Voeding is gezondheid.nl

 

Nachtschades, tekst van Mike Donkers

Nachtschades bevatten neurotoxines, hetgeen betekent dat ze ingrijpen op het centrale zenuwstelsel en daar in alsmaar opbouwende kleine hoeveelheden schade veroorzaken. Weer zo'n voorbeeld van 'er niets van merken' en dan denken dat een ander er misschien niet tegen kan, maar jij wel. IEDEREEN loopt op de lange termijn neurologische schade op door veelvuldige consumptie van nachtschades, wederom niemand uitgezonderd (we kunnen niet om natuurwetten heen).


Mijn vriendin heeft ruim 40 jaar ogenschijnlijk geen last gehad van de consumptie van nachtschades. Ineens kreeg ze allerlei reumatische klachten die uiteindelijk zo erg waren dat ze 's nachts wakker werd en wakker bleef van de pijn. We hebben er ruim een jaar over gedaan om erachter te komen dat het de nachtschades waren die met hun jarenlange opgebouwde gifstoffen deze klachten veroorzaakten. Toen ze radicaal stopte met de consumptie van welke nachtschade dan ook, verbeterden haar klachten binnen een week en binnen een maand was ze van alle ellende af die haar ruim een jaar had geteisterd. Als ze nu toch zo af en toe een nachtschade eet wordt ze meteen afgestraft door nachtelijke pijnen. Zou dit de oorsprong zijn van de term 'nachtschade'?


Er is hier bij menigeen een houding van 'ach, een beetje kan geen kwaad'. Ik begrijp dat niet. Diezelfde mensen zetten zichzelf wel op een streng voedingsprotocol, waarbij bijv. polysacchariden in de ban worden gedaan, en dat houden ze bij hoog en bij laag vol, ondanks dat de resultaten uitblijven en er verbetering optreedt als de 'verboden' voedingsmiddelen uiteindelijk toch worden geconsumeerd. Maar kom niet aan hun nachtschades! En dat terwijl juist deze mensen allemaal neurologische schade vertonen! Dat is zoiets als blijven krabben aan een korstje, omdat je de drang niet kunt weerstaan, ook al heelt de wond dan langzamer.


Het feit dat nachtschades kennelijk zo verslavend zijn (hoe moet ik anders deze reacties opvatten?) zegt mij genoeg. Mensen zijn verslaafd aan stimulerende middelen, omdat ze constant die adrenalinekick opzoeken. Dat kan met drugs, met voedsel, met overdreven sporten, teveel werken, teveel sex, etc. Is het niet handiger om je systeem de rust te geven die het nodig heeft om te kunnen helen?


Gezien de problematiek waarmee sommigen hier rondlopen hebben nachtschades m.i. geen enkele plaats in hun voeding, omdat m.n. hun neurologische systeem al overprikkeld is. Als je gezond en sterk bent zal een nachtschade af en toe inderdaad geen probleem zijn (vandaar dat ik niet nachtschade vrij eet maar nachtschade arm, oftewel: ik zeur niet als ik bij een ander eet of in een restaurant maar kook er zelf niet meer mee), maar juist als de emmer al overvol zit, wat is dan het nut om er alsmaar kleine druppeltjes aan toe te blijven voegen?!


Mike

-------

Een informatie uitwisseling op het forum over ontstekingsziekten en nachtschades:


Opmerking van een forumlid: Wel heb ik weer ontstekingen in mijn vingergewrichten, misschien van de appelazijn?

