Botontkalking

Stelling: MELK IS VOOR BABY’S EN JONGE DIEREN:
Hoezo is melk voor baby’s en jonge dieren? Let wel, we hebben het hier over RAUWE MELK!
En daarmee komen we op de volgende stelling:
Nederland is het land met de grootste zuivelconsumptie, maar ook het land met het hoogste percentage botontkalking. Zuivel schijnt juist calcium aan je botten te onttrekken.

Maar lees dan dit eens:
Pasteurisatie vernietigt alle enzymen die van nature in rauwe melk zitten, waaronder het enzym fosfatase dat verantwoordelijk is voor de opname van calcium. In zijn rauwe staat is melk juist een uitstekende bron van calcium, in zijn gepasteuriseerde vorm kloppen al die studies. Wanneer calcium niet wordt opgenomen blijft het in te grote hoeveelheden in het bloed achter en zal het lichaam dit gaan deponeren in organen, spieren, weefsel en bot. Het lichaam zal dan uit zijn eigen botstructuur gaan lenen om alsnog aan bruikbare calcium te komen. Gevolg: botontkalking (osteoporose). Dit probleem heb je NIET met rauwe melk, integendeel zelfs!

Tot zover de feiten en fabels over melk en zuivel.
——

VOORDELEN VAN GELATINE
Echte gelatine is geen agar agar en ook geen knalgroene jello. Echte gelatine wordt onttrokken uit dierlijk collageen, dat je bijvoorbeeld vindt in botten, weefsels en kraakbeen. Lees hier verder.

BLOEDSUIKERSCHOMMELINGEN
Door bloedsuikerschommelingen wordt er systematisch calcium en fosfor aan de botten onttrokken. Dit lenen van het lichaam van zijn eigen mineralen voorraad in de skeletstructuur veroorzaakt schade aan alle bot- en hoornachtige structuren in het lichaam en zorgt dus voor botontkalking, tandbederf, slechte nagels en haaruitval. En wat te denken van het hoornvlies van het oog? Dus ja, een stabiele bloedsuikerspiegel is alles!
Mike
———-

VERHOUDING VITAMINE A TOT D:
Om aan te geven hoe belangrijk de vetoplosbare vitamines A en D zijn in de juiste verhouding is het van belang dat je beseft dat de twee belangrijkste mineralen voor je complete skeletstructuur (het raamwerk dat je hele lichaam bij elkaar houdt) het basische calcium en het zuurvormende fosfor zijn. In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, bouwt calcium geen botten maar breekt deze af en is het de bouwstof fosfor die zorgt voor botvorming. Het leven bestaat voortdurend uit opbouw en afbraak en het is dus van belang dat je beschikt over een evenwichtige calcium-fosforbalans, waarbij zuren (bouwstoffen) even belangrijk zijn als basen (afbraakstoffen). Verder moet je weten dat vitamine D (calciferol, de naam zegt het al) nodig is voor de opname van calcium en vit. A nodig is voor de opname van fosfor. Als de calcium-fosforbalans is verstoord, zal het lichaam calcium of fosfor gaan lenen van zijn eigen skeletstructuur. Dit gaat ten koste van de kracht en vitaliteit van je botten, haar, nagels en gebit. Een goede balans tussen vitamine A en D in een verhouding van 10:1 (aanwezig in gefermenteerde levertraan) betekent dus ook een goede calcium-fosforbalans.
Mike
——–

Een reactie van een vrouw die osteoporose om wist te draaien door goede voeding: Aan de positieve kant een brief van een vrouw met beginnende osteoporose (botontkalking) die in 2 jaar tijd haar botten wist te remineraliseren op basis van slechts 1 voedingsmiddel: rauwe melk!
Mike
——-

Vitamine A is een familie van vetoplosbare stoffen die een belangrijke rol speelt bij zicht, botvorming, voortplanting, celdeling, een goede embryonale groei en celsplitsing. Vitamine A is van belang voor gezonde botten en samen met vitamine D stimuleert en reguleert hij botgroei. Vitamine A verlaagt het calciumgehalte in het bloed. Dit is een indicatie dat vitamine A het lichaam ondersteunt bij de opname van calcium. Vitamine A vergroot groeifactoren, waardoor het bot en gebit worden aangespoord om te groeien en zichzelf te herstellen. Lever is een zeer goede bron van vitamine A.

Nog meer bronnen van vetoplosbare vitamines zijn beenmerg, hersenen, nieren en hormoonklieren.

Beenmerg is een belangrijk geheim voor het ongedaan maken van tandbederf. Beenmerg voegt een belangrijke factor toe die helpt tandbeen te remineraliseren en biedt, in combinatie met een gezond voedingspatroon, een bepaalde mate van bescherming tegen tandbederf. In het beenmerg bevinden zich vele belangrijke botvormende cellen, die het lichaam kunnen helpen verjongen en botvorming bevorderen. Beenmerg kan rauw of gekookt gegeten worden. Het kan puur, op geroosterd brood of in soepen gegeten worden.
——

Vandaag de dag is osteoporose een veel voorkomende aandoening. Mensen met osteoporose hebben een lage botdichtheid, ofwel het lichaam is onvoldoende in staat om voldoende bot aan te maken. Aangezien bot uit calcium bestaat, is de gangbare visie dat mensen met osteoporose extra calcium tot zich moeten nemen. Het tegendeel is echter waar. Calcium bevordert juist botafbraak, omdat het keihard is en niet flexibel en dus de botten broos maakt.
Beter is het om kiezelzuur tot je te nemen. Het lichaam transmuteert dan het kiezelzuur tot een bruikbare variant van calcium.
Mike
——

OSTEOPOROSE EN MAGNESIUM:
Over Deaf Smith County, Texas en de terecht beroemde inwoners wiens tanden weigerden toe te geven aan verval, citeerde Rodale de waarnemingen van Dr. Lewis Barnett, gepresenteerd in een document voor de Texas Medical Association in Dalles in 1952. Dr. Barnett, een orthopedische chirurg, merkte bij deze bewoners de lage incidentie van tandbederf en de snelle genezing van gebroken botten op. Hij gaf dit als reden: “Het lokale water en voedsel hebben een erg hoog magnesium- en jodiumgehalte en onlangs hebben we aangetoond dat alle essentiële mineralen en spoorelementen aanwezig zijn in het water en het gekweekte voedsel in dat gebied.”  Verder zag Dr. Barnett dat het magnesiumgehalte in de botten van de gemiddelde inwoner van Deaf Smith County tot vijf keer hoger was dan van een inwoner in Dallas terwijl de concentraties van calcium en fosfor bij beide groepen ongeveer hetzelfde was. Zijn observaties leidde hem tot de volgende stelling: “Een van de belangrijkste aspecten van de ziekte osteoporose is bijna volledig over het hoofd gezien; de rol van magnesium.”