Boekenlijst

Klik op de afbeelding van het boek om het te bestellen.

Voeding en fysieke degeneratie – Weston Price

Deze zeer gerespecteerde tandarts en tandheelkundig wetenschapper koos ervoor zich te richten op gezonde mensen: wat was hún geheim? Op zijn zoektocht reisde dr. Price naar honderden steden in 14 landen.
Hij bezocht enkele van de meest afgelegen gebieden ter wereld.
Hij zag perfecte tandbogen, weinig of geen tandbederf, een hoge weerstand tegen tuberculose en een perfecte gezondheid bij mensen die hun inheemse voeding aten.
Dr. Price kwam erachter dat bij deze mensen, als zij in aanraking kwamen met modern voedsel als witmeel, geraffineerde plantaardige oliën en voedsel uit blik, zich al snel ernstige vormen van verval voordeden: cariës, misvormde kaakstructuren, scheve tanden en kiezen, artritis en een lage weerstand tegen tuberculose.

Voeding en fysieke degeneratie – Weston Price

Deze zeer gerespecteerde tandarts en tandheelkundig wetenschapper koos ervoor zich te richten op gezonde mensen: wat was hún geheim? Op zijn zoektocht reisde dr. Price naar honderden steden in 14 landen.
Hij bezocht enkele van de meest afgelegen gebieden ter wereld.
Hij zag perfecte tandbogen, weinig of geen tandbederf, een hoge weerstand tegen tuberculose en een perfecte gezondheid bij mensen die hun inheemse voeding aten.
Dr. Price kwam erachter dat bij deze mensen, als zij in aanraking kwamen met modern voedsel als witmeel, geraffineerde plantaardige oliën en voedsel uit blik, zich al snel ernstige vormen van verval voordeden: cariës, misvormde kaakstructuren, scheve tanden en kiezen, artritis en een lage weerstand tegen tuberculose.

‘Ontsuiker je brein’ – Mike Dow

Suiker maakt serotonine vrij in de hersenen, een hormoon dat ervoor zorgt dat je je goed voelt maar ook wilt blijven eten.
Recente studies hebben uitgewezen dat suiker in feite je hersenen doet krimpen, met als gevolg een kleinere hippocampus en veel andere problemen zoals geheugenverlies, depressie, overgewicht en meer. Na verloop van tijd raken we verslaafd aan het eten dat onze hersenen doet krimpen, zodat een vicieuze cirkel ontstaat.
Ontsuiker je brein is gebaseerd op een 28-dagen-, keto-geïnspireerd mediterraans voedingsplan dat je in staat stelt om te profiteren van de langdurige voordelen van een langzame ontgifting: het voegt gezonde voeding en activiteiten toe voordat je suiker en slechte vetten weglaat. Met Ontsuiker je brein heb je een formule in handen die je helpt bij je gezondheid, hersengroei én slanke lijn!

Omarm jezelf’ van Kelly Brogan

Een aantal jaren geleden deed dr. Kelly Brogan. Ze zei: “Ik stopte waarvoor ik was opgeleid: het voorschrijven van medicijnen.”

Al jaren vertellen we onszelf dat onze lastige gevoelens – verdriet, woede, schaamte, intensiteit, bezorgdheid – op de een of andere manier ‘niet goed’ zijn. En we vertrouwen maar al te vaak op de belofte van medicijnen om ze te onderdrukken. Deze gevoelens zijn echter een cruciaal onderdeel van onze beleving. Ze zijn echt. 

• Een nieuwe kijk op de betekenis achter symptomen, en of jij een kanarie in de kolenmijn bent.
• De 5 omkeerbare fysieke aandrijvers ontdekken van zogenaamde geestesziekten.
• Het proces beginnen van radicale fysieke genezing met inbegrip van details over het geschiedenis schrijvende 30-daagse protocol van dr. Brogan.
• Een diepere duik nemen in de spirituele bewustwording en uitbreiding die ontstaat wanneer je je echte zelf terugwint uit de reguliere geneeskunde.
• Begeleiding, ondersteuning en vele Tips voor onderweg, gedeeld vanuit de loopgraven! 

‘De genezing van artritis’  van Dr. Bruce Fife
Tot nu toe wisten artsen niet wat de oorzaak van artritis en fibromyalgie was en dat maakte het praktisch onmogelijk om een geneeswijze te ontwikkelen. Maar recent medisch onderzoek heeft duidelijk aangetoond wat de oorzaak en het gevolg van artritis zijn. 
Medicijnen helpen niet; ze zijn alleen maar in staat om de symptomen en de pijn te bestrijden. Er zijn natuurlijke therapieën, die echt werken en in staat zijn de ziekte te stoppen en het herstel van je gewrichten te bevorderen. 
In dit boek lees je:
*wat de verschillende vormen van reuma: artritis, reumatoïde artritis, jicht, de ziekte van Bechterew, artrose en fibromyalgie gemeen hebben
* wat de oorzaak van deze ziekten is en nog veel meer
Klik op het boek om te bestellen.

