Voeding is gezondheid.nl

 

De menselijke blauwdruk

Weston Price ontdekte dat het natuurlijke ontwerp van de mens bestond uit een rond gezicht met voldoende ruimte voor alle tanden en kiezen (dus een brede kaakstructuur) en voldoende ruimte voor de lucht om in en uit de neusgaten te gaan (dus een brede neus), een brede, dikke nek en verder een brede lichaamsbouw. Vrouwen horen brede heupen en een vol, vrouwelijk figuur te hebben en geen smal, dun, jongensachtig figuur.

Price laat in zijn boek foto's zien van inwoners van eilanden op de Stille Zuidzee die allemaal van andere eilanden afkomstig zijn, maar eruit zien alsof ze broers of zussen van elkaar zijn. We zien het vaak als een racistische opmerking als er over negers of Aziaten gezegd wordt dat ze 'er allemaal hetzelfde uitzien'. Maar dat is ook zo en dat hoort ook zo! Het rassenpatroon wordt nl. natuurgetrouw gereproduceerd en de verschillen bij individuen zijn minimaal.

Lees meer......
-----

OUDERE MENSEN ETEN EN DOEN VAN ALLES WAT NIET ‘GEZOND’ IS EN WORDEN TOCH HEEL OUD.

Iemand op het forum schreef:
Mijn Oma is al 93 jaar, en eet het allemaal al haar leven lang (gaat over nachtschades en fytinezuur.

En ze leeft nog steeds. Als je alles moet geloven wat je leest: dan hadden we allemaal al lang dood moeten zijn.


Antwoord van Mike:
Dit valt onder dezelfde categorie als: ik ken iemand die rookte en 90 jaar werd. Vaak wordt daaraan gekoppeld een voorbeeld van iemand die 'gezond at en altijd sportte' en op veel jongere leeftijd 'ineens' dood neerviel door een hart- of herseninfarct of volledig uitgezaaide kanker kreeg. De fatalistische conclusie is dan: het maakt niet uit wat je doet, want de dood slaat willekeurig toe en het leven is oneerlijk. Dat we in een universum leven van oorzaak en gevolg en dat we dingen vaak ervaren als 'oneerlijk' en 'willekeurig' ontgaat mensen die dit soort drogredenen aanhalen, redenen die gebruikt worden om toch maar vooral niets te hoeven veranderen of verbeteren. Het is gebaseerd op onwetendheid, gebrek aan kennis en een laag zelfbeeld, gebaseerd op de leugen dat 'het leven lijden is'.

Bedenk dat de mensen die met slechte gewoontes met gemak 90 of ouder zijn geworden allemaal, zonder uitzondering, van de vooroorlogse generatie zijn. Zij konden wegkomen met slechte gewoontes omdat ze door hun voeding beresterk waren. Desondanks snoept roken (en andere slechte gewoontes) jaren van je leven af. Kun je nagaan hoe oud deze mensen hadden kunnen worden als ze deze gewoontes niet hadden gehad! Deze vlieger gaat niet meer op voor ons, de naoorlogse generaties. We zijn te ver gedegenereerd en hebben nu MEER VOEDINGSSTOFFEN DAN OOIT nodig, willen we ook maar de 90 bereiken, iets wat de meesten van ons gewoonweg niet meer gaan redden. Het is dus appels met peren vergelijken. De vooroorlogse generaties aten voornamelijk goed voedsel, waardoor het slechtere voedsel dat ze evt. ook consumeerden stukken minder schade aanrichtte dan deze voedingsmiddelen nu doen. De naoorlogse generaties beschikken over WEINIG OF GEEN reserves en dit is de reden waarom we de laatste 60 jaar een regelrechte explosie hebben gezien van kanker, hart- en vaatziekte en diabetes, om nog maar te zwijgen over nog nieuwere verschijnselen als adhd en autisme.

Deze uitgebreide uitleg is vooral bedoeld voor anderen die meelezen en wel willen leren. Mensen die dit soort fatalistische 'argumenten' hanteren zijn niet meer te redden...

