Voeding is gezondheid.nl

 

Ontlasting

Kleur van ontlasting – Alles over o.a. groene & grijze stoelgang

Ontlasting wordt door velen als een onsmakelijk onderwerp beschouwd. Je uitwerpselen bestaan echter grotendeels uit de ballaststoffen van hetgeen je ongeveer een etmaal eerder hebt gegeten. Aan de hand van je stoelgang kun je bovendien veel herleiden m.b.t. je lichamelijke gesteldheid en gezondheid. Daarom hierbij alles over de kleur en samenstelling van de ontlasting van volwassenen, kinderen en baby’s…
Lees hier verder........

-------

Hoe ziet onze ontlasting er uit en wat betekent dat?
Zie hier de verklaring.
---------

Kenmerken van een normale ontlasting
Een waarlijk gezonde ontlasting is stevig gevormd en toch makkelijk kneedbaar zodat de inkepingen van de zich samentrekkende darm erin zullen staan op gerede afstand van elkaar, dus ook niet te kort bij elkaar. De uiteinden van de ontlasting zijn afgerond en de drollen zijn bedekt met een dun slijmlaagje. De darm zal zich spontaan en gemakkelijk een keer per dag willen ontlasten en dit verloopt dan ook snel en soepel. Dit betekent ook dat je nauwelijks toiletpapier nodig zult hebben en dat de ontlasting natuurlijk wel naar poep ruikt maar absoluut niet erg hoeft te stinken. Omdat een gezonde ontlasting geen gas bevat zal deze in het water onder gaan (en dus niet blijven drijven) en ook niet plakken aan het toilet.

---------
EEN GOEDE REMEDIE ALS JE ‘VERSTOPT’ ZIT T.O.V. EEN KLYSMA: DE ZOUTWATERFLUSH:
Doe in een 1/2 liter warm water (per persoon) twee theelepels Keltisch zeezout. Roer dit goed door totdat het helemaal is opgelost. Ga dan 20 minuten op je rechterzijde liggen. De opening van je maag zit aan die kant, zo gaat het zoute water sneller uit je maag vandaan je spijsverteringsysteem in. Na 20 minuutjes ga je gewoon verder met je dag. Binnen afzienbare tijd zit je op de wc en worden je darmen geleegd.
Deze methode gebruiken wij als we een lever-galblaasreiniging doen en werkt bij ons prima.
Hier het Engelse origineel.

-------
MIKE OVER PSYLLIUMVEZELS DIE MEN WIL SLIKKEN VOOR EEN ZACHTERE ONTLASTING:
Niet doen! Harde plantenvezels hebben een houtachtige structuur. Hoe harder de vezel, hoe meer ze de darmwand irriteren, waardoor de beschermende slijmvlieslaag van het maagdarmkanaal beschadigd kan raken en eveneens de microvilli, de trilhaartjes die verantwoordelijk zijn voor de opname van voedselstoffen. Deze beschadigingen leiden uiteindelijk tot een 'lekke darm', waardoor er onverteerde eiwitten (2 beruchte zijn gluten in granen en caseïne in melk) in de bloedstroom terechtkomen en (auto)immuunreacties uitlokken (ontstekingen).

Mike

---------
Groene ontlasting is een teken dat je galblaas 'wakker wordt'. Deze ledigt zich dan in de darmen en de kleur van gal is groen. Witte ontlasting is rommel die je lever loost en die door tijdsnood of door geblokkeerde galkanalen de galblaas omzeilt. Witte ontlasting is dus pure leverontlasting en groene ontlasting pure galblaasontlasting. Als de witte ontlasting van de lever wel via de galblaas loopt, krijg je de karakteristieke bruine ontlasting die je gewend bent en associeert met gezonde ontlasting. Het is dus een goed teken dat je galblaas actief wordt!

Mike

--------
De afgelopen 2 dagen heb ik veel groene ellende geloosd.

Voor wie zich afvraagt hoe dit nu kan en waarom er maar geen eind aan lijkt te komen, bedenk dat gifstoffen zich jarenlang opstapelen in weefsel, met name vetweefsel. Vetweefsel moet gezien worden als een extra orgaan, een orgaan dat bedoeld is om jou te behoeden voor vergiftiging. Maar ook met opgeslagen gif te lang rondlopen is natuurlijk niet goed. Het is en blijft een lichamelijke belasting en verkort je levensduur.