Menopauze, wat je dokter je niet vertelt’ door Dr. John R. Lee
Dr. John R. Lee publiceerde meer dan vijftien jaar geleden zijn verrassende conclusies over conventionele hormoonsuppletietherapie: synthetische hormonen werken niet als voorspeld en erger nog, ze vormen een bedreiging voor de gezondheid van vrouwen.
Zijn bevindingen ontketenden een storm van controversie. Maar jaren later heeft onderzoek aangetoond dat hij gelijk had. Helaas moeten nog steeds miljoenen vrouwen die bezorgd zijn over het ouder worden besluiten om wel of niet synthetische hormoonsuppletietherapie te ondergaan en te lijden onder de bijwerkingen en toegenomen gezondheidsrisico’s, omdat ze de voordelen van de natuurlijke behandeling niet kennen.
Klik op het boek om te bestellen.

Progesteronzalf’ (1 tube of 3 tubes) n.a.v. het boek: Menopauze, alles wat je dokter je niet verteld van John R. Lee (zie verder naar boven voor zijn boek)
ProgesterAll™ is een parfumvrije crème die 20 milligram (mg) plantaardige, natuurlijke progesteron per ¼ theelepel crème bevat. Een uniek systeem, gebaseerd op liposomen, waarbij de ingrediënten verpakt zitten in een membraan, maakt snelle opname via de huid mogelijk. De ingrediënten worden zo in het onderliggende vetweefsel opgeslagen en vervolgens afgegeven aan de
Klik op de foto of de linkjes hierboven om te bestellen.

Waarom maagzuur goed voor je is’ van Jonathan V. Wright
Het is een feit dat, in tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, brandend maagzuur bijna altijd samengaat met te weinig maagzuur, niet met te veel. De huidige medische aanpak vermindert maagzuur, terwijl de maagzuurafscheiding al is verstoord, met een lapmiddeltje dat de aandoening niet kan genezen, maar dat slechts tijdelijk de symptomen onderdrukt.
Bovendien zouden we voor deze snelle oplossing weleens een hoge prijs kunnen moeten betalen ten koste van onze gezondheid. Iets wat de farmaceutische industrie en de duizenden artsen negeren als zij die krachtige zuurremmende medicijnen, zoals Prilosec, Losec, Tagamet, Zantac, Pepcid, Pantozol, Nexium en andere voorschrijven.
Klik op het boek om te bestellen.

Genees tandbederf’ van Ramiel Nagel
Genees tandbederf is een bijzonder verhaal van een vader, Ramiel Nagel, die ontdekte dat zowel hij als zijn 1-jarig (!) dochtertje tandbederf en gaatjes had. Als leek is hij zich gaan verdiepen in de tandheelkunde en kwam tot opzienbarende ontdekkingen.
Ramiel kwam tot de ontdekking dat de gezondheid van je gebit alles te maken heeft met hetgeen je eet. Hij beperkte zich niet alleen tot het verbannen van suikerrijke snoepjes voor zijn dochtertje, maar gooide het complete voedingspatroon van het hele gezin om. Het resultaat laat zich raden. Een bijzonder boek voor mensen die echt geïnteresseerd zijn in hun gezondheid, met het gebit als centraal thema.
Klik op het boek om het te bestellen.

Eet vet word slank’ van Barry Groves
Barry Groves, die samen met zijn vrouw Monica in de Cotswolds-heuvels in de Britse provincie Oxfordshire woont, kan zich met recht Engelands meest vooraanstaande voorvechter van een koolhydraatarme, vetrijke manier van leven noemen.
Hij begon vraagtekens te zetten bij conventionele voedingspatronen en vanaf 1982 wijdde hij zijn tijd volledig aan de relatie tussen voeding en ‘welvaartsziekten’ als zwaarlijvigheid, diabetes, hartkwalen en kanker. Door zijn onderzoek besefte hij dat de gevestigde ideeën, zowel over caloriearme voeding voor gewichtsverlies als ‘gezonde voeding’ tegen hartkwalen, vele haken en ogen vertoonden.
Klik op het boek om te bestellen.

Bijnieruitputting’ van James L. Wilson
Het stresssyndroom van de 21e eeuw.
Ben je moe, uitgeput en altijd onderweg qua gezondheid en kun je je energie en gezondheid maar niet terugkrijgen, ongeacht wat je doet en hoeveel artsen je ook bezoekt? Krijg je het advies om naar een psychiater te gaan of krijg je te horen er is niets aan de hand maar je lichaam zegt iets anders? De kans is zeer groot dat je bijnieruitputting hebt. Dit boekt helpt om dit probleem aan te pakken op weg naar genezing.
Klik op het boek om te bestellen.

