Voeding is gezondheid.nl

 

Wie is Mike Donkers

Mike Donkers is geen medicus of diëtist. Hij is een docent Engels en Nederlands die te veel en te vaak ziek was en daar in 2006 genoeg van kreeg en besloot zichzelf te onderwijzen over de relatie tussen voeding en gezondheid. Nadat hij zijn eetpatroon veranderde, verdwenen zijn allergieën, permanente neusverkoudheid, griepjes en andere kwalen als sneeuw voor de zon.

Op zijn zoektocht naar inzichten over de relatie tussen voeding en gezondheid stuitte Mike op het werk van Weston Price, Dit raakte een snaar bij hem, omdat Price zich had verdiept in de overgeleverde kennis en wijsheid van onze voorouders: de jager-verzamelaars, nomadische stammen, landbouwers en veehouders van weleer. In totaal heeft Price 14 natuurvolkeren bezocht en onderzocht en er bevond zich onder hen geen enkele vegetariër. Hierdoor kon Mike zelf na 19 jaar vegetarisme ook niet langer hiermee doorgaan. Het heeft hem, naar eigen zeggen, meer gezondheidsvoordeel opgeleverd dan toen hij vegetariër was.


Als docent besloot hij mensen hiervan op de hoogte te stellen om ze op eenzelfde manier te helpen als hij bij zichzelf had gedaan en ze een hoger bewustzijn bij te brengen op basis van kennis en verantwoordelijkheid. Dit is op een positieve manier uit de hand gelopen, het bleek een onontdekte roeping van Mike te zijn. Mike heeft een online forum, www.fatsforum.nl, en spreekt hij regelmatig in diverse plaatsen in het land.


Lees zijn column-achtige stukjes hier

 


Mike heeft een e-book geschreven: ‘Goede voeding - de basisregels’.

Hierin vind je hoe je jezelf kunt / zou moeten voeden.

Mail ons en wij zenden het e-book per mail naar je toe, er zijn geen kosten aan verbonden.


Dit is niet de website van Mike Donkers maar van Co en Lia.

Mike heeft een eigen website: www.mikedonkers.com

 

Mike geeft voedingsadviezen, daarvoor komt hij bij je thuis, om eens door je keukenkastjes en koelkast te lopen.

Daarnaast krijg je adviezen hoe je voedingspatroon aan te passen om tot een betere gezondheid te komen.

Mail hem om wat af te spreken.


Mike heeft de volgende websites:

www.mikedonkers.com

www.fatsforum.nl

Hier een aantal links naar informatie door Mike geschreven:

Het verhaal van Mike

alleen lezen forum’ met teksten van Mike

De mogelijkheden van het zeezout

Vraag het aan Mike

Hersenvoer

Over koffie, brood en kanker (Een kanttekening bij dit stuk: Mike schrijft hierin dat het vlees verzurend werkt en kanker kan veroorzaken maar zijn inzichten zijn gewijzigd, dit kun je o.a. lezen op het forum van www.fatsforum.nl en in zijn ebook: ‘Goede voeding - de basisregels’ (per mail bij ons gratis aan te vragen); dierlijke vetten zijn juist bijzonder goed en zorgen voor zuurstof in de cellen.

Genetisch?

De werkelijke betekenis van ziekte

Lever en darmen

Bijnieruitputting: de luidruchtige, stille epidemie

We zijn allemaal één

De gevaren van suikers en verkeerde vetten

Ormus

Heksenjacht

Global warming

Een artikel over Keltisch zeezout en de toepassingsmogelijkheden in de veeteelt, met Mike en boer Matthijs, de eerste Weston Price boer in Nederland. Het artikel is geplaatst in het februari nummer van ‘Melkveemagazine’.

Interview met Mike op Argusoogradio: ‘Gezond en wel - 10 maart 2013’

Mike over: histaminereacties en slechte darmwerking

gevarieerd eten

Rawfood en superfoods

Mike’s visie op het Paleo dieet


Mike is vrijwel elke zondagavond om 21.00 uur ‘live’ te beluisteren op dotcomradio. Hier werken ook aan mee:

Ron Fonteine van www.leefbewust.com en Henk Mutsaers van www.gedachtenvoer.nl

Het archief van eerder gemaakte uitzendingen (t/m 2014) vind je hier als podcast, via de computer te beluisteren.


Hier vind je nog meer interviews met Mike over:

Suiker - Water - afvallen - rauwe melk - cholesterol - soja - granen - verzadigd vet - zeezout - immuunsysteem


Mike over het Weston Price voedingspatroon

Een uitspraak van Mike:

Heb geduld, geloof en vertrouwen. Alles is uit het lichaam te zuiveren, de goede stoffen duwen de slechte eruit.

