Alsem

In je ‘strijd’ tegen kanker kun je naast de eerder genoemde remedies als bijv. cannabis/wietolie ook een kruid aanwenden. Lees onderstaand stuk maar eens door. Ga met het kruid wel voorzichtig om, je kunt het niet onbeperkt gebruiken.
——

Er is in de wereld een epidemie van kanker en deze epidemie is niet onder controle. Met de ondertekening van het National Cancer Act van 1971 door de toenmalige Amerikaanse president Richard Nixon, werd officieel de oorlog verklaard aan kanker. Zo’n 40 jaar later zijn er honderden miljarden dollars gespendeerd aan kankeronderzoeken maar het rendement van deze investering is te verwaarlozen. Kanker blijft in de VS een belangrijke doodsoorzaak voor meer dan 500.000 burgers per jaar en er is niets in het vooruitzicht dat veelbelovend is om dit scenario te veranderen.

Een van de redenen hiervoor is dat kankerbehandelingen meer een soort business is geworden, gemanipuleerd door Big Pharma, dan een dienst die kanker geneest. Het gaat meer over het rendement op de investering dan over de dienst of het helpen van mensen.

Er is een breed scala aan natuurlijke producten, die niet gepatenteerd kunnen worden maar die potentieel hebben om kanker te kunnen behandelen. Je zou denken dat het National Institutes of Health (NIH) onderzoek naar deze chemicaliën zou sponsoren omdat het ondersteund wordt door overheidsmiddelen en daarom in zou moeten spelen op de maatschappelijke behoefte. Het zou u verbazen dat onderzoek naar de complementaire en alternatieve geneeskunde (CAM) minder dan 1% vertegenwoordigt van de dollars die door de NIH uitgegeven worden aan onderzoeken. Wie is dan nog toegewijd aan de menselijke onderzoeken die niet door Big Pharma worden ondersteund omdat de investering geen rendement oplevert. Dan is er nog het feit dat Big Pharma twee keer zoveel meer uitgeeft aan onderzoeken (92 miljard dollar per jaar) dan het NIH. 

Een van deze natuurlijke producten is alsem extract of artemisinine. Dit kruid werd al duizenden jaren door de Chinezen gebruikt voor de behandeling van malaria voordat het verloren ging. Het werd herontdekt in 1970 en is langzaam terug gekomen naar klinisch gebruik, met name voor resistente falciparum malaria, maar ook voor de behandeling van de meeste vormen van kanker.

Artemisinine bevat twee aaneengesloten zuurstofatomen die afbreken in de aanwezigheid van ijzer, waardoor ze zeer reactieve vrije radicalen creëren die malaria parasieten en kankercellen doodt. Zowel kankercellen als malariaparasieten sekwestreren ijzer, ze accumuleren (ophopen) maar liefst 1000 keer meer ijzer als wat normale cellen opslaan. Als je mensen met malaria of kanker artemisinine geeft resulteert dit in vernietiging van deze abnormale cellen maar het laat normale cellen onaangetast. Artemisinine is een kanker bom! 

In het algemeen is chemotherapie toxisch voor zowel kankercellen als normale cellen. In het geval van artemisinine is dit niet zo; alleen de kankercellen worden vernietigd. In meer dan 4000 case studies werd er geen significante toxiciteit van artemisinine gevonden, waardoor het heel anders is dan de conventionele chemotherapie. 

Resultaten van klinische studies zijn opvallend afwezig. Er bestaat echter een groot aantal individuele gevallen die suggereren dat artemisinine werkt in vitro (reageerbuizen) en zowel bij dieren als bij mensen met vergevorderde kanker. Ik stel de herziening voor van het werk van Christina L. White’s tweedelige serie over Cancer Smart Bomb op http://www.mwt.net/~drbrewer/canart1.htm en http://www.mwt.net/~drbrewer/canart2.htm

Er zijn drie vormen van artemisinine: artemisinine, artesunaat en artemether. Ze worden alle drie na orale inname goed geabsorbeerd en passeren de bloed-hersenbarrière. Ze worden het beste opgenomen bij inname op een lege maag. De darmen bouwt weerstand op tegen het absorberen dus is het verstandig om het geneesmiddel een paar dagen in te nemen en dan een paar dagen niet aangezien deze weerstand omkeerbaar is.

Artemisinine en zijn derivaten bieden de mogelijkheid op het gebruik van een niet-toxische vorm van chemotherapie die goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar is. Vanwege het uitstekende veiligheidsprofiel zou het als kankerbehandeling een overweging kunnen zijn voor als conventionele behandelingen falen of als mensen conventionele therapieën weigeren.

filmpje
bron

terug naar ‘kanker