Voeding is gezondheid.nl

 

Mike in antwoord op een vraag over dementie / alzheimer:

Dementie/Alzheimer is een vorm van diabetes en wordt veroorzaakt door zogeheten Glycation End Products (AGE). Dit zijn eiwitten in het bloed die door versuikering (een te hoge bloedsuikerspiegel) aan elkaar gaan klonteren en eiwitplakkaten vormen.

Alles wat de circulatie van bloed en lymfevloeistof verhoogt helpt en daar hoort ginkgo biloba zeker ook bij. Het is echter water naar de zee dragen als je vader ook aan bloedverdunners, statines en hartmedicatie zit. Voor zijn hart zit hij naar alle waarschijnlijkheid aan een betablokker. Deze vertraagt de schildklierwerking, waardoor zijn spijsvertering vertraagt, zijn hartslag vertraagt en zijn lichaamstemperatuur daalt. Je kunt je voorstellen dat dit de algehele circulatie dan ook niet ten goede komt.

Kijk zelfs heel erg uit met die cholesterolverlagers! Bijwerking nr. 1 van statines is spierkrampen en spierafbraak en het hart is een spier! Verzadigd vet en cholesterol veroorzaakt geen hart- en vaatziekte, het is het GEBREK aan verzadigd vet en cholesterol dat dit veroorzaakt! Door medicatie te nemen die rommelt met zijn cholesterolhuishouding, plus vet- en cholesterolarme voeding, worden zijn hersenen cruciale voedingsstoffen onthouden. De hersenen draaien voor 60% op vet, waarvan 50% verzadigd (de andere 10% is arachidonzuur, een omega-6 vetzuur met een lange chemische keten dat eveneens in dierlijk voedsel zit). Daarnaast cholesterol, mineralen en water. Het hart heeft als favoriet vet - je gelooft het haast niet - verzadigd vet!

De vernauwde aders die verantwoordelijk worden gehouden voor hart- of herseninfarcten worden opnieuw veroorzaakt door Advanced Glycation End Products, versuikerde eiwitten dus. Het is een te hoge bloedsuikerspiegel die hart- en vaatziekten en Alzheimer veroorzaakt, niet verzadigd vet en cholesterol! In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen hoort je bloedsuikerspiegel in de ochtend nog voor het ontbijt een maximumwaarde te hebben van 5, liefst minder, maar weer niet minder dan 3 (want dan is je bloedsuikerspiegel weer te laag). Dit is met een simpel glucosemetertje te prikken, dat je via het internet kunt aanschaffen. Het feit dat je vader aan de bloedverdunners zit, geeft aan dat zijn bloed te dik en stroperig is en dit bevordert natuurlijk noch de kwaliteit van het bloed, noch de doorstroming. Dat duidt op versuikering, niet op verstopping door verzadigd vet en cholesterol.

De twee grootste boosdoeners in het moderne voedingspatroon zijn een overdaad aan koolhydraten in de vorm van suiker en zetmeel (ook volkoren producten!) en plantaardige vetten, met name zonnebloemolie en maïsolie. Je zult nog een hele opdracht hebben om de arts en diëtist van je vader te overtuigen, als je zelf al overtuigd bent van mijn woorden! De medische wetenschap maakt iedere dag opnieuw slachtoffers, laten ze de overlijdensstatistieken van ziekenhuizen maar eens openbaar maken! Wist je dat doodsoorzaak nr. 1 is een aandoening genaamd iatrogenie? DIt betekent: dood door doktoren! We moeten daar ook maar eens nutrigenie aan toevoegen: dood door diëtisten. Ik wil je niet onnodig bang maken met deze woorden, maar je juist doordringen van de gezondheidsgevaren verbonden aan onwetenschappelijke aannames, die elke dag weer onnodige slachtoffers eisen.

Mike
--------
Lees hier het verhaal van Dr. Mary Newport: zij gaf haar man die al 6 jaar Alzheimer had elke dag 2 eetlepels kokosolie en hij ging opknappende heen.

--------
Rauwe melk is hersenvoer.

--------
Vitamine C, de vetoplosbare vitamine, gaat ook naar de hersenen.
De uitscheiding van zware metalen, zoals kwik, lood, cadmium en nikkel worden gestimuleerd door gebruik van vitamine C. Deze zware metalen kunnen ook een oorzaak zijn van dementie en Alzheimer, naast de overdaad aan koolhydraten en verkeerde plantaardige vetten.
---------
Aluminiumfluoride veroorzaakt de ziekte van Alzheimer. Fluoride zit o.a. in tandpasta.

---------

DIABETES TYPE-3: ALZHEIMER
Er is een bijzonder goede reden om voorzichtig te zijn met suikers: het risico op Alzheimer:

http://www.naturalnews.com/037746_Alzheimers_high-carb_diet_disease.html

Progressieve artsen noemen Alzheimer al: diabetes type-3. In de hersenen van mensen met Alzheimer worden grote eiwitplakkaten aangetroffen. Dit zijn Advanced Glycation End Products (AGE), oftewel: vergevorderde versuikeringseindproducten. Versuikering van wat? Eiwitten in het bloed, als gevolg van teveel glucose in het bloed.

Mike

------
Een ontzettend leuk en aangrijpend filmpje op youtube van Henry, een oude man met Alzheimer waar men weer contact mee kreeg door hem naar muziek uit zijn goede tijd te laten luisteren.

------
Mike in antwoord over een vraag in het voorkomen van een herseninfarct:

MCT's (medium-chain triglyceriden, vetzuren met een middellange keten) in kokosolie. Ze leveren ketonen op die maar liefst 26% effectiever zijn als brandstof voor de hersenen dan glucose! Ze hoeven niet verteerd te worden via de galblaas vanwege het kleine molecuul en gaan rechtstreeks het bloed in en doorkruisen dan de bloed-hersenbarriëre. Het is alsof je ketonen rechtstreeks in het brein injecteert!

Mike© 2012 Lia Keizer

Dementie / Alzheimer

© 2012 Lia Keizer