Top vijf van Mike over voeding:


  1. 1.Gebruik als bakvet geen margarine of halvarine meer, maar natuurlijke, dierlijke vetten als roomboter, niervet of reuzel. Een gunstige uitzondering onder de plantaardige vetten is niet ontgeurde, extra vergine kokosolie.

  2. 2.Eet ALTIJD meer vetten dan eiwitten. GEEN mager vlees meer en als het vlees toch weinig vet bevat, ruimschoots compenseren voor de magere eiwitten met vet (zie punt 1). De makkelijkste manier is vette stoofpotten en soepen. Als magere dierlijke eiwitten niet worden gecompenseerd door vetten, krijg je ‘rabbit starvation’, dat is bloedvergiftiging door de opbouw van ammoniak. De huidige voedingsadviezen zijn dus ronduit gevaarlijk en ziekmakend en bevorderen een staat van ONDERVOEDING!

  3. 3.Streef ernaar zo vloeibaar mogelijke maaltijden te eten (of drinken). Denk hierbij aan: rauwe melk, rauwmelkse kefir, soepen, bouillons en stoofschotels. Maak vooral gebruik van ‘restproducten’ van de slacht, zoals: mergpijpjes, schenkels, knieën, staart en botten.

  4. 4.Beperk je inname van koolhydraten, suiker en zetmeel. Glutenvrije granen hebben de voorkeur. Denk hierbij aan: witte (basmati)rijst, quinoa, gierst, boekweit en amarant. Vermijd tarweproducten zoveel mogelijk!

  5. 5.Gebruik naar hartenlust Keltisch zeezout. Je hoeft niet bang te zijn voor je bloeddruk, evenmin als dat je bang moet zijn voor verzadigde vetten en cholesterol i.v.m. hart- en vaatziekten. Dit is in overeenstemming met wat onze voorouders altijd hebben gegeten en dankzij hen zijn we er nog. Als we de huidige voedselvoorschriften op blijven volgen, zullen we geen voorouders meer zijn van toekomstige generaties en sterven we uit.

    Mike

© 2012 Lia Keizer

Mike komt weer zijn kennis spuien in Noord-Holland - 7 oktober 2017

Na een radio stilte van 2 jaar hebben we weer een lezing georganiseerd met Mike Donkers als spreker, de 10e op rij.

Jullie zijn van harte welkom in de prettige lezingruimte van kefirboerderij de Annahoeve in Midwoud, bij Ilse Blokker.

En wel op zaterdagmiddag 7 oktober van 13.00 tot 16.00 uur. Na 16.00uur is er nog een vragenuurtje voor diegenen die daar behoefte aan hebben.


Waar gaat Mike het over hebben?

Uiteraard over wat voeding kan betekenen voor je gezondheid, zowel in goede als in slechte zin.

Want in de supermarkten wordt inmiddels heel veel zwaar bewerkte ‘voeding’ aan de man c.q. vrouw gebracht.

Er is wel steeds meer biologisch te koop maar als je dat niet vers koopt moet je gewoon etiketten blijven lezen.


Ook worden we voor de gek gehouden als er op verpakkingen staat dat er minder of geen suiker meer in zit, vaak is dit vervangen door zoetstoffen.

En geloof me, die zijn nog slechter voor je lichaam dan suikers, onze cellen ‘praten’ niet met chemische middelen.


Mike legt ons haarfijn uit hoe dit alles in elkaar steekt en wat gezonde en slechte voeding met ons lichaam doet.

Door veel te lezen over voeding en gezondheid, mensen te helpen en feedback terug te krijgen kreeg hij veel inzichten die hij graag met ons deelt.


De rode draad voor deze middag is: welke voeding kan ik nu nog eten.

We worden bang gemaakt voor vetten, cholesterol, zout, zuivel/melk, eieren en nog veel meer.

Producten die juist zo goed zijn voor onze gezondheid en waar kun je die goede voeding dan wel kopen.


En wat heeft voeding te maken met allerlei ziektes en aandoeningen als reuma, kanker, dementie, huidziektes, astma, allergieën, noem maar op....

Hoe staat Mike tegenover vegetarisme, veganisme, paleo?


Maak hier kennis met Mike of neem een kijkje op zijn sites:

www.fatsforum.nl en www.mikedonkers.com


De lezing vangt aan om 13.00 uur, je bent welkom vanaf 12.30 uur.

Deze investering in je gezondheid komt op € 10,00 per persoon.

Graag vooraf aanmelden, betalen doe je op de dag zelf bij binnenkomst.


Enne, neem al je vriendjes en vriendinnetjes maar mee, hoe meer mensen hier kennis mee maken, des te beter. ;-)