Allergieën en Astma

Je lichaam heeft vier verdedigingslinies, maag – lever/nieren – longen – de huid. De derde stap in de linies werkt niet goed genoeg, lees hier meer…..
______

Astma en medicinale cannabis/wietolie
Medicinaal gebruik van cannabis heeft verlichting gegeven bij de volgende ziektebeelden en lichamelijke ongemakken: Anorexia nervosa, ADHD, astma, autisme, ziekte van Crohn, chronische pijn, depressie, posttraumatische stress, obsessief-compulsief syndroom (smetvrees etc.), angstaanvallen, epilepsie, glaucoom, gebrek aan eetlust, impotentie, hoge bloeddruk, overspannenheid, migraine, multiple sclerose, reuma, schizofrenie slapeloosheid, spierspasmen, stress, Tourette syndroom, kanker, borderline, tabaksverslaving, en als anti-emeticum ter bestrijding van misselijkheid na bestraling en/ of gebruik van medicijnen.  Lees hier verder…..
——

Wim Hof Methode
Een therapie die je niets kost maar veel kan betekenen voor je gehele lichaam is de ‘Wim Hof Methode’. Je kunt het in je eigen tempo en huis doen.
De methode bestaat uit 3 pijlers: ademhalingen, koude training en mindset. Ga het gewoon doen en kijk wat het voor je betekenen kan. Wat heb je te verliezen.
lees hier meer…..
——

Er zijn mensen op het forum die hun astma / allergieën eronder hebben gekregen door het volgende:

*schrappen van suikers (koolhydraten, granen, zetmeel, zoet fruit, suiker, frisdrank, snoep)
*schrappen van verkeerde (lees trans-)vetten
*geen frisdranken meer
*eten van bottenboullions, stoofpotjes en orgaanvlees zoals lever
*ongeraffineerd Keltisch zeezout over het eten en d.m.v. sole
*het opvoeren van meer verzadigde (dierlijke) vetten: volle zuivel, yoghurt/kefir, slagroom, crème fraiche, eieren (rauw, gekookt, gebakken), rood (orgaan) vlees, kokosolie, roomboter etc….

Ook wordt de buteyko methode aangeraden, een ademhalingstechniek die bij diverse mensen succes heeft geboekt.
——

De zogeheten ‘zonne-allergie’ wordt veroorzaakt door vrije radicalen die de huidcellen vroegtijdig doen verouderen. Deze vrije radicalen zitten voornamelijk in bewerkte producten, met name bewerkte oliën en vetten. Denk aan maïsolie, zonnebloemolie, plantaardige ‘boter’ en de vele verborgen bronnen van plantaardige oliën en vetten, zoals: brood, koekjes, pindakaas, soep en vele, vele andere producten. Deze bevatten beschadigde zuurstofmoleculen (zonder elektron, lees dit maar eens) en ranzige vetzuren.
Mike

Daar kwam een reactie op (op het forum):
Die producten die je allemaal opnoemt eet ik al een tijdje niet meer. Dus het zijn oude resten in mijn lijf die de boel ontregelen. Ben in 10 jaar tijd 40 kg aangekomen, met name door chemische dampen maar natuurlijk ook door slecht eten. Ben nu 20 kg afgevallen maar sinds een aantal weken val ik niet meer af. Het valt me ook op dat ik de laatste weken allemaal kwaaltjes terugkrijg zoals seboiirisch eczeem, vermoeidheid en de hitte in mijn lijf. Zonneallergie is nieuw. Volgens mij is er een flinke strijd bezig in mijn lijf om alles op te ruimen en lukt het niet zo goed. Kan ik de zonneallergie dan zien als een mislukte opruimactie (ontgiftiging) van mijn lijf? Vanaf vandaag maar weer begonnen met H2O2 en ga ik snel de volgende leverreiniging plannen.

