Hart en vaten

Bij hart- en vaatziekten is er vaak een groot tekort aan zuurstof. Middels de ‘Wim Hof Methode’ kun je dit zuurstoftekort aanpakken door de ademhalingsmethode van Wim Hof. Meer zuurstof betekent meer transport van voedingstoffen naar de cellen en afvoer van afvalstoffen. Bovendien zorgt het voor een betere bloeddoorstroming.
Door de koudetraining van Wim Hof te gaan doen geef je je cardiovasculaire systeem een work-out van heb-ik-jou-daar.
Doe dit niet op eigen houtje, maar schrijf je in voor een cursus gegeven door een Wim Hof instructeur.
Lees hier meer over de Wim Hof Methode.
——

Pas je leefstijl aan, hoe je dit doet lees je hier…..
——

Over orgaandonatie worden we eenzijdig ingelicht, het is naastenliefde als je je laat registreren als orgaandonor. Maar wat ons niet verteld wordt is dat de orgaandonor nog leeft op het moment dat organen bij hem/haar worden weggenomen voor donatie. Bovendien wordt die donor vaak niet verdoofd en beleeft-ie alles wat er met hem gebeurt totdat het hart wordt uitgenomen.

Horrorverhalen….. helaas de bittere waarheid, lees de feiten.

———
Medicinale cannabis/wietolie en de bloeddruk (hoog of laag)
Medicinaal gebruik van cannabis heeft verlichting gegeven bij de volgende ziektebeelden en lichamelijke ongemakken: Anorexia nervosa, ADHD, astma, autisme, ziekte van Crohn, chronische pijn, depressie, posttraumatische stress, obsessief-compulsief syndroom (smetvrees etc.), angstaanvallen, epilepsie, glaucoom, gebrek aan eetlust, impotentie, hoge bloeddruk, overspannenheid, migraine, multiple sclerose, reuma, schizofrenie slapeloosheid, spierspasmen, stress, Tourette syndroom, kanker, borderline, tabaksverslaving, en als anti-emeticum ter bestrijding van misselijkheid na bestraling en/ of gebruik van medicijnen.  Lees hier verder…..
——

Acuut hartfalen (maar ook hersendood) wordt veroorzaakt door een blokkade van een cruciale voedingsader a.g.v. glycatie (versuikering) van eiwitten in het bloed die aan elkaar gaan plakken en een bloedprop vormen. Het verschijnsel mag dan acuut en plotseling zijn, de prop was zich dan al geruime tijd aan het vormen. Om die reden worden deze proppen Advanced Glycation End Products (AGE) genoemd: vergevorderde eindproducten van versuikering. Glucose is dus de boosdoener, niet verzadigd vet en cholesterol!
Mike
———

Onderzoekers die naast Weston Price onderzoek hebben gedaan naar cholesterol en verzadigd vet met betrekking tot hart- en vaatziekte.

George Mann, iemand die de bestaande theorieën over verzadigd vet en cholesterol ernstig in twijfel trok, besloot de Masai in Tanzania te onderzoeken op de gezondheid van hun hart en bloedvaten. De Masai voeden zich met melk, vlees en bloed en zouden dus volgens de huidige ‘wetenschap’ stijf moeten staan van de hart- en vaatziekte. Het tegendeel was waar: men had een bloedbeeld waar menige westerling jaloers op zou zijn!

De Nederlander Remko Kuipers leefde een tijd onder een natuurvolk in Tanzania en deed daar o.a. bloedonderzoek. Hij is van mening dat hedendaagse voedingsdeskundigen hun excuus moeten aanbieden aan het Nederlandse volk vanwege het verstrekken van volkomen verkeerd voedingsadvies en dat nu eindelijk maar eens onze consumptie van koolhydraten tegen het licht moeten worden gehouden i.p.v. altijd weer die eenzijdige focus op verzadigde vetten en cholesterol.
Mike
——-

Hirudo therapie helpt bij veel klachten/kwalen
Hirudo therapie werkt met behulp van bloedzuigers en is inzetbaar voor de volgende klachten/kwalen:
*rugpijn (o.a. pijn met of zonder uitstraling, hernia, slijtage, fibromyalgie)
*hoofdpijn (o.a. migraine, whiplash, meniere, spannings- en clusterhoofdpijn)
*RSI (CANS) (o.a. pijn in de nek, schouder, arm of hand)
*reuma (alle vormen van gewrichtsontstekingen)
*sportblessures ( o.a. golf-, tennisarm, voetbalknie, rugblessures)
*hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, hartinfarcten
*preventieve behandeling
*MS
*Ziekten van de wervelkolom
Lees hier verder……
——-

OVER HARTKLOPPINGEN EN DE SCHILDKLIER:
Gisteravond kwam ik (Mike) in het afsluitende vragenrondje in Eindhoven (lezing) tot het volgende inzicht:

Kokosolie stimuleert de schildklier. Hoe dit precies biochemisch in z’n werk gaat weet ik niet, maar het stimuleert de schildklier. De schildklier gaat zich hierdoor ontgiften en schopt foute halogeenelementen eruit als chloor, bromide en fluoride. Deze komen tijdelijk in het bloed terecht om ontgift te worden door de lever en de nieren, je centrale ontgiftingsorganen. Deze tijdelijke bloedvergiftiging met zware metalen is een enorme belasting (stress!) voor je bijnieren, waardoor deze alarm slaan en je hartkloppingen krijgt.