Mijn lichaam is nu al jarenlang bezig zich te ontdoen van opgeslagen gifstoffen en dergelijke groene, zure ontlasting mag dan ook gerust toxisch genoemd worden! Aan de positieve kant: ik krijg nu steeds vaker ontlasting van een normale vorm en kleur, die er bijzonder makkelijk uitkomt, nagenoeg reukloos is en weinig of geen veegwerk met zich meebrengt!

Mike

------
Ik blijf me verbazen over de vele vragen over ontlasting die op dit forum al lang en breed zijn beantwoord. Ik wijt dit niet aan een gebrek aan zoeken over dit onderwerp, maar aan de verbijstering die menigeen hier ervaart als hij/zij nu de waarheid ervaart omtrent de werkelijke toxische staat waarin men zich bevindt. Het lijkt wel alsof velen hier niet kunnen geloven dat er zoveel rottigheid uit hen kan komen! Ik kan niet anders dan concluderen dat velen van jullie zichzelf enorm voor de gek houden als het gaat om het stapeleffect van rotzooivoedsel, dat al die tijd opgeslagen lag in weefsels en nu eindelijk loskomt.

Vanwaar die verbazing? Wat loskomt stinkt, is zuur en heeft alle kleuren van de regenboog. Ik noem dit 'supermens-syndroom'. Kennelijk is het nogal een schok om te ervaren dat je niet zo zuiver en schoon bent als je graag had gewenst. Ontlasting is het laatste taboe dat we kennen op gezondheidsgebied, terwijl het juist het eerste is waar je naar moet kijken. Deal with it! Beter eruit dan erin!

Mike

-------
GAPS BOEK VERTALING NAAR NEDERLANDS


Het boek van Dr. Natascha Campbell-McBride, Gut and Psychology Syndrome (GAPS) is vertaald naar het Nederlands, je kunt het hier bestellen.

Meer en meer onderzoek laat zien dat een verstoorde darmwerking en daarmee een verstoord immuunsysteem aan de basis ligt van veel ziekten en klachten. Het GAPS dieet boek is dan ook interessant voor iedereen die graag meer wil weten over darmgezondheid. Het boek is speciaal interessant voor 4 groepen mensen:


1) Iedereen die te maken heeft met klachten en aandoeningen die met het functioneren van je hersenen te maken hebben, zoals:

 1. Autisme

 2. ADHD

 3. ADD

 4. Dyspraxie

 5. Dyslexie

 6. Schizofrenie (psychosen)

 7. Depressie

 8. Migraine

 9. Etc.


In het boek staan twee aparte hoofdstukken over epilepsie en eetstoornissen, zoals anorexia en boulimia.


2) Iedereen met klachten en ziekten die te maken hebben met een verstoord immuunsysteem, zoals:

 1. Eczeem

 2. Astma

 3. Allergieën en voedsel-overgevoeligheid

 4. Hooikoorts

 5. Etc.


3) Iedereen met darmklachten en darmziekten, zoals:

 1. Prikkelbare Darm Syndroom (spastische darm)

 2. Chronische diarree

 3. Verstoppingen (obstipatie/constipatie)

 4. Ziekte van Crohn

 5. Colitis Ulcerosa

 6. Coeliakie (vooral als je niet voldoende herstelt op een glutenvrij dieet)

 7. Lekke darm (leaky gut)


4) Iedereen met een auto-immuunziekte of een ziekte met een sterke auto-immuuncomponent, zoals:

 1. Reuma: verschillende soorten, denk aan ziekte van Bechterew, syndroom van Sjögren, Reumatoïde Artritis, fibromyalgie, etc.

 2. Psoriasis

 3. Blaaspijnsyndroom

 4. Diabetes type 1

 5. Endometriose

 6. Ziekte van Grave

 7. Hashimoto’s

 8. Lupus

 9. Ziekte van Lyme (chronisch)

 10. Ziekte van Menière

 11. MS

 12. PANDAS

 13. Vitiligo

 14. Etc.© 2012 Lia Keizer

© 2012 Lia Keizer