‘Stop alzheimer nu!’ van Bruce Fife
Dementie en andere vormen van neurodegeneratie horen niet bij het normale verouderingsproces. De hersenen zijn volledig in staat een leven lang normaal te functioneren, ongeacht hoe lang iemand leeft. Hoewel ouder worden een risicofactor voor neurodegeneratie is, is dit niet de oorzaak! Dementie en andere neurodegeneratieve stoornissen zijn ziekteprocessen die met succes kunnen worden voorkomen en behandeld.
Klik op het boek om het te bestellen.

‘De geneeskracht van waterkers’ van Thomas Dijkman
Waterkers is een groente die van oudsher wordt gebruikt voor genezingsdoeleinden. Sommige historici zeggen dat het de oudste geneesplant van de mensheid is.

Waterkers wordt door wetenschappers gezien als de meest gezonde groente ter wereld. Het is zo gezond dat het je merkbaar sterker maakt, zowel geestelijk als mentaal.

Waterkers is een uniek medicijn dat terminale patiënten heeft genezen en doen laten opbloeien. Waterkers geeft topsporters de kracht om te winnen en patiënten de kracht om hun ziekte te overwinnen.
We neigen steeds vaker naar het medicinaal gebruik van voedsel. Dat merken huisartsen ook; voortdurend stellen patiënten hun de vraag of er iets te doen valt aan hun ziekte met het gebruik van bepaalde voeding, omdat dat in tegenstelling tot medicijnen géén bijwerkingen geeft.

‘De Trage schildklierwerking’van Broda O. Barnes
Hypothyreoïdie ­ trage schildklierwerking ­ is een van de verstoringen van de schildklier waar veel mensen aan lijden zonder dat ze dat zelfs beseffen. Het kan de oorzaak zijn van verminderde energie of continue vermoeidheid. Het kan verantwoordelijk zijn voor chronische hoofdpijn, herhaaldelijk optredende infecties, weerbarstige huidaandoeningen of problemen met de bloedsomloop. Ernstiger is dat het een grote factor bij hartaandoeningen, longkanker en longemfyseem kan zijn. Tevens is het verantwoordelijk voor vele emotionele en mentale stoornissen. ‘De trage schildklierwerking, de niet herkende ziekte’ legt de trage schildklierwerking in makkelijk te begrijpen taal uit. Het vertelt hoe het je gezondheid en je leven kan beïnvloeden.
Klik op het boek om te bestellen.

Ongeraffineerd Keltisch zeezout’

Klik op de foto van het zeezout om via internet het ongeraffineerde Keltische zeezout aan te schaffen. Of kijk op www.keltischzeezout.com voor verkooppunten in Nederland.

Het geheim van bottenbouillon’ van Louise Hay en Heather Dane. 
Als een vergeten, aloud traditioneel voedingsmiddel wordt herontdekt vanwege de gezondheids- en schoonheidsvoordelen, trekt dit ieders aandacht. 
In dit unieke culinaire avontuur verenigen internationaal befaamd zelfhulppionier Louise Hay en ‘21ste-eeuwse medicijnvrouw’ Heather Dane zich om een frisse en leuke kijk op de kunst van het koken van bottenbouillon te verkennen, alsmede de wetenschap achter de indrukwekkende geneeskrachtige toepassingen ervan. Klik op het boek om te bestellen.

‘De receptenwijzer’ van Juglen Zwaan.
De receptenwijzer is een boek vol recepten voor ontbijt, lunch, diner, toetjes, tussendoortjes, soepen, salades, groentespreads, sappen, ijsjes, dranken, sauzen, dressings en meer.
Alle recepten zijn vrij van koemelk, gluten, E-nummers en geraffineerde suiker. Het receptenboek is te gebruiken voor iedereen die gezond en/of gezonder wil eten en drinken, en tevens door de meeste voedingsstromen te hanteren. Klik op het boek om te bestellen.

Gezond begint in je mond, van Yvonne Kort
Net als de darmen en de huid zegt de toestand van de mond veel over onze gezondheid. Sinds enkele jaren is er wereldwijd aandacht voor het belang van een goede mondverzorging en een gezonde mond. Die zijn namelijk van levensbelang voor ons algemene welzijn. Een onbalans in de mond de kans op allerlei ziektes verhogen. 
Dit boek bevat informatie, praktische tips, adviezen en een 10-stappenplan voor een optimale (mond) gezondheid.

‘Anticonceptie zonder hormonen’ van Dorothee Struck 
Dr. Dorothee Struck legt in begrijpelijke taal uit hoe het vrouwelijke lichaam is opgebouwd en wat er zich bij de cyclus afspeelt. Op basis hiervan schrijft ze hoe alle hormoonvrije anticonceptiemethoden werken, van het spiraaltje via verschillende barrièremethoden als het pessarium of portiokapje tot en met de methoden van periodieke onthouding met of zonder anticonceptiecomputer. Hierbij worden alle procedures doorgelicht: hoe makkelijk is het gebruik en hoe betrouwbaar is het? Klik op het boek om te bestellen.

