze stelregel: een stabiele bloedsuikerspiegel is een stabiele hormoonspiegel. Zoet fruit als bananen, mandarijnen en zoete appels voeden de berg (schimmel) en dragen niet bij aan stabiele bloedsuikerspiegel. Deze blijft alleen in evenwicht door de consumptie van verzadigde vetten en complete eiwitten van de allerbeste dierlijke bron die je maar kunt vinden. Je kunt deze voeding evt. pureren met een staafmixer, een blender of een keukenmachine. Ik raad ook absoluut orgaanvlees aan!
Mike
—–

HUIDKANKER

ZWARTE ZALF IN DE ‘STRIJD’ TEGEN KANKER:
Zwarte zalf kan ook veel betekenen in de ‘strijd’ tegen kanker. Ik ben er van overtuigd dat als je kanker hebt dat kanker een seintje van je lichaam is, ga nu eens iets doen aan je gezondheid. En dan bedoel ik dat in positieve zin, ga positief aan de gang, ga eens kijken naar je voeding, stress, straling etc…..

Wat je voeding betreft kun je hier op de site genoeg lezen, over straling is een rondje Googlen heel verhelderend en stress…. Niet alleen stress in de vorm van ‘buitenkomend’ maar ook wat je allemaal in het mondje stopt. Als dat ‘verkeerde’ voeding is is het ook stress voor je lichaam.

Lees dit artikel over de zwarte zalf van de site van wanttoknow
——–

EEN VRAAGJE OP HET FORUM OVER ZONNE-ALLERGIE:
Gister heb ik ongeveer 20 minuten in de zon gezeten en heb daarna de schaduw opgezocht. Hierna ging ik weer even in de zon zitten. Later op de dag zat mijn hele lichaam onder de rode uitslag! En het jeukte en brandde. Ook vandaag heb ik hier nog lichtjes last van soms heb ik er wel dagen last van.
Hier had ik de afgelopen 3 jaar ook last van, dus ik was gaan zoeken op internet naar iets wat er tegen kon helpen (toen was ik nog niet op alle rommel aan het letten die erin zitten) en ben ik een zonnecrème gaan gebruiken en in ene waren al me klachten weg en kon ik zonder problemen in de zon zitten! Ik moest dit wel eerst opbouwen voordat het zijn werk deed. Maar omdat hier ook rommel in zit vraag ik me wel eens af welke vitamines mij hierbij hebben geholpen. Iemand enig idee?

Antwoord van een forumlid:
Ik las een paar weken geleden op dit forum dat een Vitamine A tekort een overgevoeligheid voor Vitamine D kan veroorzaken. Het lichaam maakt onder invloed can zonlicht Vitamine D aan, maar heeft Vitamine A nodig om dit opneembaar te maken. Ik kan het nu even niet zo snel terugvinden, maar misschien is het interessant om daar naar te zoeken.

Antwoord van Mike
Als een antioxidanten-complex je ‘zonne-allergie’ opheft, dan wordt de overgevoeligheid voor zonlicht veroorzaakt door een overdaad aan vrije radicalen in de huid, die zgn. AGEs (Advanced Glycation End Products) veroorzaken. Je hebt dus beschadigde zuurstofmoleculen in je bloed en de grootste boosdoeners zijn bewerkte plantaardige oliën (maïsolie, zonnebloemolie) en vetten (margarine/halvarine).
Mike
——–

De WAPF (Weston A Price foundation) waarschuwt voor de inname van eiwitshakes. Geïsoleerde eiwitten in poedervorm zijn een regelrechte ramp voor je spijsvertering. Er is heel veel vit. A, schildklierhormoon en water uit de cellen nodig om dit te verteren. Bovendien worden overtollige eiwitten geloosd via de huid (acne, eczeem) en je produceert teveel urinezuur, waardoor je ammoniakvergiftiging van het bloed krijgt en je spieren en gewrichten verzuren (jicht).
Mike
——-

GAPS BOEK VERTALING NAAR NEDERLANDS
Het boek van Dr. Natascha Campbell-McBride, Gut and Psychology Syndrome (GAPS) is vertaald naar het Nederlands, je kunt het hier bestellen.