Het is exact dezelfde reactie als die sommige mensen vertonen op suppletie met jodium! Vervolgens krijgt de jodium de schuld en heb je een ‘jodiumallergie’. Binnenkort zullen er alternatieve therapeuten je wijsmaken dat je een ‘kokosallergie’ hebt. In werkelijkheid zijn het extreem helende voedingsstoffen die een heftige ontgifting van foute halogeenelementen teweegbrengen. De truc is niet om kokosolie en/of jodium te vermijden, maar de dosering binnen de perken te houden, zodat de ontgifting minder heftig verloopt.
Mike
——-

Er zijn niet voor niets zoveel schildklierproblemen onder Nederlanders. Struma, een opgezette schildklier, steekt opnieuw de kop op. En wat bieden de ‘experts’ als oplossing? Gejodeerd tafelzout en…brood! Wordt het nu duidelijk waarom de meest voorkomende kankersoorten in Nederland hormonaal van aard zijn? Kanker, diabetes, hart- en vaatziekte en alle andere moderne welvaart-ziektes zijn niets meer dan het gevolg van structurele ondervoeding en uitdroging, waarbij de cellen simpelweg niet de voeding krijgen die ze nodig hebben. Dit leidt tot een algemene verzwakking van het immuunsysteem en, uiteindelijk, het in elkaar storten ervan. Dat laatste noemen we kanker, maar ondervoeding en uitdroging vormen de basis voor alle zogeheten ‘auto-immuunziektes’.
Mike
Komt uit dit schrijven van Mike.
———

Interessant om te lezen dat het metabool syndroom de vaten aantast. Dit is prediabetes, oftewel: een te hoge bloedsuikerspiegel. Dit betekent dat verzadigd vet en cholesterol werkelijk NIETS te maken hebben met aantasting van de vaatwanden en koolhydraten, zetmeel en suiker des te meer.

Tot zover de feiten. Nu de fictie. Een hoge inname van vezels wordt gezien als ‘langzame koolhydraten’. Deze zouden geleidelijker afgegeven worden aan het bloed, waardoor er geen glucosepieken ontstaan en dus het metabool syndroom wordt tegengegaan. Telkens weer zien we de stelling terug dat de mens glucose als energiebron zou moeten gebruiken en geen woord over (verzadigd) vet als brandstof. De keus is tussen ‘langzame’ glucose of snelle.

Plantenvezels zijn onverteerbaar, daarom doet het lichaam er zo lang over om ze te verwerken. Ongetwijfeld vindt er dan een langzamere afgifte van glucose aan het bloed plaats, maar tegelijkertijd ben je je darmen aan het overbelasten. Forumlid Wim mailde me laatst dit boek toe. Ik heb het zelf niet gelezen, maar het lijkt me een aanrader!
Mike
——-

Dierlijk vet en cholesterol zijn niet de oorzaak van hartaandoeningen. De ware verantwoordelijken zijn een aantal factoren die onafscheidelijk verbonden zijn met de moderne voeding.
* Overvloedige consumptie van plantaardige oliën en gehydrogeniseerde vetten,
* Overvloedige consumptie van geraffineerde koolhydraten zoals suiker en meel,
* Mineralen tekorten, vooral van het beschermende magnesium en jodium,
* Vitaminetekorten, vooral vitamine C dat nodig is voor de stevige vaatwanden,
* Te weinig antioxidanten, selenium en vitamine E, onze bescherming tegen vrije radicalen,
*Het verdwijnen van de antibacteriële vetten uit ons eten: dierlijk vet en tropische olie.

Je kunt je druk maken over hartaandoeningen, terwijl je in deze tijd je er ook tegen kunt wapenen, en voorkomen door op de juiste manier voor wat voor jou geschikt is te eten. Neem daarbij Sole, Levertraan en Boterolie, en H202, en orgaanvlees. Verder wees, ben en doe, en kijk niet teveel om, maar leer van het verleden. In deze moderne tijd kun je zelf nu veel uitzoeken en toepassen.
——-

HARTZIEKTEN EN VITAMINE C:
Er is afdoende bewijs voor het verband tussen hartziekten en een gebrek aan vitamine C. Omdat cavia’s een van de weinige diersoorten zijn waarbij scorbuut (scheurbuik: het gevolg van een vitamine C tekort) teweeg gebracht kan worden, voerde de Canadese arts dr. C.G. Willis in 1957 met deze dieren experimenten uit en zette ze op een dieet zonder vitamine C. Het gevolg was zonder uitzondering dat ze stierven als gevolg van scorbuut. Als de cavia’s een dermate kleine hoeveelheid vitamine C kregen, die in verhouding staat tot wat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor vitamine C voor mensen is, ontwikkelden de dieren aderverkalking. Het ging hun pas goed, zonder enige aderverkalking, toen ze een hoeveelheid kregen die voor de mens neer komt op 3-5 gram per dag.
Dieren, die bijna allemaal in staat zijn vitamine C te vervaardigen, blijken niet te lijden aan aderverkalking en kennen, op een uitzondering na, geen hartaanvallen.
Dr. Rath schreef dat hart- en vaatziekten een voorstadium zijn van scorbuut. 

Feiten en fabels over cholesterol’ van Dr. Uffe Ravnskov.
Ravnskov doet een boekje open over de mythes rondom cholesterol en verzadigde vetten. Die worden in de reguliere wereld enorm gedemoniseerd terwijl ze zo belangrijk zijn voor lichaam en geest.
Dit boek is uniek: het is een samenstelling van drie eerdere boeken van Ravnskov. Speciaal voor Succesboeken door hemzelf samengesteld en vertaald door Mike Donkers.
Klik op het boek om te bestellen.