‘Onstekingsremmende zuurstoftherapie’ van Mark Sircus
Het is onzichtbaar, krachtig en onontbeerlijk voor het leven. Het is zuurstof. We inhaleren het ons leven lang continu en hoewel het maar 21% uitmaakt van de lucht die we inademen, is het de sleutel tot ons bestaan. Hoe meer we te weten komen over de geneeskrachtige eigenschappen van zuurstof, des te duidelijker wordt het geweldige medische behandelingspotentieel ervan voor vele ernstige aandoeningen.
Toch kennen maar weinigen de belangrijke therapeutische toepassingen van zuurstof – tot nu toe. In zijn nieuwe boek, Ontstekingsremmende zuurstoftherapie, onderzoekt dr. Mark Sircus de buitengewone voordelen die zuurstoftherapie te bieden heeft, van ontgifting tot behandelingen voor stoornissen als GERD en veroudering, met speciale nadruk op kanker. Klik op het boek om te bestellen. 

‘Genezen met jodium’ van Mark Sircus 
Naar schatting 90% van de bevolking heeft een tekort aan jodium, en de kans is groot dat de meesten van ons dit helemaal niet beseffen. Wat je dan dus ook niet weet is dat dit tekort rechtstreeks kan leiden tot enkele vreselijke gezondheidsproblemen – van kanker tot hartfalen en een massa andere gevreesde ziekten. Om het nog erger te maken: terwijl de meesten van ons door dit tekort uiterst vatbaar worden voor deze gezondheidsproblemen, nemen slechts weinig geneeskundigen ooit de moeite om te onderzoeken of een jodiumtekort wellicht de onderliggende oorzaak van deze problemen is. Klik op het boek om te bestellen.

Beter zien zonder bril’ – Julian Barnes
Een beproefde methode voor het zelf behandelen van oogafwijkingen, gebaseerd op de ideeën van dr. H.W. Bates
Wie wil er nu niet zonder bril (contactlenzen of laserbehandeling) scherp zien? 
De Amerikaanse oogchirurg dr. W.H. Bates heeft in 1919 in New York een door hem ontwikkelde methode gepubliceerd en tot op heden wordt deze wereldwijd toegepast. Bij ruim 75 % van de mensen die de Batesmethode toepassen, wordt het gezichtsvermogen veel beter en een deel van hen zal zonder bril scherp kunnen zien.
Klik op het boek om te bestellen.

Autisme, de wanhoop voorbij’ van Tinus Smits ‘Autisme is te genezen.’
Het is één van de meest opzienbarende conclusies in dit boek van homeopathisch arts Tinus Smits (1946-2010), die de laatste jaren van zijn leven heeft gewijd aan het ontwikkelen van de CEASE Therapie om autistische kinderen te genezen. En om achter de talloze oorzaken van autisme te komen. 
In de dertig jaar dat hij werkzaam was als homeopaat, zag hij een explosieve toename van het aantal autistische kinderen. Tijdens zijn onderzoek heeft hij meer dan 300 autistische kinderen behandeld en in veel gevallen hebben de ouders hun kinderen 100 procent genezen verklaard. Hun ervaringen – en zijn ontdekkingen – staan opgetekend in dit hoopgevende boek.
Klik op het boek om te bestellen.

‘Het kokosolie wonder’van Bruce Fife
Wijd en zijd erkend als een van de toonaangevende autoriteiten op het gebied van de voordelen van kokosolie, verschaft dr. Bruce Fife actueel onderzoek en cruciale informatie, inclusief de laatste onderzoeken over het verband tussen kokosolie en voordelen met betrekking tot de functie van het hart, het voorkomen van de ziekte van Alzheimer, lichamelijke ontgifting, afvallen en vele andere, belangrijke onderwerpen op het gebied van de gezondheid.
Klik op het boek om te bestellen.

‘Natriumbicarbonaat’van Mark Sircus
de helende werking van baking soda. In eerste instantie zijn er maar weinig mensen die willen geloven dat iets wat zó goedkoop en simpel is als Baking Soda, oftewel natriumbicarbonaat, onder andere in staat kan zijn om de werkzaamheid van de meest kostbare farmaceutisch-chemische medicijnen niet alleen te evenaren, maar zelfs ver achter zich te laten.
Laat dit boek een gids zijn om je te overtuigen van de kracht die schuil gaat in dit natuurlijke wondermiddel. Dit bijzonder interessante boek zal veel lezers aanspreken en inspireren, én je kan hier enorm veel van opsteken om tot een gezonde manier van leven te komen. 
Klik op het boek om te bestellen.