Mike

----------
JE KUNT DUS NIET MEER TERUG:

Vraag op het forum: IK denk inderdaad dat hoe meer je gezond gaat eten hoe gevoeliger je wordt voor eten wat niet goed voor je is.

Naarmate je smaakbewustzijn toeneemt, neemt het lichaam geen genoegen meer met minder. Het leven streeft altijd naar heling, naar terugkeer naar de blauwdruk. Als je die voedingsstoffen tot je neemt die dit mogelijk helpen maken, zal je lichaam hier altijd de voorkeur aan geven (het wilde dit al die tijd al en is blij dat je nu wakker bent geworden). Je kunt dus niet meer terug, the only way is up! En zo hoort het ook, we laten ons al genoeg naar beneden trekken!
Mike

------------
OVER MICRO-ORGANISMES DIE WORDEN AANGEZIEN ALS OORZAAK VAN ZIEKTE:
Niet mee eens. Op het moment dat je uitgaat van micro-organismes als primaire oorzaak van ziekte ('ziekteverwekkers' of 'ziektekiemen') ga je uit van een pasteuriaans oorlogsmodel. Je moet dan antimicrobieel gaan denken, waarbij je natuurlijke of synthetische 'wapens' op ze af moet vuren.
Deze totaal achterhaalde gedachtengang heeft zijn beste tijd gehad. Dit proberen we al zo'n 100 jaar en de microben zijn er alleen maar sterker op geworden. Het wordt tijd dat nu eindelijk maar eens de epigenetica, oftewel de omgevingsleer, de overhand laten nemen. Verander de omgeving van de genen in positieve zin en bepaalde microben hebben er niets meer te zoeken. De microben zijn aaseters die zich voeden met dode, zieke en zwakke cellen. Haal de kadavers weg en er valt geen aas meer te eten.
De bacterie- en de genentheorie kloppen niet. We moeten wel degelijk pro-immuunsysteem en pro-gezondheid gaan denken. Een van de meest ongezonde dingen is denken zoals de schrijver van dit stuk doet. Het is dan ook vaak ons eigen denkpatroon dat onze ergste vijand is.
Mike

Een reactie van Corneliahz van het forum:
Het meest simpele voorbeeld hierbij is dat mensen die beter zijn gaan eten cq. gezonder worden op den duur ervaren dat ze niet meer verkouden worden en/of de griep krijgen. Ikzelf ben ook al bijna twee jaar niet verkouden geweest terwijl het krioelt van de beestjes: hét bewijs dat de bacterietheorie niet klopt maar dat je moet denken aan iets onderliggends.
Bee vergelijkt het met de mesthoop en de vliegen: geen mesthoop, dan ook geen vliegen.

Tekst van Bee:
It's like the manure pile and the flies, with the manure pile representing the poor condition of the body. You cannot get rid of the manure pile by killing off the flies. You must clean up the manure pile instead, which means building up your immune system.
To claim bugs cause dis-ease is like saying firemen caused the fire. The firemen are there because there IS a fire! The same is true for bugs. Bugs are created everywhere in Nature because of toxins, waste, and decaying matter. If the germ theory of dis-ease were true we would ALL have ALL bugs ALL of the time since they are everywhere, and life on Earth couldn't have happened.
God didn't make any stupid bodies, and Nature gets it right!
----------

Genetisch? Hoezo genetisch?
door Mike Donkers

geen chemie maar alchemie

De Fransman Corentin Louis Kervran (1901-1983) die het boek Biological Transmutations schreef, vroeg zich als kind al af waarom kippen eieren produceerden met een eierschaal van calcium, terwijl er geen calcium in het voer van de kippen voorkwam. Toen hij dit ging onderzoeken, kwam hij tot de conclusie dat het kiezelzuur (silicium) was dat de kippen binnenkregen via hun voer, wat werd omgezet of, zoals hij het noemde, ‘getransmuteerd’ naar calcium. We weten dat silicium een mineraal is dat voor een keiharde maar tegelijkertijd flexibele structuur zorgt. Silicium komt onder andere voor in brandnetel en heermoes, ook wel bekend als paardenstaart.
Lees hier verder........
© 2012 Lia Keizer

© 2012 Lia Keizer