Het antwoord van Mike:
De zon verhoogt de lichaamstemperatuur op een manier die je lichaam al die tijd niet kon. Hierdoor begint alles weer te stromen en kan het lichaam eindelijk verder met ‘opruimwerkzaamheden’ die jarenlang stil hebben gelegen. Om die reden kunnen oude klachten weer terugkeren als een noodzakelijk onderdeel van je genezingsproces.
Mike
——

INTOLERANTIES EN MAAGZUUR TEKORT:
Eliminatiediëten maken je spijsvertering niet sterker, maar zwakker. Alle voedselintoleranties en -allergieën hebben te maken met bepaalde eiwitten in bepaalde voedingsmiddelen, in dit geval de biogene aminen. De oorzaak zit hem dus in een slechte eiwitvertering. Deze eiwitten vermijden lost wellicht de triggers (symptomen) op, maar de oorzaak zit hem in te weinig maagzuur.

Eiwitten zijn de grootste moleculen in ons voedsel en ze lossen alleen maar op in een badje met zoutzuur (maagzuur). Veel mensen hebben te weinig maagzuur. En daarmee komen we weer uit bij…de bijnieren. Een van de klassieke symptomen van verzwakte bijnieren is te weinig aanmaak van maagzuur. Als het lichaam te weinig maagzuur heeft kan het eiwitten niet goed verteren en ontstaan er gist- en rottingsprocessen in de maag en darmen, met gasvorming tot gevolg (vandaar een opgezette buik). Indien er sprake is van te weinig maagzuur is er ook geen prikkel voor het lichaam om een hele dikke, stevige, beschermende slijmvlieslaag rondom de darmwand aan te leggen, die dient als een basische buffer tegen het uiterst zure en bijtende maagzuur. Als deze slijmvlieslaag alsmaar dunner wordt, worden de darmen vanzelf poreus of ‘lek’, waardoor er onverteerde eiwitdeeltjes rechtstreeks in het bloed terecht kunnen komen, die als indringers worden gezien en vervolgens immuunreacties uitlokken, zoals ontstekings- en histamine reacties.

Maagzuur is hydrochloride, vloeibaar chloor dus. In ons voedsel vinden we maar 1 bouwstof van maagzuur en dat is de chloride in natriumchloride, zout dus. Dit geeft het belang van Keltisch zeezout aan, dat behalve natrium en chloor ook het zeer kalmerende magnesium (het 3e element in zeewater) bevat en daarnaast nog zo’n 80 andere mineralen en spoorelementen. Als je natriumchloride consumeert valt dit gecombineerde molecuul uiteen in zijn oorspronkelijke componenten, natrium en chloor. De natrium gaat naar de bijnieren en de chloor naar het maagzuur (zou dit de basis zijn van het woord zout-zuur, omdat zout een bouwsteen is van maagzuur?). Met zout sla je dus 2 vliegen in 1 klap, want je heelt je bijnieren en je maakt meer maagzuur aan! Voor de darmwand is gelatine een nagenoeg identieke substantie als die beschermende slijmvlieslaag rondom de darmen, vandaar die helende, gelatinerijke beestenbottenbouillons.
Mike 
——

Veel mensen worden getest op een melk intolerantie. Maar dat is een intolerantie voor gepasteuriseerde melk.
De kans is heel groot dat als je rauwe biologische melk gaat drinken dat je totaal geen last hebt. Lees onderstaande maar eens:

Pasteurisatie doodt de melk
Veel mensen hebben geleerd dat melk hen ziek maakt en daardoor vermijden ze melk. Maar zelden komt dit door lactose-intolerantie, die zo vaak de schuld krijgt; het komt door pasteurisatie en een intolerantie tegen het graanvoer van de dieren.

Het grootste probleem verbonden aan pasteurisatie is dat het merendeel van de calcium in rauwe melk onopneembaar wordt. Om de calcium in melk opneembaar te maken, hebben we het enzym fosfatase nodig, dat van nature aanwezig is in rauwe melk. Bij pasteurisatie op hoge temperatuur wordt de melk gewoonlijk tot boven de 70 graden Celsius verhit, waardoor fosfatase vernietigd wordt. Veel andere vitaminen gaan door pasteurisatie ook verloren, met name de o zo belangrijke vitamine C.