Meer en meer onderzoek laat zien dat een verstoorde darmwerking en daarmee een verstoord immuunsysteem aan de basis ligt van veel ziekten en klachten. Het GAPS dieet boek is dan ook interessant voor iedereen die graag meer wil weten over darmgezondheid. Het boek is speciaal interessant voor 4 groepen mensen:

1) Iedereen die te maken heeft met klachten en aandoeningen die met het functioneren van je hersenen te maken hebben, zoals:
*Autisme
*ADHD
*ADD
*Dyspraxie
*Dyslexie
*Schizofrenie (psychosen)
*Depressie
*Migraine
*Etc.

In het boek staan twee aparte hoofdstukken over epilepsie en eetstoornissen, zoals anorexia en boulimia.

2) Iedereen met klachten en ziekten die te maken hebben met een verstoord immuunsysteem, zoals:
*Eczeem
*Astma
*Allergieën en voedsel-overgevoeligheid
*Hooikoorts
*Etc.

3) Iedereen met darmklachten en darmziekten, zoals:
*Prikkelbare Darm Syndroom (spastische darm)
*Chronische diarree
*Verstoppingen (obsitaptie/constipatie)
*Ziekte van Crohn
*Colitis Ulcerosa
*Coeliakie (vooral als je niet voldoende herstelt op een glutenvrij dieet)
*Lekke darm (leaky gut)

4) Iedereen met een auto-immuunziekte of een ziekte met een sterke auto-immuuncomponent, zoals:
*Reuma: verschillende soorten, denk aan ziekte van Bechterew, syndroom van Sjögren, Reumatoïde Artritis, fibromyalgie, etc.
*Psoriasis
*Blaaspijnsyndroom
*Diabetes type 1
*Endometriose
*Ziekte van Grave
*Hashimoto’s
*Lupus
*Ziekte van Lyme (chronisch)
*Ziekte van Menière
*MS
*PANDAS
*Vitiligo
*Etc.

Lees hier meer over de vertaling van dit boek.

——
MSM – MethylSulfonylMethane
MSM en verschillende fysieke condities die hier baat bij kunnen hebben:
*reumatoïde artritis of artrose
*peesontsteking
*allergieën
*versnelt wondheling en vermindert vorming van littekenweefsel
*voor een mooie huid, betere haargroei en sneller groeiende nagels
*verhoogt onze energie

Wat is MSM?
MSM is een zwavelhoudende molecule die voorkomt in alle levende organismen. MSM bevat organisch gebonden zwavel, wat betekent dat het voor het lichaam gemakkelijk is op te nemen. Zwavel behoort, samen met calcium, magnesium, kalium, natrium, en fosfor tot de macromineralen. Ons lichaam heeft deze macromineralen dagelijks in grote hoeveelheden nodig. Desondanks is zwavel nog één van de meest onderschatte mineralen!

Hoe werkt MSM?
Zwavel is nodig voor een groot aantal lichaamsfuncties. Zo speelt zwavel een belangrijke rol in de omzetting van enzymen, aminozuren, hormonen en eiwitten. MSM is de biologisch goed beschikbare vorm van zwavel.
MSM is bijvoorbeeld het belangrijkste component van het eiwit collageen, welke verantwoordelijk is voor ons bindweefsel (stevige huid) en kraakbeen.
MSM komt ook in voedsel voor, maar helaas niet meer in significante hoeveelheden en daarbij gaat MSM bij het kookproces grotendeels verloren.
Veel mensen blijken dan ook ongemerkt deficiënt te zijn.
Naarmate de leeftijd stijgt, gaat de hoeveelheid MSM en zwavel in het lichaam achteruit. De vele lichaamsprocessen waarbij zwavel betrokken is, functioneren dan minder goed, wat op den duur allerlei degeneratieverschijnselen tot gevolg heeft.
Het lichaam wil zichzelf altijd helen wanneer het de juiste voedingsstoffen tot zijn beschikking heeft.