‘Wat Angelina niet wist over kanker’van Ard Pisa
In duidelijke, soms choquerende bewoordingen gaat er een nieuwe wereld voor je open. Word niet boos als je andere dingen leest dan waar je tot nu toe in hebt geloofd. Soms is het moeilijk wennen aan een andere of nieuwe zienswijze.
Dit boek laat in duidelijke taal zien wat kanker nu eigenlijk is, wat de hoofdoorzaak is en hoe je jezelf maximaal kan beschermen tegen de ontwikkeling van kanker. 
Klik op het boek om te bestellen.

De wonderbaarlijke lever- en galblaaszuivering’ van Andreas Moritz.
In/door onze huidige consumptiemaatschappij heeft iedereen lever- en galstenen. 
Tegenwoordig wordt de galblaas heel snel verwijdert als je last hebt van een galaanval. Dit is niet nodig.
Lees in dit boek welke klachten hieruit voort kunnen komen en hoe je op een pijnloze manier deze stenen kunt lozen.
Klik op het boek om te bestellen.

Magnesium’ van Marianne Mousain-Bosc
Uit de serie ‘Anders denken’.
Deze Franse kinderarts, tevens magnesiumspecialiste, vertelt hoe zij op een spectaculaire manier het dagelijks leven van hyperactieve, autistische, epileptische en spasmofiele kinderen en volwassenen heeft verbeterd met een behandeling op basis van magnesium, een “vergeten” mineraal, maar desondanks doeltreffender en veiliger in gebruik dan vele andere medicijnen zoals bijv. Ritalin.
Klik op het boek om te bestellen.

‘Natuurlijk zien en de Batesmethode’ van Saskia Naber
Sinds de mens is gaan lezen en schrijven hebben we onszelf zie-gewoontes aangeleerd die voor het oog niet natuurlijk zijn. Oogspieren verkrampen, de oogbol vervormt en ons zicht vertroebelt. Slecht zien is dan ook bijna altijd het gevolg van slechte gewoontes. Dat is goed nieuws. Want als je zicht door slechte gewoontes achteruit gaat, zorgen goede gewoontes ervoor dat je je zicht in stand houdt en zelfs kan verbeteren. 

De oogarts Dr. William H. Bates heeft daar een zó simpele en doeltreffende methode voor ontwikkeld, dat het bizar is dat (bijna) niemand dit doet. De schrijfster wil daar met dit boek verandering in brengen. Ze beschrijft de methode op een duidelijke en heldere manier; direct zelf toepasbaar. 
Klik op het boek om te bestellen.

‘Je hormonen in het gareel’ van Sara Gottfried
Dit boek is voor vrouwen van alle leeftijden. Een algemene mythe over hormonen is dat je je er tot aan de menopauze geen zorgen over hoeft te maken. De waarheid is dat het gehalte van veel hormonen, zoals oestrogeen en testosteron, vanaf je twintigste jaar begint te verminderen.

Sommige hormonen, zoals cortisol, kunnen te hoog pieken en andere hormonen uit balans brengen. Vrouwen onder de dertig ondervinden het verouderingsproces nog niet zo aan den lijve, maar misschien willen ze zwanger worden, of de diagnose van borstkanker, die hun moeder net heeft gekregen, vermijden.
Klik op het boek om het te bestellen.

Het Ketogeen kokosvoedings patroon’van Bruce Fife
In dit boek ontdek je o.a.:
* Waarom je vet nodig hebt om vet kwijt te raken.
* Hoe je af kunt vallen zonder honger te krijgen of je ellendig te voelen.
* Hoe je eetbuien kunt voorkomen.
* Welke vetten goed zijn voor je gezondheid en welke niet (laat je verrassen!).
* Hoe je je schildklierwerking kunt herstellen.
* Hoe je op je ideale gewicht kunt komen en blijven.
Welke voedingsmiddelen je echt moet vermijden.
Klik op het boek om te bestellen.

‘Oil pulling’ van Dr. Bruce Fife
De oil pulling therapie van dr. Bruce Fife is gebaseerd op de wijsheid van de Ayurvedische geneeskunde én op recent wetenschappelijk onderzoek. Het is een programma dat je totale gezondheid verbetert, je immuunsysteem versterkt, infecties bestrijdt, de opname van voedingsstoffen en de samenstelling van je bloed verbetert en zo ziekten kan voorkomen. 
Oil pulling garandeert je een frissere adem, wittere tanden en gezond tandvlees en biedt je een oplossing voor een groot aantal chronische ziekten. Begin vandaag nog met oil pulling en ontdek wat je zélf kunt doen om je gezondheid terug te krijgen. Dit zou wel eens het belangrijkste boek op het gebied van gezondheid kunnen zijn dat je ooit zult lezen!
Klik op het boek om te bestellen.