Omdat pasteurisatie de probiotische bacteriën in rauwe melk beschadigt, vinden ziekmakende organismen een gemakkelijke broedplaats in gepasteuriseerde melk. Wanneer probiotische organismen door pasteurisatie worden vernietigd, gaat dit ten koste van het eigen beschermingsmechanisme tegen gifstoffen in de melk. Hierdoor worden mensen ziek.

Veel mensen die niet tegen gepasteuriseerde melk kunnen kunnen wel rauwe melk velen. Als dat ook niet het geval is kun je altijd nog zure melkproducten als kefir, karnemelk, yoghurt, wei en kwark proberen. Wees ook niet bang om rauwmelkse kazen uit te proberen of rauwe schapen-, geiten- of paardenmelk. Bij de meeste mensen zal door de consumptie van kefir binnen enkele maanden het vermogen herstellen om wel rauwe melk te kunnen drinken.
Mike

Op de pagina van ‘melk’ vind je nog meer informatie over rauwe melk.
——

GAPS BOEK VERTALING NAAR NEDERLANDS
Het boek van Dr. Natascha Campbell-McBride, Gut and Psychology Syndrome (GAPS) is vertaald naar het Nederlands, je kunt het hier bestellen.

Meer en meer onderzoek laat zien dat een verstoorde darmwerking en daarmee een verstoord immuunsysteem aan de basis ligt van veel ziekten en klachten. Het GAPS dieet boek is dan ook interessant voor iedereen die graag meer wil weten over darmgezondheid. Het boek is speciaal interessant voor 4 groepen mensen:

1) Iedereen die te maken heeft met klachten en aandoeningen die met het functioneren van je hersenen te maken hebben, zoals:
*Autisme
*ADHD
*ADD
*Dyspraxie
*Dyslexie
*Schizofrenie (psychosen)
*Depressie
*Migraine
*Etc.

In het boek staan twee aparte hoofdstukken over epilepsie en eetstoornissen, zoals anorexia en boulimia.

2) Iedereen met klachten en ziekten die te maken hebben met een verstoord immuunsysteem, zoals:
*Eczeem
*Astma
*Allergieën en voedsel-overgevoeligheid
*Hooikoorts
*Etc.

3) Iedereen met darmklachten en darmziekten, zoals:
*Prikkelbare Darm Syndroom (spastische darm)
*Chronische diarree
*Verstoppingen (obsitaptie/constipatie)
*Ziekte van Crohn
*Colitis Ulcerosa
*Coeliakie (vooral als je niet voldoende herstelt op een glutenvrij dieet)
*Lekke darm (leaky gut)

4) Iedereen met een auto-immuunziekte of een ziekte met een sterke auto-immuuncomponent, zoals:
*Reuma: verschillende soorten, denk aan ziekte van Bechterew, syndroom van Sjögren, Reumatoïde Artritis, fibromyalgie, etc.
*Psoriasis
*Blaaspijnsyndroom
*Diabetes type 1
*Endometriose
*Ziekte van Grave
*Hashimoto’s
*Lupus
*Ziekte van Lyme (chronisch)
*Ziekte van Menière
*MS
*PANDAS
*Vitiligo
*Etc.

Lees hier meer over de vertaling van dit boek.

——
MSM – MethylSulfonylMethane

MSM en verschillende fysieke condities die hier baat bij kunnen hebben

  1. ■reumatoïde artritis of artrose
  2. ■peesontsteking
  3. ■allergieën
  4. ■versnelt wondheling en vermindert vorming van littekenweefsel
  5. ■voor een mooie huid, betere haargroei en sneller groeiende nagels
  6. ■verhoogt onze energie

Wat is MSM?
MSM is een zwavelhoudende molecule die voorkomt in alle levende organismen. MSM bevat organisch gebonden zwavel, wat betekent dat het voor het lichaam gemakkelijk is op te nemen. Zwavel behoort, samen met calcium, magnesium, kalium, natrium, en fosfor tot de macromineralen. Ons lichaam heeft deze macromineralen dagelijks in grote hoeveelheden nodig. Desondanks is zwavel nog één van de meest onderschatte mineralen!