MSM en allergieën
Een allergie is de reactie van je lichaam op een bepaalde stof. Reacties en problemen als opgezwollen ogen, niezen en snotteren zijn het gevolg. Wanneer je MSM inneemt worden je cellen beter doordringbaar, waardoor je lichaam snel alle irriterende stoffen uit je systeem kan spoelen. Als we een tekort aan MSM hebben wordt de celwand stijf en hard en hierdoor kunnen de vloeistoffen niet gemakkelijk ‘verschoond’ worden. MSM maakt de celwand dus zachter waardoor vrije radicalen en vreemde eiwitten uit onze cellen kunnen worden gespoeld.
Wanneer voldoende MSM wordt ingenomen worden onze cellen continue schoongespoeld en dit heeft een gunstig effect op tal van allergieën.

MSM en spierherstel
Vele sporters hebben de ervaring dat MSM hun flexibiliteit en uithoudingsvermogen vergroot en de spieren sneller herstellen.
Ook dit komt weer omdat MSM op celniveau zorgt voor de snelle afvoer van afvalstoffen en ontstekingen in het spierweefsel wegneemt.
Ook remt MSM spierkramp en stimuleert het de bloedsomloop.

MSM en ontstekingen
MSM is een natuurlijke pijnstiller en ontstekingsremmer.

MSM en rimpels
Wanneer het lichaam oude lichaamscellen vervangt terwijl er een tekort aan MSM is, zijn ook de nieuwe cellen hard en stijf, wat bijdraagt aan rimpelvorming. Door MSM als supplement te gebruiken worden onze lichaamscellen gezonde, elastische cellen en kunnen met de tijd rimpels vervagen.

MSM en schoonheid
MSM wordt ook wel eens het schoonheidsmineraal genoemd. MSM zorgt ervoor dat onze nagels sneller en sterker groeien en voor een zachte, veerkrachtige huid.

MSM en haargroei
Zwavel zorgt voor een betere haargroei. Wanneer u dagelijks MSM gebruikt zullen u haren sneller gaan groeien. Ook krijgt u sterker haar van MSM poeder.

MSM en detox
MSM zorgt voor een snelle uitscheiding van gifstoffen en afvalstoffen op cellulair niveau en is hierdoor een subtiele, doch onmisbare factor tijdens het detoxen of ontgiften.
——

Maak je eigen gezichtsmasker

Geleend uit de nieuwsbrief van www.vitavie.nl

Maak je eigen gezichtsmasker met 3 ingrediënten:

* 1 eetlepel kokosolie
* 2 theelepels rauwe honing
* ½ theelepel citroensap

Kokosolie is van nature rijk aan antioxidanten en gezonde vetzuren, als caprinezuur, caprylzuur, myristinezuur en laurinezuur. Kokosolie draagt bij aan een gezonde huid, breekt dode huidcellen af, kan worden gebruikt bij acne en hydrateert de huid. Door de kleine moleculaire structuur dringt kokosolie eenvoudig de huid binnen, waardoor het de huid helpt te verzachten. Honing hydrateert de huidcellen, heeft antiseptische eigenschappen, bestrijdt onregelmatigheden en vervaagt littekens. Citroensap werkt als ‘samentrekker’, laat grote poriën doen krimpen en bezit antibacteriële eigenschappen.

Gebruiksaanwijzing:

1. Meng de ingrediënten zorgvuldig in een kom
2. Breng een dikke laag van het mengsel aan op je schone gezicht 
3. Laat het mengsel gedurende 10 minuten intrekken
4. Spoel het gezicht  af met koud water en dep droog