’Calcium & broze botten’van Robert Thompson en Kathleen Barnes
Wat maakt je botten sterk? 95% van de mensen zou zeggen: ‘Calcium’. Helaas heeft de praktijk de laatste jaren anders uitgewezen. Door de vergrijzing hebben we nog nooit zo veel botbreuken gezien als heden ten dage.
De ontdekking van de koelkast was het begin van de huidige gezondheidscrisis van de mensheid, schrijft de auteur van Calcium & broze botten, dr. Robert Thompson. In 1876 werd de eerste echte koelkast uitgevonden en tegen het eind van de eeuw werden koelkasten algemeen verkrijgbaar. Dr. Thompson schrijft verder: waarom veroorzaakte dit een gezondheidscrisis voor de mensheid?
Klik op het boek om te bestellen.

Feiten en fabels over cholesterol’ van Dr. Uffe Ravnskov.
Ravnskov doet een boekje open over de mythes rondom cholesterol en verzadigde vetten. Die worden in de reguliere wereld enorm gedemoniseerd terwijl ze zo belangrijk zijn voor lichaam en geest.
Dit boek is uniek: het is een samenstelling van drie eerdere boeken van Ravnskov. Speciaal voor Succesboeken door hemzelf samengesteld en vertaald door Mike Donkers.
Klik op het boek om te bestellen.

‘Wat je over orgaandonatie zou moeten weten’ van Ger Lodewick
Niemand kan tegen het helpen van een ernstig ziek medemens zijn. Dat is de reden waarom in Nederland zo’n 3,5 miljoen mensen een ‘ja’ hebben laten registreren op de vraag: “Ben je bereid om na je dood je organen af te staan voor een ziek iemand die hiermee verder kan leven?”
Maar deze vraag is niet helemaal correct. Hij zou moeten luiden:
“Ben je bereid je organen af te staan, ook als je zeker weet dat je nog leeft, maar wel hersendood bent verklaard, omdat je lichaam (lees hersens) niet meer reageert op bepaalde prikkels? Ben je bereid om je dan zonder narcose open te laten snijden, terwijl de kans groot is dat je alles voelt en je vóór de operatie wellicht nog bij had kunnen komen?”
Klik op het boek om te bestellen.

Water het goedkoopste medicijn’ van Dr. F. Batmanghelidj.
‘Je bent niet ziek, je hebt dorst’.
Met dit boek is het voor ons begonnen, dit boek was de aanzet tot onze zoektocht naar goede gezondheid en hoe kunnen ziektes/kwalen voorkomen.
Een boek dat je bepaalde inzichten geeft. Gaandeweg kwamen we er achter dat er meer is dan alleen water en zout. Maar de meeste mensen zijn structureel uitgedroogd en gedemineraliseerd.
Dus dan kan water drinken en het juiste zout gebruiken al een hele verandering betekenen.
Klik op het boek om te bestellen.

Astma, Lupus & Allergieën’ van Dr. F. Batmanghelidj
Help ze de wereld uit met water. Je bent niet ziek, je hebt dorst.
Dit boek introduceert een nieuwe ontdekking dat onopzettelijke uitdroging veel pijnlijke degeneratieve ziekten veroorzaakt. Het verklaart het directe verband tussen een tekort aan water in het lichaam en allergieën, astma en lupus. Maar naast water en zout moet je je lichaam ook goed voeden i.p.v. vullen met chemisch bereide producten.
Klik op het boek om te bestellen.

‘Kokosnoot geneest’ van Bruce Fife
Generaties hebben zonder ziekten, aandoeningen en plagen van de moderne samenleving geleefd. Er zijn weinig tot geen voedingsmiddelen die zo goed in de voor het menselijk lichaam benodigde voedingsstoffen en geneesmiddelen kunnen voorzien. Kokosnoot is waarlijk de koning van de voedingsmiddelen. Het vruchtvlees van een volledig volgroeide kokosnoot is hard, wit en licht zoet met een smaak van noten. In de tropen zijn onvolgroeide kokosnoten, die ook wel groene of jonge kokosnoot genoemd worden, een delicatesse. Het vruchtvlees is dan slechts gedeeltelijk ontwikkeld en heeft een gelei-achtige structuur.
Klik op het boek om te bestellen.

‘Gezonde thee’ van Fern Green
In Gezonde thee staan heerlijke theecombinaties die te maken zijn met gedroogde thee, verse kruiden, specerijen en vruchten. 
Thee is de meest gedronken drank ter wereld, maar de meeste mensen houden het bij een kant-en-klaarzakje thee. En dat terwijl er zoveel heerlijke theecombinaties te maken zijn met gedroogde thee, verse kruiden, specerijen en vruchten. Neem nu eens zwarte thee met koriander en sinaasappelschil of salie met kruidnagel. En munt met rode klaver of kaneel met komijn. Behalve verschillende theecombinaties vind je ook reinigende tonics in dit boek.
Klik op het boek om te bestellen.