Hoe werkt MSM?
Zwavel is nodig voor een groot aantal lichaamsfuncties. Zo speelt zwavel een belangrijke rol in de omzetting van enzymen, aminozuren, hormonen en eiwitten. MSM is de biologisch goed beschikbare vorm van zwavel.
MSM is bijvoorbeeld het belangrijkste component van het eiwit collageen, welke verantwoordelijk is voor ons bindweefsel (stevige huid) en kraakbeen.
MSM komt ook in voedsel voor, maar helaas niet meer in significante hoeveelheden en daarbij gaat MSM bij het kookproces grotendeels verloren.
Veel mensen blijken dan ook ongemerkt deficiënt te zijn.
Naarmate de leeftijd stijgt, gaat de hoeveelheid MSM en zwavel in het lichaam achteruit. De vele lichaamsprocessen waarbij zwavel betrokken is, functioneren dan minder goed, wat op den duur allerlei degeneratieverschijnselen tot gevolg heeft.
Het lichaam wil zichzelf altijd helen wanneer het de juiste voedingsstoffen tot zijn beschikking heeft.

MSM en allergieën
Een allergie is de reactie van je lichaam op een bepaalde stof. Reacties en problemen als opgezwollen ogen, niezen en snotteren zijn het gevolg. Wanneer je MSM inneemt worden je cellen beter doordringbaar, waardoor je lichaam snel alle irriterende stoffen uit je systeem kan spoelen. Als we een tekort aan MSM hebben wordt de celwand stijf en hard en hierdoor kunnen de vloeistoffen niet gemakkelijk ‘verschoond’ worden. MSM maakt de celwand dus zachter waardoor vrije radicalen en vreemde eiwitten uit onze cellen kunnen worden gespoeld.
Wanneer voldoende MSM wordt ingenomen worden onze cellen continue schoongespoeld en dit heeft een gunstig effect op tal van allergieën.

MSM en spierherstel
Vele sporters hebben de ervaring dat MSM hun flexibiliteit en uithoudingsvermogen vergroot en de spieren sneller herstellen.
Ook dit komt weer omdat MSM op celniveau zorgt voor de snelle afvoer van afvalstoffen en ontstekingen in het spierweefsel wegneemt.
Ook remt MSM spierkramp en stimuleert het de bloedsomloop.

MSM en ontstekingen
MSM is een natuurlijke pijnstiller en ontstekingsremmer.

MSM en rimpels
Wanneer het lichaam oude lichaamscellen vervangt terwijl er een tekort aan MSM is, zijn ook de nieuwe cellen hard en stijf, wat bijdraagt aan rimpelvorming. Door MSM als supplement te gebruiken worden onze lichaamscellen gezonde, elastische cellen en kunnen met de tijd rimpels vervagen.

MSM en schoonheid
MSM wordt ook wel eens het schoonheidsmineraal genoemd. MSM zorgt ervoor dat onze nagels sneller en sterker groeien en voor een zachte, veerkrachtige huid.

MSM en haargroei
Zwavel zorgt voor een betere haargroei. Wanneer u dagelijks MSM gebruikt zullen u haren sneller gaan groeien. Ook krijgt u sterker haar van MSM poeder.

MSM en detox
MSM zorgt voor een snelle uitscheiding van gifstoffen en afvalstoffen op cellulair niveau en is hierdoor een subtiele, doch onmisbare factor tijdens het detoxen of ontgiften.

Astma, Lupus & Allergieën’ van Dr. F. Batmanghelidj
Help ze de wereld uit met water. Je bent niet ziek, je hebt dorst.
Dit boek introduceert een nieuwe ontdekking dat onopzettelijke uitdroging veel pijnlijke degeneratieve ziekten veroorzaakt. Het verklaart het directe verband tussen een tekort aan water in het lichaam en allergieën, astma en lupus. Maar naast water en zout moet je je lichaam ook goed voeden i.p.v. vullen met chemisch bereide producten.
Klik op het boek om te bestellen.