Voeding is gezondheid.nl

 
Wij zijn Co en Lia Keizer, 60 en 56 jaar jong. In 2009 zijn wij op zoek gegaan naar gezonde voeding. Dit naar aanleiding van een aantal sterfgevallen in onze familie van mensen tussen de 60 en 65 jaar, als gevolg van kanker.

Ook zijn onze beide vaders overleden aan kanker. Dan ga je op zoek; hoe kunnen we dit zelf voorkomen.
Nou, er ging een nieuwe wereld voor ons open. We dachten dat we redelijk gezond aten, we kwamen er achter dat het nog veel beter kon.

 

Vanaf augustus 2009 hebben we een half jaar onze voeding gehaald uit rawfood. Daardoor hebben we heel erg gereinigd en we kregen er heel veel energie van. Totdat we erg mager werden, de energie verdwenen was en we het ontzettend koud kregen.

We kwamen toen al regelmatig op lezingen van Mike Donkers en hij gaf aan dat we bouwstenen zouden gaan missen. Bouwstenen in de vorm van dierlijke vetten en eiwitten. Vanaf februari 2010 zijn we weer, bijna, alles gaan eten wat we voor de rawfood periode aten alleen nu in biologische vorm. We eten nu vlees, vis, zuivelproducten, groenten, bouillons getrokken van beestenbotten en in onze yoghurtsmoothie een zure appel. We vermijden nachtschades en koolhydraten/zetmeel rijke producten. Brood eten we mondjesmaat. Ook noten/zaden/pitten eten we niet vanwege het fytinezuur. En als we al fruit eten is dat zuur fruit. We nemen nog wel (juiste) koolhydraten tot ons (witte basmatirijst, boekweitvlokken), tussen de 50 a 100 gram droog gewicht per dag, verdeeld over de maaltijden. Koolhydraten heb je nog nodig zolang je niet in een vetverbranding zit. Uiteindelijk kun je met zo’n 50 gram per dag toe.

En dit voedingspatroon bevalt ons erg goed. Het verzadigd enorm dus 's middags om 16.00 uur hebben wij geen 'cup-a-soup' moment en het smaakt allemaal heerlijk. Doordat we langer verzadigd zijn hebben we ook minder nodig; we merken dat we sneller 'vol' zitten maar er langer op kunnen teren.

Je hoort vaak: biologische voeding is duur.
Als je je spullen alleen in een natuurwinkel of supermarkt koopt is het ook duurder. Dat is logisch, het is tussenhandel, daarom gaan wij de boer op, we kopen in bij de bron, zie de handige adresjes waar wij ons voedsel kopen.
Misschien dat je een ietsje meer betaalt (niet altijd) dan in een ‘normale’ winkel maar het is voeding die enorm verzadigd dus uiteindelijk heb je er minder van nodig. Wij maken zelf yoghurt en kefir van de rauwe melk die we bij de boer kopen. Dus uiteindelijk ben je goedkoper uit, bovendien heb je minder afval.
Sowieso hebben we minder afval omdat we naar onze groenteboer gewoon een mand meenemen waar alles zo los in gaat en flessen/potten voor de rauwe melk.
En alles smaakt veel beter, er zit gewoon meer smaak aan de producten.
Je weet ook dat de dieren een goed leven achter de rug hebben.
Ik heb een aparte pagina gemaakt met adresjes voor ‘rauwe melk’ en ‘goed vlees’.

------
DISCLAIMER:
Hoewel er goede ervaringen worden verkregen met de manier van voeden zoals wij op deze site voorstaan (WAPF-voeding / oftewel voedingsrichtlijnen volgens Weston Price), zijn er geen beloftes of garanties te geven. Er worden geen medische diagnoses gesteld of medische (be)handelingen verricht, specifiek of algemeen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen gezondheid en het navolgen van het advies van je behandelend arts of therapeut.
Houd altijd contact met je huisarts of specialist.

Alles wat aangegeven en/of besproken wordt op deze site, is een experiment. Hier kunnen geen garanties of claims aan worden ontleend. Je blijft zelf verantwoordelijk voor wat je met deze informatie doet.
------
Bij het verstrekken van alle informatie op onze site beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.

Geef jezelf toestemming om van het leven te genieten

------

LEZING MET MIKE DONKERS - ZATERDAG 7 OKTOBER 2017

Na een stilte van 2 jaar hebben we weer een lezing georganiseerd met Mike Donkers als spreker, de 10e op rij.

Jullie zijn van harte welkom in de prettige lezingruimte van kefirboerderij de Annahoeve in Midwoud, bij Ilse Blokker. En wel op zaterdagmiddag 7 oktober van 13.00 tot 16.00 uur. Na 16.00uur is er nog een vragenuurtje voor diegenen die daar behoefte aan hebben.


Waar gaat Mike het over hebben?

Uiteraard over wat voeding kan betekenen voor je gezondheid, zowel in goede als in slechte zin.

Want in de supermarkten wordt inmiddels heel veel zwaar bewerkte ‘voeding’ aan de man c.q. vrouw gebracht.

Er is wel steeds meer biologisch te koop maar als je dat niet vers koopt moet je gewoon etiketten blijven lezen.


Ook worden we voor de gek gehouden als er op verpakkingen staat dat er minder of geen suiker meer in zit, vaak is dit vervangen door zoetstoffen.

En geloof me, die zijn nog slechter voor je lichaam dan suikers, onze cellen ‘praten’ niet met chemische middelen.


Mike legt ons haarfijn uit hoe dit alles in elkaar steekt en wat gezonde en slechte voeding met ons lichaam doet.

Door veel te lezen over voeding en gezondheid, mensen te helpen en feedback terug te krijgen kreeg hij veel inzichten die hij graag met ons deelt.


De rode draad voor deze middag is: welke voeding kan ik nu nog eten.

We worden bang gemaakt voor vetten, cholesterol, zout, zuivel/melk, eieren en nog veel meer.

Producten die juist zo goed zijn voor onze gezondheid en waar kun je die goede voeding dan wel kopen.


En wat heeft voeding te maken met allerlei ziektes en aandoeningen als reuma, kanker, dementie, huidziektes, astma, allergieën, noem maar op....

Hoe staat Mike tegenover vegetarisme, veganisme, paleo?


Maak hier kennis met Mike of neem een kijkje op zijn sites:

www.fatsforum.nl en www.mikedonkers.com


De lezing vangt aan om 13.00 uur, je bent welkom vanaf 12.30 uur.

Deze investering in je gezondheid komt op € 10,00 per persoon.

Graag vooraf aanmelden, betalen doe je op de dag zelf bij binnenkomst.


Enne, neem al je vriendjes en vriendinnetjes maar mee, hoe meer mensen hier kennis van nemen, des te beter. ;-)


 

Hoe hebben wij ons voedingspatroon aangepast:

 

© 2012 Lia Keizer