Dystrofie

Diabetes is suikerziekte, waaruit je al kunt opmaken dat suiker ziekmakend is. Diabetes wordt veroorzaakt door een te hoog glucosegehalte in het bloed. Dit maakt het bloed dik en stroperig, o.a. door glycatie (versuikering) van eiwitten in het bloed die eiwitplakkaten kunnen vormen, waardoor zelfs complete aders verstopt kunnen raken. Ziedaar je aderverkalking, aderplaque en zelfs acute hart- en herseninfarcten, die dus NIET worden veroorzaakt door verzadigd vet en cholesterol.

Je voelt waarschijnlijk al aan dat dit allemaal niet bevorderlijk is voor een soepele en effectieve doorstroming van het bloed. De extremiteiten (handen en voeten) zijn de plekken waar naar toe het bloed de langste weg moet afleggen. De kans is dan het grootst dat er onvoldoende bloed de extremiteiten bereikt en daarmee dus ook onvoldoende lichaamswarmte en voedingsstoffen.

Dit verklaart waarom zoveel mensen koude handen en/of voeten hebben. Ook kunnen de handen en/of voeten een zeer bleke kleur hebben, een teken dat er onvoldoende bloed naartoe stroomt. Nog niet zo lang geleden hebben we hier gehad over dystrofie (zie hieronder). Dit betekent letterlijk: slechte voeding. Bij diabeten kan dit zelfs leiden tot voetgangreen, een vorm van atrofie (afsterven door gebrek aan voeding). Het heeft dus te maken met de aanvoer (via het bloed) van voedingsstoffen naar de extremiteiten.

Een van de belangrijkste voedingsstoffen is zuurstof. Gebrekkige zuurstoftoevoer schept een anaëroob milieu waar schimmels en bepaalde bacteriën zich prettig voelen. Deze zullen zich vervolgens tegoed doen aan de overtollige glucose en gif- en afvalstoffen in het vervuilde bloed in de extremiteiten en in aantal groeien. Dit kan leiden tot regelrechte kolonisatie van deze locaties. Het lichaam heeft dan nog maar 1 mechanisme achter de hand dat ook te maken heeft met doorstroming en dat is lymfevloeistof. Deze verzamelt zich rondom de geïnfecteerde locaties en is gevuld met witte bloedlichaampjes, waaronder zeer krachtige macrofagen die hun uiterste best zullen doen de balans weer te herstellen.

Zo zie je maar weer dat het lichaam precies weet wat het doet en hoe onverstandig het vaak is om in dit soort processen te willen ingrijpen door ze te verstoren of te onderdrukken.
Mike
——–

Wim Hof Methode
Een therapie die je niets kost maar veel kan betekenen voor je gehele lichaam is de ‘Wim Hof Methode’. Je kunt het in je eigen tempo en huis doen.
De methode bestaat uit 3 pijlers: ademhalingen, koude training en mindset. Ga het gewoon doen en kijk wat het voor je betekenen kan. Wat heb je te verliezen.
lees hier meer…..
——

Hier iets uit wiki over posttraumatische dystrofie. Opvallend is dat dit de handen of voeten betreft. In een andere  uit een andere topic schrijf ik over hielspoor:

Het heeft ook te maken met gebrekkige doorstroming van het bloed naar de extremiteiten (handen en voeten), veroorzaakt door dik, stroperig en vervuild bloed? Oorzaak: koolhydraten/zetmeel/suiker en bewerkte plantaardige oliën/vetten.

Vervolgens komt Asaya vandaag met de volgende post uit weer een andere topic. Twee interessant citaten

Daarbij blijkt vette voeding ook effectief te zijn wanneer het lichaam al schade heeft opgelopen, zodat deze behandeling mogelijk ook kan worden toegepast bij patiënten na een ongeval. Het onderzoek zorgt voor een geheel nieuwe kijk op voeding rondom operaties en andere heftige ontstekingen.

Bij gezonde vrijwilligers bleek vetrijke voeding een ontstekingsreactie sterk af te remmen. Momenteel worden er studies opgezet die aan moeten tonen of vette voeding bescherming biedt aan patiënten die een zware operatie ondergaan.

Interessant hoe verschillende posts over verschillende topics soms in elkaar kunnen grijpen. Dystrofie lijkt dus een ontstekingsreactie te zijn, veroorzaakt door gebrekkige doorstroming naar de extremiteiten, als gevolg van te vetarme voeding (die daardoor onvoldoende bescherming biedt tegen ontstekingen). Vetarme voeding betekent automatisch koolhydraatrijke voeding. Opnieuw een pleidooi voor meer vetten en minder koolhydraten!
Mike
——-

Hirudo therapie helpt bij veel klachten/kwalen

Hirudo therapie werkt met behulp van bloedzuigers en is inzetbaar voor de volgende klachten/kwalen:
*rugpijn (o.a. pijn met of zonder uitstraling, hernia, slijtage, fibromyalgie)
*hoofdpijn (o.a. migraine, whiplash, meniere, spannings- en clusterhoofdpijn)
*RSI (CANS) (o.a. pijn in de nek, schouder, arm of hand)
*reuma (alle vormen van gewrichtsontstekingen)
*sportblessures ( o.a. golf-, tennisarm, voetbalknie, rugblessures)
*hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, hartinfarcten
*preventieve behandeling
*MS
*Ziekten van de wervelkolom
Lees hier verder……