‘Hormoonbalans voor vrouwen’ van Ralph Moorman en Barbara Havenith
Elke vrouw kent de soms genadeloze invloed van weerspannige hormonen. Een niet goed functionerende hormoonhuishouding kan klachten en ziekten op allerlei vlakken veroorzaken. Zowel fysiek als mentaal. In Hormoonbalans voor vrouwen nemen we 38 veel voorkomende klachten en ziekten bij vrouwen onder de loep; van acne tot overgangsklachten of moeilijk zwanger kunnen worden, van pijn bij het vrijen tot PMS of depressie en van vaginale schimmelinfecties tot cellulite of afwijkende uitstrijkjes. We zoeken de diepere oorzaak, en leggen uit hoe je deze klachten zelf aan kunt pakken. Zo kom je er écht van af.
Klik op het boek om te bestellen.

Een nieuw kookboek:
Gezond oud worden, mijn recept! ook jouw recept?
van Hanneke Braakhuis

Een nieuw kookboek, gebaseerd op de voedingsprincipes van Weston A. Price, een tandarts die ca. 80 jaar geleden 14 volkeren, verdeeld over de hele wereld, bezocht en onderzocht op hun eet- en leefgewoontes. Die volkeren konden nog geen bewerkt voedsel en hadden prachtige gebitten en bottenstructuur en ze waren gezond en gelukkig.

Vervolg nieuw kookboek
Voor alle onderzochte volkeren was het eten van vet, mineralen en vitaminen de basis voor een goede gezondheid. Het voedsel van onze voor-voorouders bestond grotendeels uit vlees en vet, aangevuld met groenten, fruit, zaden en noten, afhankelijk van wat zich aanbood in het seizoen en in de omgeving. 

Met deze informatie heeft Hanneke Braakhuis een kookboek geschreven met recepten die als basis hebben:

*VEEL VETTEN, vooral verzadigde vetten
*MATIG EIWITTEN, vooral dierlijke eiwitten
*WEINIG KOOLHYDRATEN, niet meer dan 50-100 gram
koolhydraten (droog gewicht) per dag, verdeeld over de maaltijden.

Lees hier de inleiding en het voorwoord van het boek.

Je kunt het boek bestellen bij Hanneke Braakhuis, het kost € 24,95, als het verzonden moet worden komt er € 5,00 bij.
Terug naar index

Medical Medium Liver Rescue Nederlandse Editie‘ van Anthony William.
Antwoorden op eczeem, psoriasis, diabetes, streptokokken, acne, jicht, opgeblazen gevoel, galstenen, bijnierstress, vermoeidheid, leververvetting, gewichtsproblemen, SIBO & auto-immuunziekt
Met zijn kenmerkende compassie deelt Anthony William, het Medical Medium, ongeëvenaarde inzichten in nog niet ontdekte functies van onze levensreddende lever, legt hij uit wat er achter tientallen gezondheidsproblemen zit die ons hinderen en geeft gedetailleerd advies over hoe we vooruitgang kunnen boeken, zodat we het best mogelijke leven kunnen leiden. 

‘Een supergezonde darmflora’ van Dr. Michaela Döll
Darm- en maagklachten komen veel voor: verstopping, winderigheid, buikpijn, brandend maagzuur, darmontstekingen en voedselallergieën. Vaak gaan deze klachten samen met een verstoring van het afweersysteem. Pro- en prebiotica kunnen hierbij helpen. Het zijn veelzijdige bacteriën en ballaststoffen met een groot genezingspotentieel.

Ze brengen de darmflora weer op orde en kunnen veel darmklachten verminderen. Op eenvoudige wijze kunt u door het gebruik van pro- en prebiotica het weerstandsvermogen van uw lichaam versterken en de bescherming tegen infecties, allergieën, ontstekingen en darmkanker verbeteren.

Dit boek is een actuele gids over de gezondheid van de darmen met speciale check-ups voor lactose-intolerantie, prikkelbare darmen en het risico op darmkanker.
Klik op het boek om het te bestellen.

‘De voedingswijzer’ van Juglen Zwaan
Dit boek geeft inzicht in: de heilzame werking van vrijwel alle onbewerkte voedingsmiddelen die in de supermarkt te vinden zijn;
de wetenschappelijke kennis over de werking van voeding op onze gezondheid;
welke voeding je voor welke klachten kunt inzetten;
de voedingsmiddelen met de meeste specifieke vitamines en mineralen;
welke nutriënten er in natuurlijke voedingsmiddelen aanwezig zijn;
hoe je voeding kunt inzetten om je gezondheid te verbeteren.
Klik op het boek om het te bestellen.