Appelazijn (heb je wel de troebele?) en goede voeding veroorzaakt geen ontstekingen. Het veroorzaakt een reactie van je lijf eindelijk aan de slag te gaan met de ellende die er nog in opgeslagen is. Een ontsteking is een reinigingsproces. Die pijnlijke gewrichten (en andere klachten) zijn een opruim actie als je zeker weet dat je daarnaast niets eet waarop je zou kunnen reageren, dus de nachtschades, chemische toevoegingen, voedselovergevoeligheden etc. Blijf je die dingen wel eten, dan staat dat het zelfhelend vermogen van je lichaam in de weg en kan je ook geen inschattingen meer maken over de aanleiding van je klachten.
Hilda

Bedankt voor je opmerkingen Hilda. Ik eet zeker geen nachtschades meer.
Vraag me wel af, dat in landen rond de Middellandse zee en in Azië er minder
kanker en reuma voorkomen terwijl de mensen daar toch veel aubergines en
tomaten eten.
Ik heb de troebele appelazijn.Eerst niet want ik had wel biologische azijn
gekocht, maar bleek appelciderazijn en dus niet troebel.
Misschien zijn de ontstekingen de andere kant van de medaille van de psoriasis
of wat het ook moet zijn, wat de buitenkant van mijn handen aantast. Dus het een
of het andere doet zich voor, denk ik nu. Maar misschien is dat te simpel gedacht.
Ik hoop dat het inderdaad een verschijnsel is van de opruim actie. Dat lijkt me heel
positief.

In mediterrane landen komen ze er ermee weg omdat ze bergen verzadigd vet eten. Verzadigd vet beschermt je tegen werkelijk alles. Nog beter is het om bergen verzadigd vet te eten en desondanks nachtschades en granen te vermijden of minimaliseren.
Mike


---------
ONTSTEKINGSZIEKTES EN ‘WARMTE’ IN HET LICHAAM:

De extra warmte is een zuurstof boost. Hierdoor komen 'slapende' ontstekingen naar voren, processen waarvoor het lichaam voorheen niet de lichaamswarmte kon opbrengen. Zuurstof = warmte, onthoud dat. Het is lichaamswarmte, voedselverbranding, zweten, ontsteking, koorts. D.m.v. warmte bevrijdt het lichaam zich van ongewenste stoffen en organismes, het is een uitstotingsmechanisme.

Ik kan alleen maar concluderen dat je stijf staat van de ontstekingen - letterlijk. Aan de ene kant is het goed dat deze zich nu openbaren. Aan de andere kant kosten deze ontstekingen heel veel zuurstofcapaciteit die eigenlijk nodig zijn voor de celademhaling. Ik adviseer je dan ook om een dosering te vinden van H2O2 die je aankan. Je zult het ongemak voor lief moeten nemen omdat dit een onderdeel is van je heling, maar je hoeft ook niet de boel nodeloos te forceren.

Daarnaast adviseer ik je om ONMIDDELLIJK te stoppen met de consumptie van graanproducten en nachtschades. Reumatische klachten zouden helemaal niet bestaan als mensen geen granen en nachtschades aten. Daarnaast alle bewerkte plantaardige oliën/vetten (maïsolie, zonnebloemolie, margarine, halvarine) PER DIRECT de prullenbak in gooien (waar ze thuis horen) en GEEN ENKEL product kopen dat 'plantaardige olie' of '(gedeeltelijk) geharde oliën/vetten' bevat. Het beste is als je voedsel nuttigt dat geen etiket nodig heeft. Een ei heeft geen etiket nodig, een biefstuk evenmin. Puur, onbewerkt voedsel dus, waar geen laboratorium ingrediënten in zitten.

Mike

------
Weersveranderingen, spierpijnen en verkramptheid, ochtendstijfheid, slecht genezen, artritis, jicht, slapeloosheid en galblaasproblemen.

Als je bijvoorbeeld lijdt aan ontstekingen, gewrichtspijn of breuken, dan zal door het vermijden van de nachtschade-familie je pijn grotendeels verminderen.

Deze familie kan ook zuurbranden veroorzaken - veel mensen weten dat al omdat ze op deze manier reageren als ze paprika´s of tomaten eten.


TOMATEN

PAPRIKA

EIERPLANT (Aubergine)

AARDAPPELEN

 

Lees hier meer.....

© 2012 Lia Keizer

© 2012 Lia Keizer