Cholesterol

Denk hier maar eens over na, als je statines voorgeschreven krijgt: 

Als je anderen wilt overtuigen van de waanzin van statines gebruik dan het volgende argument: de bijsluiters van statines vermelden allemaal spierafbraak als voornaamste bijwerking – en het hart is een spier!Mike

En deze:
Insuline en glucose slopen de vaatwanden. Oorzaak: hoge inname suiker, zetmeel en koolhydraten (en dus automatisch een lage inname van dierlijke vetten). Bovendien BESCHERMT cholesterol de vaatwanden tegen barsten of breuken! EET dus je cholesterol!
Mike
———

DE CHOLESTEROL MYTHE  

Een stuk dat afrekent met de mythes over cholesterol en verzadigd vet.

“Vandaag de dag weten we dat vetvrij eten niet gezond is! Het is dus belangrijk om voldoende gezonde vetten aan je voeding toe te voegen.
Stomen van voedsel is gezonder dan koken…dat lijkt me logisch, maar vergeet niet om aan die heerlijk knapperig gestoomde groenten wat gezonde vetten toe te voegen!
Een beetje vet zal de lycopeen uit tomaten, de carotenen uit je wortels, de luteine uit de spinazie en de broodnodige voedingsstoffen uit nog minstens 600 andere nutriënten beter doen opnemen.

Dus…niet vetvrij, maar gezonde vetten eten!

Vetarme diëten worden in een publicatie van “The Lancet (3-2-92)” gekoppeld met psychologische problemen, depressies, geweld en zelfmoord.
In 1998 stelde wetenschapper D. Kritchevsky dat vetarme diëten hart- en vaatziekten niet verminderden. Een universitaire studie toonde, tegen alle verwachtingen in, aan dat indien mensen op een vetarm dieet worden gezet (slechts 19% van de calorieën uit vetten) hun HDL cholesterol daalt. Als ze daarna op een vetrijk dieet (50% van de calorieën) werden gezet, steeg hun HDL cholesterol terug. (State University New York, journal of the American College of Nutrition 2004)”.   Lees hier verder…..
——–
Luister hier naar een radio uitzending met Mike over cholesterol.
——–

Onderzoekers die naast Weston Price onderzoek hebben gedaan naar cholesterol en verzadigd vet met betrekking tot hart- en vaatziekte.

George Mann, iemand die de bestaande theorieën over verzadigd vet en cholesterol ernstig in twijfel trok, besloot de Masai in Tanzania te onderzoeken op de gezondheid van hun hart en bloedvaten. De Masai voeden zich met melk, vlees en bloed en zouden dus volgens de huidige ‘wetenschap’ stijf moeten staan van de hart- en vaatziekte. Het tegendeel was waar: men had een bloedbeeld waar menige westerling jaloers op zou zijn!

De Nederlander Remko Kuipers leefde een tijd onder een natuurvolk in Tanzania en deed daar o.a. bloedonderzoek. Hij is van mening dat hedendaagse voedingsdeskundigen hun excuus moeten aanbieden aan het Nederlandse volk vanwege het verstrekken van volkomen verkeerd voedingsadvies en dat nu eindelijk maar eens onze consumptie van koolhydraten tegen het licht moeten worden gehouden i.p.v. altijd weer die eenzijdige focus op verzadigde vetten en cholesterol.
Mike
——–
Top 10 van natuurlijke bloedverdunners. (Engelstalig)
——–

OVER STATINES:
Ranzige en (deels) geharde vetten en een te hoge insulinespiegel door veel koolhydraten veroorzaken ontstekingsreacties in de vaten. Cholesterol komt dan om de nodige reparaties uit te voeren, vandaar de verhoogde cholesterol. Statines zullen de boel dus alleen maar verergeren, ALS ze al werken. In de meeste gevallen zijn de bijwerkingen van de statines nog veel erger dan de kwaal. Cholesterol op zich is niet slecht, het is wel een aanwijzing dat er iets mis is met je bloedvaten!
Het is dus zaak om de kwaliteit van je vaten te verbeteren, allereerst door alle bewerkte producten en koolhydraten uit je dieet te schrappen. Realiseer je daarbij dat het gaat om ALLE gefabriceerde voedingsproducten, want ranzige plantaardige vetten en suikers zitten werkelijk overal in. Denk aan gebak, koekjes, snoep, frisdrank, chips, brood, noem maar op. Daarnaast zou ik hoge doses vitamine C (ascorbinezuur) gaan gebruiken om de flexibiliteit van de vaatwanden te verbeteren. (Met dank aan Bastiaan, forum Weston Price).
———

GOED OF SLECHT CHOLESTEROL:
Er is geen ‘goede’ of ‘slechte’ cholesterol, dat is een grote mythe. Er is alleen maar…cholesterol. Het is precies hetzelfde spul, alleen de omvang van het molecuul varieert. Cholesterol is nl. zo belangrijk voor het lichaam dat het naar alle uithoeken van het lichaam te vervoeren moet zijn, dus ook door de haarvaten. En dus heb je cholesterolmoleculen van verschillende grootte. Dit hoort zo en daar is niets ‘goed’ of ‘slecht’ aan! Als de aderwanden bedekt zijn met cholesterol is dat eveneens om een goede reden, nl. cholesterol doet dienst als ‘stopverf’ om levensbedreigende scheuren in de aderwanden te voorkomen.

Er wordt geen cholesterol gemaakt van suiker. Wat suiker doet is plakken aan eiwitten in het bloed (glycatie, versuikering), waardoor er aan elkaar geplakte eiwitverbindingen ontstaan (plak, bloedklonters). In een vergevorderd stadium worden deze AGE genoemd, Advanced Glycation End Products, vergevorde versuikeringseindproducten. Bij Alzheimerpatiënten zie je dat complete hersendelen bedekt zijn met eiwitplakkaten.

Dit heeft allemaal niets te maken met cholesterol. Cholesterol is de brandweerman die komt blussen, de brand wordt veroorzaakt door suiker, zetmeel, koolhydraten en bewerkte oliën/vetten. Lees dit artikel maar eens.
Mike
——-

Een goed boek over cholesterol:

Feiten en fabels over cholesterol’ van Dr. Uffe Ravnskov.
Ravnskov doet een boekje open over de mythes rondom cholesterol en verzadigde vetten. Die worden in de reguliere wereld enorm gedemoniseerd terwijl ze zo belangrijk zijn voor lichaam en geest. Dit boek is uniek: het is een samenstelling van drie eerdere boeken van Ravnskov. Speciaal voor Succesboeken door hemzelf samengesteld en vertaald door Mike Donkers.
Klik op het boek om te bestellen.