‘Radicale remissie’ van Dr. Kelly A. Turner
Radicale-remissie-overlevers vertellen hun verhaal, waarbij actiepunten aan het einde van ieder hoofdstuk de lezer op weg helpen. Dit boek opent onze ogen voor wat mogelijk is op het gebied van blijvende genezing, van radicale remissie.

Dit boek is een must voor:
* Mensen met kanker die met reguliere zorg behandeld worden (chemotherapie, operatie en/of bestraling).
* Mensen met kanker die na de reguliere zorg naar huis zijn gestuurd om te sterven.
* Mensen met kanker die van reguliere zorg afzien.
* Mensen met kanker die in remissie zijn en willen voorkomen dat de kanker terugkomt.
*Mensen zonder kanker die willen voorkomen dat ze kanker krijgen.
Klik op het boek om het te bestellen.

‘Opgeblazen gevoel: weg ermee’van Robynne Chutkan
101 natuurlijke oplossingen voor echt en blijvend herstel
Met dit boek kun je precies bepalen wat de hoofdoorzaak van je opgeblazen gevoel is, of dit nu de kunstmatige zoetstoffen in je sportdrank zijn, het hoestmiddel dat je gebruikt, een niet-herkend schildklierprobleem of een van de andere 101 veelvoorkomende oorzaken. 

Begrijpen wat er achter je pijn en ongemak zit is de sleutel om voor altijd je opgezette buik kwijt te raken. Als je jouw aandoening precies hebt vastgesteld, biedt dr. Chutkan een duidelijk actieplan om de achterliggende oorzaak te verhelpen, je systeem te herstellen en je spijsverteringskanaal als een goed geoliede machine te laten lopen. 

Direct herstel ligt binnen handbereik – nog heel even, en je bent weer helemaal jezelf!
Klik op het boek om het te bestellen.

‘Het ongeneeslijke genezen’van Thomas E. Levy
Dr. Thomas Levy, een cardioloog uit de USA, heeft dit baanbrekende boek geschreven om aan te tonen wat een wonderen vitamine C kan verrichten. Dit boek is geschreven voor zowel de professional in de gezondheidszorg als de particulier die geïnteresseerd is in zijn of haar gezondheid. Naarmate de lezer verder komt in dit boek, zal het snel duidelijk worden dat veel van de originele onderzoeken zoals hier beschreven, voor het eerst 50 jaar geleden of nog eerder werden uitgevoerd. Verscheidene onderzoekers en auteurs houden zich al ruim een eeuw bezig met het schrijven over vitamine C, oftewel de ‘anti-scheurbuik-factor’.
Klik op het boek om te bestellen.

‘Ontstekingsremmende zuurstoftherapie’  van Dr. Mark Sircus
Het is onzichtbaar, krachtig en onontbeerlijk voor het leven. Het is zuurstof. We inhaleren het ons leven lang continu en hoewel het maar 21% uitmaakt van de lucht die we inademen, is het de sleutel tot ons bestaan. Hoe meer we te weten komen over de geneeskrachtige eigenschappen van zuurstof, des te duidelijker wordt het geweldige medische behandelingspotentieel ervan voor vele ernstige aandoeningen.

Toch kennen maar weinigen de belangrijke therapeutische toepassingen van zuurstof – tot nu toe. In zijn nieuwe boek, Ontstekingsremmende zuurstoftherapie, onderzoekt dr. Mark Sircus de buitengewone voordelen die zuurstoftherapie te bieden heeft, van ontgifting tot behandelingen voor stoornissen als GERD en veroudering, met speciale nadruk op kanker.
Klik op het boek om te bestellen.

Wij hebben via marktplaats een aantal oude kookboeken gekocht.
Eén boek dateert van eind 1800. Hier kun je in zien hoe er vroeger gegeten/gekookt werd. Wat opvalt is dat er heel veel verzadigde vetten werden geconsumeerd zoals, reuzel, roomboter, spek, vlees met vetranden, niervet en orgaanvlees. Ook bouillons getrokken van beestenbotten waren heel normaal. Het zijn leerzame boeken.

terug naar ‘boeken

Voeding en fysieke degeneratie – Weston Price

Deze zeer gerespecteerde tandarts en tandheelkundig wetenschapper koos ervoor zich te richten op gezonde mensen: wat was hún geheim? Op zijn zoektocht reisde dr. Price naar honderden steden in 14 landen.
Hij bezocht enkele van de meest afgelegen gebieden ter wereld.
Hij zag perfecte tandbogen, weinig of geen tandbederf, een hoge weerstand tegen tuberculose en een perfecte gezondheid bij mensen die hun inheemse voeding aten.
Dr. Price kwam erachter dat bij deze mensen, als zij in aanraking kwamen met modern voedsel als witmeel, geraffineerde plantaardige oliën en voedsel uit blik, zich al snel ernstige vormen van verval voordeden: cariës, misvormde kaakstructuren, scheve tanden en kiezen, artritis en een lage weerstand tegen tuberculose.